İngilizce soru sorun, soruları cevaplandırın, puan toplayın. Topladığınız puanlarla hediyeler kazanın!

5.Sınıf İngilizce 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin En İyi Online İngilizce Eğitim Sistemi Konuşarak Öğren’den Ücretsiz Konuşma Dersi Almak İçin Tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Choose the correct movie type according to the picture.

1-) image001

a) adventure

b) drama

b) science fiction

d) horror

2-) image002

a) science fiction

b) action

c) animation

d) fantasy

3-) image003

a) adventure

b) action

c) romance

d) animation

4-) image004

a) animation

b) cartoon

c) fantasy

d) comedy

image005

5-) What are months of winter?

a) January, February, March

b) December, January, February

c) March, April, May

d) June, July, August

6-) Is June in autumn?

a) Yes, it is.

b) No, it is in summer.

c) No, it is in spring.

d) No, it is in fall

7-) How many months are there in a year?

a) 11

b) 13

c) 9

d) 12

? I was born in the first month of Spring. Which month was I born?

a) January

b) March

c) September

d) December

Resimlerden yardım alarak aşağıdaki soruları çözünüz.

image006

9-) A ……………………….. man is helping the woman in a wheelchair.

a) good-hearted

b) lazy

c) hardworking

d) weak

image007

10-) The man on the couch is ……………………

a) enjoyable

b) lazy

c) handsome

d) friendly

image008

11-) He is a ……………….. boy.

a) scary

b) exciting

c) weak

d) strong

image009

12-) A birthday without a …………………… is not a birthday.

a) costume

b) candle

c) birthday cake

d) gift

image010

13-) What are the children doing?

a) throwing a party

b) crying

c) eating a cake

d) laughing at a clown

image011

14-) What do you buy for someone’s birthday first?

a) a gift

b) costume

c) balloon

d) clown

image012

15-) What are they wearing?

a) They are wearing costumes.

b) They are wearing uniforms.

c) They are wearing coats.

d) They are naked.

image013

16-) What are people in the picture doing?

a) riding a horse

b) eating their meals

c) doing exercise

d) kissing each other

image014

17-) Sportsmen are …………………….

a) riding horses.

b) riding motorcylces.

c) riding cycles.

d) driving bicylces.

image015

18-) A: When it is cold, wear …………….. clothes.

B: For example?

C: A ……………. is good.

a) light / skirt

b) dark / shoe

c) heavy / t-shirt

d) thick / jumper

image016

19-) Mom: Jack , the weather is freezing. Don’t forget to put on your ……………………..

         Jack: Okey mom.

a) suit

b) gloves

c) boots

d) coat

Cevap anahtarı

1-d       10-b

2-a       11-c

3-b       12-c   

4-c        13-a 

5-b        14-a 

6-b         15-a   

7-d         16-c

8-b         17-c 

9-a         18-d    

               19-d

Konuşarak Öğren uygulaması ile İngilizcenizi geliştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.