İngilizce soru sorun, soruları cevaplandırın, puan toplayın. Topladığınız puanlarla hediyeler kazanın!

4.Sınıf İngilizce 1.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin En İyi Online İngilizce Eğitim Sistemi Konuşarak Öğren’den Ücretsiz Konuşma Dersi Almak İçin Tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

1-What is this ?            notebook       

a) a rubber

b) a pencil

c) an eraser

d) a notebook

2-Aşağıdaki kelimelerden hangisi yandaki resmi tanımlamaktadır? ruler 

a) a book

b) a ruler

c) school bag

d) a pen

3-Okula giderken kitaplarımızı nereye koyarız?    bag (ipucu)

a) scissors

b) a pencil

c) a pencil case

d) a school bag

4- Deftere ne ile yazarız?      pencil      (ipucu)

a) a pencil

b) a sharpener

c) a pencil case

d) an eraser

5-  “Scissors” kelimesini karşılayan resmi işaretleyin?

a)     eraser

b)   image008   

c)     image007

d)      image006

6-Aşağıdaki sayıyı veren doğru seçeneği bulunuz?

Twenty : …………….. 

a) 12

b) 15

c) 20

d) 22

7-Aşağıdaki sayıyı veren doğru seçeneği bulunuz?

Thirty-three: …………… 

a) 35

b) 33

c) 13

d) 23

8-  19        23  =      ………

işleminin sonucunun İngilizcesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Forty – One

b) Forty – Two

c) Forty – Four

d) Forty – Five

9- 5          =  ………..

işleminin sonucunun İngilizcesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) sixty

b) nine

c) twenty

d) fifteen

10- “56” sayısını veren doğru seçeneği bulunuz?

a) fifteen

b) forty – six

c) fifty – eight

d) fifty – six

11-   image009  Resimdeki hemşire ne işaret ediyor?

a) Be quiet!

b) Clean the board!

c) Stand up!

d) Come here

12-Yandaki şekli ifade eden soru hangisidir?image010

a) Can I come in?

b) Can I kiss you?

c) Can you clean the board?

d) Can I answer the question?

13-Yandaki şekli ifade eden cümle hangisidir?image011

a) You can sit down.

b) You can shake my hand.

c) You can kiss me.

d) You can leave.

14- Yandaki şekli ifade eden cümle hangisidir?

image012

a) Stand up.

b) Turn on the light.

c) Shut up.

d) Eat your sandwich.

15-   Yandaki şekli ifade eden cümle hangisidir?

image013

a) Stand up.

b) Sit down.

c) Shut up.

d) Stand down.

16- “May I eat an apple ?” cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Bana kalemtıraşı ver, lütfen.

b) Kitap okuyabilir miyim ?

c)Elma yiyebilir miyim ?

d)Kapıyı açabilir misin lütfen?

17- “Give me the pencil sharpener, please.” cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yerime oturabilir miyim ?

b) Bana kalemtıraşı ver, lütfen.

c) Kitap okuyabilir miyim ?

d) Bana kalem kutusunu ver, lütfen.

18- “Don’t run in the classroom.”  cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Işıkları yak.

b) Soruya cevap verebilir miyim?

c) Sınıfta koşma.

d) Sessiz ol.                                     

19- “Can you clean the board, please?”  cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yeri temizler misin, lütfen?

b) Lütfen, tahtayı temizle.

c) Beni yıka, lütfen.

d) Tahtayı temizler misin, lütfen?

20- “Bana paranı ver.” cümlesinin İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Give me your pencil.

b) Give me your money.

c) Spend your money.

d) Money is beautiful.

21- She is from Japan. She is …………………..

image014 

a) Japanese

b) Chinese

c) Japon

d) Korean

22- Where is he from?

image015

a) He is from English.

b) She is from Germany.

c) He is from England.

d) He is from Ireland.

23- Where is this girl?

image016

a) She is in Istanbul.

b) She is in Rome.

c) She is in Asia.

d) She is in Paris

24- What is his nationality?

image017

a) He is Turkish.

b) He is from Russia.

c) He is Spanish.

d) He is Scottish.

25- Aşağıdaki seçeneklerden resme uygun ülke-ulusu seçin.      

image018   image019

a) India – Indian

b) Hungary- Hungarian

c) Brazil – Brazilian

d) America – American

26- Yukarıdaki aktiviteyi tanımlayan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

image020

a) doing puzzles

b) coloring book

c) swimming

d) fishing

27- Yukarıdaki aktiviteyi tanımlayan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

image021

a) playing football

b) playing chess

c) riding a bike     

d) singing

28- Yukarıdaki resme göre çocuklar hangi sporu severler?

image022

a) Children like playing football.

b) Children like playing basketball.

c) Children like doing homework.

d) Children like diving.

29- Yukarıdaki resme göre Goofy hangi aktiviteyi yapmayı sever?

image023

a) Goofy likes playing the guitar.

b) Goofy likes playing basketball.

c) Goofy likes taking photographs.

d) Goofy likes fishing.

30- Yukarıdaki resimde tanımlanan sporu bulunuz.

image024

a) dancing

b) climbing

c) jumping

d) holding

Cevap Anahtarı

1-d          16-c             

2-b          17-b

3-d          18-c

4-a           19-d

5-c           20- b

6-c           21-a

7-b          22-c

8-b          23-d

9-c           24-d

10-d        25-c

11-a        26-d

12-a        27-b

13-a        28-a

14-b       29-a

15-b       30-b

Konuşarak Öğren uygulaması ile İngilizcenizi geliştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

X

Online Canlı Ders

Çağrı Hoca ile İngilizce cümle kurma canlı dersi İçin son 3 dakika 45 saniye.