İngilizce Seviyeleri Nelerdir?


İngilizce Seviyeleri Nelerdir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

NOT: Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle online İngilizce derslerine katılmak için buraya tıklayın.

İngilizce seviyeleri her kurs ya da eğitim kurumu tarafından çeşitli isimler ile anılıyor olsa da genel olarak aşağıdaki şekilde düşünülebilir.

ingilizce seviyeleri

Beginner Seviyesi: Bu seviyede ingilizce bilen kişiler yalnızca bazı temel kelimeleri bilmektedir. Bu sebeple Beginner seviyesinde olan kişilerin ingilizce anlama ve ingilizce konuşması zordur.

Elemantary Seviyesi: Beginner seviyesinin bir üst seviyesi olan Elementary seviyesinde olan kişiler basit ingilizce kalıplarını bilmektedir. İngilizce kelime bilgisi Beginner seviyesine göre daha fazla olup, basit temel kalıplar ile kurulan cümleleri zorlanmadan anlayabilirler.

Pre-Intermediate Seviyesi: Bu grupta bulunan kişiler daha fazla kelime bilgisi ve daha fazla ingilizce kalıbına hakimdir. Karşısında tane tane konuşan kişiler olması durumunda konuşulan bir çok konuyu rahatlıkla anlayabilir ve zorlanmalarına rağmen yanıt verebilirler.

Intermediate Seviyesi: Bu grupta bulunan kişiler intermediate seviye grubunun ortasında bulunurlar. Daha fazla kelimeye ve daha fazla ingilizce kalıbına hakim olduklarında anlama konusunda pre-intermediate seviyesindeki kişiler gibi rahattırlar. Ancak konuşma konusu devreye girdiğinde pre-intermediate seviyesindeki kullanıcılardan çok daha iyi durumdadırlar.

Upper-Intermediate Seviyesi: Bu dil seviyesi Advanced dil seviyesinden önceki seviye ve intermediate seviyesinin son dil seviyesi olup diğer tüm dil seviyelerinden daha iyi durumdadırlar. Bu dil seviyesindeki kişiler kendilerine daha çok güvenir ve ana dili ingilizce olan insanlar ile akıcı olarak konuşabilirler. Bu gruptaki kişiler yurtdışına rahatlıkla gidip gelebilirler.

Advanced Seviyesi: Kelime ve gramer bilgisi en üst düzeyde olan seviye grubudur. Bu seviyede olan kişiler ingilizceyi akıcı derecede konuşabilir, karşısındaki kişi ne kadar hızlı konuşursa konuşsun anlayabilir ve rahatlıkla ingilizce kitapları okuyabilir.

Bu seviyeler haricinde bir de Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Sınıflandırılması (The Common European Framework) olarak adlandırılan seviyelendirme bulunmaktadır. Bu seviyelendirme programında seviyeler Temel kullanıcılar için A1ve A2, orta seviyedeki kullanıcılar için B1 ve B2, ileri seviyedeki kullanıcılar için C1 ve C2 olarak belirlenmiştir.

Aşağıda yukarıda belirtilen dil seviyelerinin Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Sınıflandırılması’ndaki karşılıklarını bulabilirsiniz.

[table id=38 /]

Aşağıda belirtilen seviyelerin Konuşarak Öğren Dil Eğitim Sistemi’nde uygulanan karşılıklarını bulabilirsiniz.

Konuşarak Öğren İngilizce Eğitim Seviyeleri

Starter 1 ve Starter 2 seviyeleri: Beginner seviyesi olup, bu seviyelerde öğrencilerimize basit kelimeler ve basit cümle yapıları Türkçe videolarla da desteklenerek öğretilmektedir. Konuşarak Öğren birebir canlı derslerin verildiği bir sistem olup ilk dersten itibaren öğrenciler eğitmenlerine karşılık vermeye başlamaktadır.

Beginner 1, Beginner 2, Beginner 3 ve Beginner 4 seviyeleri: Elementary seviyesi olup, bu seviyede öğrencilerimiz kelimeler ve cümle yapıları öğretilmektedir. Bu seviyeden itibaren öğrenciler günlük konuşma konuları üzerinden eğitmenleri ile konuşmaya devam ederler.

Intermediate 1, Intermediate 2 ve Intermediate 3 seviyeleri: Pre-Intermediate seviyesi olup, bu seviyede öğrencilerimiz kelime öğrenmeye ve daha zorlu cümle kalıpları ile cümleler kurmaya başlamaktadır.

Intermediate 4, Intermediate 5 ve Intermediate 6 seviyeleri: Intermediate seviyesi olup, konuşmanın daha akıcı hale gelebilmesi için günlük konuşmalar farklı cümle yapıları ile oluşturulmaktadır.

Intermediate 7, Intermediate 8 ve Intermediate 9 seviyeleri: Upper-Intermediate seviyesi olup, konuşmalar daha akıcı hale gelmiş ve birçok kelime neredeyse unutulmayacak(*) şekilde öğrenilmiştir.

Advanced 1 ve Advanced 2 seviyeleri: Advanced seviyesi olup, bu seviyedeki öğrencilerimiz derslerinde konuşmalarını daha akıcı hale getirmektedir.

(*): Yapılan araştırmalar konuşma yolu ile öğrenilen kelimelerin daha geç unutulduğunu ve ihtiyaç anında daha kolay hatırlanıldığını göstermiştir.

İngilizce seviyeler konusunu videolarımız ile de pratik edebilirsiniz.

[button color=”green” url=”http://www.konusarakogren.com/”]İngilizce Seviyenizi Ücretsiz Ölçmek İçin Tıklayın[/button]

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

7 thoughts on “İngilizce Seviyeleri Nelerdir?

  1. Pre-Intermediate ve Intermediate Seviyesi arasındayım fakat irclerde urban deyimleri ve abbreviations yani kısaltmalar yüzünden ilerletemiyorum =)

  2. Lys 5 e hazırlanmak istiyorum acaba şuan başlasam ne zamana kadar sınava hazır olurum şuan pre intermediate seviyesindeyim

  3. Murat İngilizce seviyene hayran kaldım,are you very good know speak english my brother 😀

  4. Iyi gunler ben edebiyat mezunuyum. Iki yil yurtdisinda calistim ingilizcem ozellikle de konusmada baya mesafe katettim. Ozelde ingilizce ogretmenligi yapmam icin hangi belgeyi almam gerekiyor? Ya da boyle bir imkan hic yok mu ? Bana yardimci olabilir misiniz lutfen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı