DUS sınavı hangi konuları kapsar?  


DUS sınavı hangi konuları kapsar  
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

DUS sınavına hazırlanmakta olan adaylar için sınav içerisinde yer alan konular büyük önem taşır. Adaylar sınavdan başarılı bir sonuç elde etmek için belirlenen konular üzerinde çalışmalarını gerçekleştirir. Peki, DUS sınavı hangi konuları kapsar? 

DUS sınavı hangi konuları kapsar? Sorusu, DUS sınavı adayları için kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle sınava katılacak olan adaylar tarafından internet üzerinde sıklıkla araştırılır. DUS (Doktorluk Üstün Sınavı), Türkiye’deki tıp fakültelerine kabul edilmek isteyen adayların katıldığı önemli bir sınavdır. Bu nedenle hazırlık aşamasında da başarı elde etmek için DUS sınavı hangi konuları kapsar?  sorusu ile birçok kişi araştırma gerçekleştirir. Peki, DUS sınavı hangi konuları kapsar?   

DUS SINAVI HANGİ KONULARI KAPSAR?   

DUS sınavına katılacak adayların sorumlu olduğu konular, dersler Temel Bilimler ve Klinik Bilimler başlığı altında iki farklı başlık altında incelenir. Temel Bilimler; Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik derslerinde oluşur. Klinik Bilimler ise; Ortodonti, Endodonti, Periodontoloji, Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi bölümlerinden oluşmaktadır. Adaylar DUS sınavında bu konulardan sorumlu tutulmaktadır. Sınav kurallarına göre DUS sınavından başarılı sayılmak için bu konulardan seçilmiş olan 120 sorudan en az 45 puan alacak şekilde cevaplandırılması gerekir.  

DUS sınavı, yurtdışında tıp eğitimi almış olan adayların Türk tıp fakültelerine kabul edilmeleri için tıp alanındaki temel bilgilerini ölçer. Sınav, temel tıp bilimleri, klinik bilimler, biyoloji, kimya, tıp etiği ve hukuk gibi çok çeşitli konuları içerir. Başarılı olmak için adayların bu konuları iyi anlamaları ve sınav için hazırlık yapmaları önemlidir. Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da hazırlık sürecinde konuları, soruları, benzer sınavları anlamak ve buna en uygun şekilde düzenli bir çalışma gerçekleştirmek sizi başarıya götürecektir. DUS sınavı, tıp alanındaki bilgi ve becerilerinizi değerlendiren kritik bir adımdır ve tıp eğitimi yolculuğunuzun başlangıcıdır. Bu nedenle DUS sınavında başarı elde ederek tıp alanındaki kariyerinizin temelini oluşturmak için bir fırsat elde edersiniz.  

Yılda bir defa düzenlenen DUS sınavına, Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi almayı hedefleyen tüm adaylar başvurabilirler. DUS başvurusu, sınavın başvuru döneminde ÖSYM Aday İşlemleri sistemi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilir. Yüz yüze başvuruda bulunmayı tercih eden adaylar ise, T.C. Kimlik Kartı ile fotoğraflı başvuru yapabilmek için belirli başvuru merkezlerini kullanabilirler. 

Kariyer planınızı daha ileriye taşımak için ihtiyaç duymakta olduğunuz İngilizce becerisini bir online İngilizce kursu olan Konuşarak Öğren ile birlikte kazanabilirsiniz. Konuşarak Öğren DUS sınavı adayları, akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak isteyen kişiler, yabancı dil sınavlarına katılacak adaylar ve İngilizce konuşmak isteyen herkesin tercih etmekte olduğu bir online İngilizce kursudur. Bu nedenle DUS sınavının yanı sıra rakiplerinizden bir adım öne çıkmak ve kariyerinizi daha ileriye götürmek için bir online İngilizce kursu olan Konuşarak Öğren ile birlikte kendinizi kolay, hızlı, pratik bir şekilde geliştirebilirsiniz. Gerek yabancı kelimelerden oluşan tıbbi terimleri öğrenmek gerekse mesleki terimleri doğru telaffuz etmek ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız 37.500 öğrencinin tercih etmiş olduğu Konuşarak Öğren ailesine katılabilirsiniz. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DUS Sınavı

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı