7 Madde ile Neden İngilizce Öğrenmeliyiz?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Herkes İngilizce öğrenmenin çok önemli olduğundan bahsediyor ama gerçekten İngilizce öğrenmek bu kadar gerekli mi? Hatırı sayılır emek ve zaman harcamanız gerekse bile İngilizce öğrenmeli misiniz?

İngilizce öğrenmenin ne kadar zor ya da kolay olduğu bir kenara, İngilizce öğrenmek isteyenlerin ya da İngilizce öğrenmenizi isteyen insanların sayısı sürekli artıyor. Okullarda İngilizce eğitimi artık çok daha küçük yaşlarda başlıyor. İş ilanlarında İngilizce bilmek değişmez bir koşul olarak yerini sağlamlaştırıyor. İngilizce, hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor.

Küreselleşen dünyanın ortak dili: İngilizce

Dünyada anadili İngilizce olan insanların sayısı 400 milyonun altında olmasına rağmen toplamda neredeyse 1.200 milyar insan İngilizce konuşabiliyor. İş, eğitim, sanat, kültür ve eğlence dünyası; yani her alanda İngilizce en geçerli dil olarak öne çıkıyor. Farklı ülkelerden insanların bir araya geldiği hemen her ortamda İngilizce konuşuluyor.

Bu yazımızda, İngilizcenin tüm dünyada yaygın olarak konuşulmasının sebeplerini araştıracağız. Gelin, “Neden İngilizce öğrenmeliyiz?” sorusunun öne çıkan cevaplarına birlikte göz atalım.

1) Küresel değişime ayak uydurabilirsiniz

Genel olarak bakacak olursak İngilizce bilmek, sizin de pek çok alanda küresel gelişmeye eşlik edebilmeniz anlamına gelir. Artık internetin hayatımızda kapladığı yerin de etkisiyle, hiçbirimizin hayatı yaşadığımız ülke sınırlarından ibaret değil. Tüm dünyada konuşulan dili öğrendiğiniz zaman, dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip etme şansı bulabilirsiniz.

2) Potansiyelinizi açığa çıkarırsınız

İngilizce bilmeyen kişiler, kendini geliştirmek ya da ilgi duyduğu konuda yeni bilgi edinmek için yalnızca Türkçe yazılmış ya da Türkçeye çevrilmiş kaynakları kullanabilir. Yalnızca yurtdışına açılmak değil, olduğunuz yerde en iyi olmak için kendinizi bu kaynaklarla sınırlamamanız gerekiyor.

İngilizce öğrendiğiniz zaman profesyonel işinizden hobilerinize kadar her konuda yeni bilgileri dünyayla aynı anda öğrenir ve potansiyelinizi açığa çıkarabilirsiniz. Bu da hayatınıza her anlamda başarı getirir.

3) Özgüveninizi arttırırsınız

İngilizce bilmek iki açıdan özgüveninizin artmasına yardımcı olur. Bunlardan birincisi biraz önce bahsettiğimiz gibi, kendinizi sürekli geliştirdiğinizde kendinize olan güveninizin artmasıdır. Çünkü ilgi duyduğunuz alanlarda başarılı olduğunuzu bilmek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

İkincisi ise, aslında İngilizce öğrenme sürecinde başlıyor. İngilizce öğrenmeye başladığınız zaman, hata yapmaktan çekinerek dili kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Bu çok normal ve yaygın. Ancak zamanla hata yapmaktan korkmamaya başlarsınız. Çünkü dili konuştukça çok daha iyi öğrendiğinizi fark edersiniz. Hata yapmaktan korkmamak, yüksek özgüvene sahip olmanın en önemli adımıdır.

4) Yaşam standartlarınızı yükselten fırsatlar karşınıza çıkar

Şu anki hayatınızı düşünüp “Zaten pek İngilizce konuşmam gerekmiyor” diyor olabilirsiniz. Ancak İngilizce öğrenmek, yeni fırsatlar ve yepyeni bir hayat vadeder. Çünkü İngilizce bilmek, sınırları çok daha geniş bir hayat anlamına gelir. Artık farklı kültürlerden arkadaşlar edinebilir, daha yüksek maaşlı işlere başvurabilir ya da yurtdışı seyahatlerinizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.

5) Hayalinizdeki işe girebilirsiniz

Günümüzde pozisyon ya da şirket fark etmeksizin neredeyse tüm iş ilanlarında İngilizce bilmek önemli bir avantaj. Kariyer basamaklarını koşarak çıkmak için İngilizce şart. Global firmalar, tüm ülkelerdeki çalışanlarının İngilizce konuşmasını istiyor. Uluslararası konferanslar ve toplantılarda İngilizce konuşuluyor. Büyük yerli firmalar için de uluslararası bağlantılar büyük önem taşıyor. Bu yüzden hayalinizdeki işe girmek için İngilizce öğrenmeniz gerekiyor.

6) Kaliteli eğitim alabilirsiniz

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin eğitim dili İngilizce. Lisansüstü eğitim ile mesleğinizde kendinizi daha da geliştirmek istediğinizde yurtdışında İngilizce eğitim veren çok sayıda seçenek var. En iyi eğitimi almanın, yaşam boyu başarının anahtarı olduğunu düşünürsek, mesleki gelişiminiz için İngilizce öğrenmek bir ön basamak gibi görünüyor. İlk basamakta tökezlemeden kaliteli eğitime erişmek için İngilizce öğrenmelisiniz.

7) Pratik düşünme yeteneğinizi ve hafızanızı güçlendirebilirsiniz

Yalnızca İngilizce değil, her hangi bir yabancı dili öğrenirken beyniniz alışkın olduğu sistemin dışında bir düşünme biçimi kazanır. Farklı cümle yapılarını akıcı şekilde kullanabilmek zihninizi geliştirir. Diğer taraftan yeni kelimeler öğrenmek ise hafızanızı güçlendirir. Bu sayede yeni bir dil öğrenirken aynı zamanda pratik düşünme becerisi gelişmiş ve güçlü hafızaya sahip bir kişi haline gelirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı