21 Lessons for the 21st Century İngilizce Özeti


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

21 Lessons for the 21st Century Türkçe Özeti

21. yüzyılda tarih profesöründen insanlığa 21 ders. İnsanlık daha önce gelecek hakkında mantıklı tahminlerde bulunmuştu. Bugün, gelişen teknoloji ile bu mümkün görünmüyor. Ancak yazarımız geçmişten dersler vererek günümüz ve geleceğimizi şekillendirmemize yardımcı olur. İşte bu derslerden bazıları:

Veriler (data) en önemli varlık haline geldiğinden, teknoloji sistemlerimizin çoğunu ortadan kaldırır. Geçerlilik, hangi ideolojinin baskın olduğuna göre değişir. Teknoloji 21. yüzyılda bir ideoloji olarak kabul edildiğinden, en değerli ve inanılan oldu. Diğer ders ise; çok fazla bilgimiz olduğunu düşünüyoruz, ama çok fazla bilgimiz yok ve bu durum çok tehlikelidir. Temel olarak, atalarımızdan daha fazla bilgiye sahip olduğumuzu düşünüyoruz, aslında barınma, avcılık ve korunma açısından çok daha savunmasızız. Örneğin, günlük hayatımıza devam etmek için başkalarına güveniyoruz. Evimizi kendimiz inşa edemeyiz, yemeğimizi avlayamayız, kendi kıyafetlerimizi yapamayız. Akıllı olduğumuzu düşünüyoruz, ancak bilgiye erişme kolaylığı bu bilgiye sahip olduğumuz anlamına gelmiyor. Övünmek yerine alçak gönüllü olmalıyız. Öğrenmeyi asla bırakmamalıyız. Son ders olarak; Okullarda ne düşündüğümüzü değil, nasıl düşüneceğimizi öğrenmeliyiz. Yüksek öğrenimde bile amaç sizi bilgi ile doldurup ve o bilgileri kağıda dökmenizi sağlamaktır. Modern olgular denizinde doğru bilgileri keşfetmek önemlidir.

21 Lessons for the 21st Century  Summary

21 lessons from history professor to humanity in the 21st century. Humanity p”reviously made logical predictions about the future. Today, this does not seem possible with the developing technology. However, our author helps us shape our day and future by giving lessons from the past. Here are some of these lessons:

Since data has become the most important asset, the technology eliminates many of our systems. Validity varies according to what ideology is dominant. Since the technology was adopted as an ideology in the 21st century, it became the most valuable and believed. The other lesson is; we think we have a lot of knowledge, but we don’t really have much knowledge, and this situation is very dangerous. Basically, we think that we have more knowledge than our ancestors, in fact, we are much more vulnerable in terms of shelter, hunting and protection. For example, we depend on others to continue our daily life. We cannot build our house ourselves, we can’t hunt our food, we can’t make our own clothes. We think we are smart, but the ease of accessing information does not mean we have that information. We should be humble instead of boastful. We should never stop learning. As the last lesson; We have to learn how to think, not what we think in schools. Even in higher education, the aim is to fill you with information and put it on paper. It is important to discover important information in the modern sea of ​​knowledge.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı