Google İş Başvurusu Yapacaklara Tavsiyeler


Google iş başvurusuna hazırlananlar için işe alınma sürecinin nasıl gerçekleştiği ve mülakat sırasında karşılarına gelebilecek olan aşamaları merak ettiklerini düşünüyoruz.

Bu yazıda öncelikli olarak genel işe alınma süreci hakkında bilgi verip Google’da işe girebilmek için nasıl hazırlanmanız gerektiğini sizlere aktaracağız. Google’da işe girebilmek için İngilizce konusunda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyoruz. İlk mülakatlardan geçtikten sonra İngilizce konusunda kötü bir performans göstermeniz işi alma şansınızı büyük ölçüde etkileme riskine sahip. Hazırsanız başlayalım.

Google Kariyer Yolculuğu

1- Google Telefon Mülakatı

Google mülakat aşamasına geçmeden önce ilk olarak adaylarla telefon görüşmesi gerçekleştirir. Bu görüşme daha çok adayın temel bilgilerini öğrenmek ve süreç hakkında bilgilendirmek için yapılır. Mülakatın ilk aşaması olan bu adımda kendinizi çok iyi bir şekilde ifade etmeniz gerekiyor. Konuşmalarınız telefonda gerçekleşeceği için hızlı ya da çok yavaş şekilde değil normal tonda ve anlaşılır bir şekilde konuşmanız gerekiyor. Konuşmadaki üslubunuz ve tonlamalarınız yerinde olmalı ve aceleci olmamalısınız. Size soru sorulmadan cevap vermemeli, mülakatı gerçekleştiren yetkilinin konuşmasını kesmemelisiniz.

2- Google Mülakat Aşaması

Google mülakatın ikinci aşamasında adayları yüz yüze görüşme yoluyla mülakata alır. Bu aşamada aday, 4-5 Google çalışanın karşısına geçer ve çoğunlukla mesleki bilgisine yönelik teknik birtakım sorulara cevap verir. Bu aşamaya katılırsanız unutmamalısınız ki işe girmek istediğin yer Google’dır ve her an çılgın sorularla da karşılaşabilirsiniz 🙂

Şimdi sizin için internetten araştırarak topladığımız ve Google’ın çeşitli mülakatlarda bugüne kadar adaylarına sorduğu birbirinden ilginç ve zorlayıcı Google iş başvurusu mülakat sorularına bakalım.

  • Bir okul otobüsüne kaç tane golf topu sığar?
  • Seattle’daki tüm pencereleri silmek için kaç para ücret talep edersin?
  • Tüm dünyadaki piyano tuşlarının sayısı nedir?
  • Rögar kapakları neden yuvarlaktır?
  • Akrep ile yelkovan bir günce kaç kez üst üste gelir?

Google iş başvuru soruları tabi ki de her zaman bu denli tuhaf olmayabilir. Ancak geçmiş bir çok adaya yukarıdakine benzer sorular sorulduğu bilinmektedir. Siz yine de hazırlıklı olun, bizden söylemesi 🙂

3- Mülakat Dönütleri

Mülakatınıza katılan tüm Google çalışanları, görüşlerini/notlarını standart bir formatta işe alım komitesine iletirler. Bu sebeple mülakattaki tutumunuz, yaklaşımınız, teknik bilginiz ve dil beceriniz büyük önem taşımaktadır. Çünkü işe alım komitesi büyük oranda bu raporlara göre sizi değerlendirecektir.

4- İşe Alım Komitesi

İşe alım komitesi; üst düzey yöneticiler, aynı departmanda çalışan uzmanlardan oluşmaktadır. Bu komite sizin hakkınızda tutulan notlara, öz geçmişinize ve varsa yapacağınız işe yönelik testlerin sonuçlarına bakarlar. Ancak Google gibi bir firmada nihai karar için bir üst seviye değerlendirmesi daha vardır.

5- Yönetici Denetimleri

Son aşamada hakkınızda yapılan tüm incelemeler, görüşler, notlar son kararı vermek için; işe alım komitesinin de görüşüyle birlikte üst düzey yöneticilere sunulur. Yöneticiler de sizi inceledikten sonra ise geriye sizi mutluluktan uçuracak tek bir aşama kalır.

6- Teklif Aşaması

Ve işte tam olarak bir Googler (Googlecı) olup olmama kısmının size kaldığı ve muhtemelen reddedemeyeceğiniz kısım burası. Bu aşamaya geldiyseniz Google iş başvurusu şartlarını yerine getiriyorsunuz demektir. Artık Google’da nasıl bir sürecin sizi beklediğinizi öğrendiniz. Şimdi ise bir Googler olmak için gereken İngilizce becerisine sahip olmanın tam zamanı.

Konuşarak Öğren ile Google İş Mülakatına Hazırlanın!

Sınav ve mülakat sürecini okuduktan sonra da fark etmişsinizdir ki en önemli kriter İngilizce bilginizdir. Çoğu öğrenci ilkokuldan beri İngilizce dersi görmektedir ancak bir dili hayatımıza sokmak için o dersler yeterli mi ölçmek gerekmektedir. Dizi izleyerek, podcast dinleyerek İngilizce kelime bilginizi, gramerinizi ve dinleme becerinizi önemli ölçüde geliştirebilirsiniz. Söz konusu konuşma olunca bu o kadar kolay değildir. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak için ana dili İngilizce olan insanlarla konuşmanız gerekir.

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir. Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

https://www.konusarakogren.com/mulakat-programi/

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce Mülakat

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı