İngilizce soru sorun, soruları cevaplandırın, puan toplayın. Topladığınız puanlarla hediyeler kazanın!

4.Sınıf İngilizce 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin En İyi Online İngilizce Eğitim Sistemi Konuşarak Öğren’den Ücretsiz Konuşma Dersi Almak İçin Tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

1- Yandaki laboratuvar eşyasının ismi nedir?image001
a) tube
b) lab coat
c) microscope
d) bottle

2- Çok küçük nesneleri incelerken kullandığımız araç nedir?image002
a) glass
b) tube
c) microscope
d) goggles

image003

3- Laboratuvarda gözümüzü korumak için kullandığımız aracın ismi nedir?
a) goggles
b) microscope
c) lab coat
d) tube

image004

4- Laboratuvardaki malzemeleri karıştırırken kullandığımız eşya nedir?
a) glass
b) tube
c) lab coat
d) magnifier

image005

5- Laboratuvarda deney yaparken üzerimize giydiğimiz eşya nedir?
a) glass
b) goggles
c) magnifier
d) lab coat

 

image006

6- Yukarıdaki resmi ifade eden eylem aşağıdakilerden hangisidir?
a) Shake
b) Plant
c) Put
d) Mix

image007

7- Yukarıdaki resmi ifade eden eylem aşağıdakilerden hangisidir?
a) Peel
b) Fold
c) Shake
d) Mix

image008

8- Yukarıdaki resmi ifade eden eylem aşağıdakilerden hangisidir?
a) Pour
b) Put
c) Plant
d) Fold

image009

9- Yukarıdaki resmi ifade eden eylem aşağıdakilerden hangisidir?
a) Fold
b) Put
c) Plant
d) Pour

image010

10- Yukarıdaki resmi ifade eden eylem aşağıdakilerden hangisidir?

a) Put
b) Peel
c) Shake
d) Mix

image011

11- Resme göre uygun şıkkı seçiniz.

a) The ball is in the box.
b) The ball is in front of the box.
c) The ball is on the box.
d) The ball is near the box.

image012

12- Resme göre uygun şıkkı seçiniz.
a) The ball is near the box.
b) The ball is on the box.
c) The ball is in front of the box.
d) The ball is behind the box.

image013

13- Resme göre uygun şıkkı seçiniz.
a) The ball is near the box.
b) The ball is in the box.
c) The ball is on the box.
d) The ball is in front of the box.

image014

14- Resme göre uygun şıkkı seçiniz.
a) The ball is in front of the box.
b) The ball is in the box.
c) The ball is on the box.
d) The ball is behind the box.

image015

15- Resme göre uygun şıkkı seçiniz.
a) The ball is in front of the box.
b) The ball is on the box.
c) The ball is near the box.
d) The ball is behind the box.

image016

16- I am a …………………………. I treat patients.
a) engineer
b) pilot
c) doctor
d) patient

image017

17- I grow crops and keep animals. I am a ………………… .
a) farmer
b) pilot
c) dentist
d) policeman

image018

18- He is a ……………………… . He catches bad people.
a) doctor
b) dentist
c) officer
d) policeman

image019

19- I have a role in movies, plays and TV shows. I am an ………………….. .
a) actor
b) actress
c) officer
d) engineer

image020

20- She helps people to learn things. She is a ……………….. .
a) student
b) nurse
c) teacher
d) worker

Aşağıdaki soruları resimlerdeki saatlere göre cevaplayınız.

image021

21- I always get up at ……………………
a) seven fifteen
b) seven eleven
c) lucky slevin
d) seven

image022

22- I go to the school at ……………………………..
a) half past six
b) half past seven
c) half past eight
d) quarter to nine

image023

23- She has her lunch at ……………………………
a) one o’clock
b) twelve o’clock
c) twelve thirteen
d) quarter past twelve

image024

24- She leaves the school at ………………………………..
a) three twenty
b) half past three
c) quarter to four
d) four to three

image025

25- She watches TV at …………………………….
a) seven thirty
b) seven o’clock
c) quarter past seven
d) quarter to seven

image026

26- Yukarıdaki resme uygun aktiviteyi seçiniz.
a) She is getting up.
b) She is having a dream.
c) She is making her bed.
d) She is playing games.

image027

27- Yukarıdaki resme uygun aktiviteyi seçiniz.
a) She washes her hair in the morning.
b) She washes her face in the morning.
c) She takes a shower in the morning.
d) She has her lunch in the morning.

image028

28- Yukarıdaki resme uygun aktiviteyi seçiniz.
a) I am having a breakfast.
b) I am studying a lesson.
c) I am beautiful and cute.
d) I am having a dinner.

image029

29- Yukarıdaki resme uygun aktiviteyi seçiniz.
a) She is single.
b) She cooks meal.
c) She goes to the market.
d) She wakes up.

image030

30- Yukarıdaki resme uygun aktiviteyi seçiniz.
a) She is eating her breakfast.
b) She is going to school.
c) She is getting up.
d) She is sleeping.

Cevap Anahtarı
1) d 16) c
2) c 17) a
3) a 18) d
4) b 19) a
5) d 20) c
6) b 21) d
7) a 22) c
8) d 23) b
9) d 24) a
10) c 25) c
11) a 26) a
12) b 27) b
13) a 28) a
14) d 29) c
15) a 30) d

Konuşarak Öğren uygulaması ile İngilizcenizi geliştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.