İngilizce toplantı terimleri nelerdir? İngilizce toplantılarda hangi kelimeler kullanılır?


İngilizce toplantı terimleri nelerdir
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce toplantılar, ileri seviye kariyer düşünmekte olan birçok kişinin karşılaştığı bir farklılık olarak biliniyor ve İngilizce toplantı terimleri nelerdir? Sorusu bu nedenle zaman zaman araştırılıyor. Peki, İngilizce toplantı terimleri nelerdir? İngilizce toplantılarda hangi kelimeler kullanılır?

İngilizce toplantı terimleri nelerdir? Sorusu, İngilizce toplantılara yeni yeni katılacak olan iş hayatındaki kişiler tarafından araştırılmakta. İş hayatında ve İngilizce toplantılarda akıcı bir İngilizce konuşma becerisi, kariyer hedefi olan kişilerin başarılı iletişim kurabilmesi için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Peki, İngilizce toplantı terimleri nelerdir? İngilizce toplantılarda hangi kelimeler kullanılır? İşte detaylar… 

İNGİLİZCE TOPLANTI TERİMLERİ NELERDİR? 

İngilizce toplantı terimleri birçok alana, sektöre, bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle en çok kullanılmakta olan İngilizce toplantı terimlerini sizler için ele aldık. İşte dünya genelinde birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen İngilizce toplantı terimleri; 

Agenda (Gündem): Toplantının planlanmış konularını içeren belge anlamına gelmektedir. Toplantı içerisinde konuşulacak olan planlar, maddeler bu belge içerisinde yer alır. 

 Chairperson/Chairman/Chairwoman (Başkan): Bölgeler ve sektörler arasında farklı şekilde adlandırılıyor olsa da toplantıyı yöneten kişi anlamına gelmektedir. 

 Minutes (Dakika Tutma): Toplantıda konuşulanları ve alınan kararları yazan belge anlamına gelmektedir. Toplantı içerisinde zaman zaman önemli anlatı kayıt altına almak gerekebilmektedir. İngilizce toplantı terimleri arasında yer alan Minutes (Dakika Tutma) bunu ifade eder. 

Attendee/Participant (Katılımcı): Toplantıdaki katılımcılara verilmekte olan isim. 

Action Items (Eylem Maddeleri): Toplantı sonrasında eyleme geçirilecek olan eylem maddelerine verilen isim. 

Presentation (Sunum): Bilgi paylaşmak veya konuyu açıklamak için kullanılan görsel materyallere verilen isim. 

Agenda Item (Gündem Maddesi): Toplantı gündeminde bulunan konu başlığı. 

Point of Order (Düzeltme Talebi): Toplantıda düzeltme veya düzenleme talebi. 

Wrap-up (Toplantıyı Sonlandırma): Toplantının sona erdirilme aşamasına verilen isimdir. Toplantının özetlenmesi, teşekkürlerin sunulması ve sonraki adımların belirlenmesi bu aşamaya dahil olan bölümlerdir. 

Follow-up (Takip): Toplantı sonrasında yapılması gereken işlemler. Eylem maddelerinin izlenmesi, kararların uygulanması ve gerektiğinde iletişimin sürdürülmesi gibi faaliyetleri içerir. 

Agree to Disagree (Anlaşmazlığı Kabul Etme): Tarafların fikir ayrılıklarını kabul etmeleri veya etmemeleri durumu. 

Roundtable Discussion (Yuvarlak Masa Tartışması): Katılımcıların eşit olarak fikirlerini paylaştığı bir tartışma biçimi. Herkesin katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla yapılır. 

A.O.B. (Any Other Business) (Diğer İşler): Gündemde olmayan, fakat toplantıda konuşulması gereken diğer konular. Genellikle toplantının sonunda ele alınır. 

Icebreaker (Buz Kırıcı): Katılımcıların birbirleriyle tanışmalarını sağlamak ve daha sıcak bir ortam oluşturmak adına gerçekleştirilen etkinliklere verilen genel isim. 

Feedback (Geri Bildirim): Toplantı veya sunum sonrasında alınan görüşler, değerlendirmeler, geri bildirimler. 

Sonuç olarak bölgelere ve sektörlere göre farklılık gösteren İngilizce toplantı terimlerine ve genel İngilizce toplantılarına daha hakim olmak için bol bol pratik yapmalısınız. Konuşarak Öğren’de yer almakta olan İş Toplantıları programı, iş hayatındaki kişilerin İngilizce konuşma pratiği yapmasına ve toplantı terimlerine hakim olmasına olanak sağlıyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı