7.Sınıf İngilizce 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin En İyi Online İngilizce Eğitim Sistemi Konuşarak Öğren’den Ücretsiz Konuşma Dersi Almak İçin Tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

image001

1-) I usually go to green grocer ……………. .

a) to have some desert.

b) to watch a movie.

c) to buy a medicine.

d) to buy some strawberry.

2-) Which one is not about the bakery?

a) Tarots

b) Cake

c) Bread

d) Cookies

3-) I eat in …………………… and learn things in …………………….

a) market / library

b) a restaurant / school

c) canteen / arcade

d) a food shop /  everwhere

image002

4-) Where you can buy medicine?

a) market

b) drug dealer

c) grocery

d) pharmacy

5-) What must we do to protect the environment?

a) We must use fossil fuels.

b) We must use pesticide.

c) We must cut down trees.

d) We must use solar and wind energy.

6-) Which one is not about the environment?

a) Solar Energy

b) Climate

c) Che Guevara

d) Greenhouse Effect

7-) …………………………….. trap some of the heat and the Earth stays warm.

a) Greenhouse gases

b) Global warming

c) Greenpeace

d) Green grocer

 image003image004image005    

?  ……………………pollute the water, so a lot of fish die.

a) warm weather

b) detergents

c) oxygen

d) pesticides

image006

9-) Why do corals become white?

a) Corals become white becaue they want to be like that

b) Corals become white because we pour detergents into water.

c) Corals become white because they cannot find their natural food in the warm water.

d) Corals become white because other colors in water is lost.

image007

10-) What threatens the sea turtles and the marine life?

a) single-use plastic bags.

b) climate

c) eco-friendly deodorants

d) recyclable products

11-) A: I am late for work.

B: Take my car.

A: No I shouldn’t. I had better ……………………………….

a) walk instead of taking your car.

b) drive my car.

c) use public transportation to save energy.

d) stay at home and say that I am sick.

12-) All planets circle around the Sun. This is called …………………….

a) star

b) orbit

c) comet

d) ring

image008

13-) How many planets are there in the solar system?

a) 8

b) 9

c) 10

d) 11

image009

14-) Which planet is called as “dwarf planet”?

a) Saturn

b) Jupiter

c) Uranus

d) Pluto

image010

15-) What is the name of our galaxy?

a) Andromeda

b) Milky Way

c) Cigar Galaxy

d) Whirlpool Galaxy

image011

16-) Which planet is the biggest in the solar system?

a) Earth

b) Uranus

c) Jupiter

d) Sun

17-) Do satellites circle around the Sun?

a) No, they don’t.

b) Yes, they circle around the Sun.

c) No, they only circle around themselves.

d) They don’t circle at all.

18-) Which planets have rocky surfaces?

a) Mercury, Venus, Earth and Mars

b) Mars, Jupiter, Uranus

c) Saturn, Earth, Mars and Venus

d) Pluto, Neptune and Earth

Cevap anahtarı

  1. D
  2. A
  3. B
  4. D
  5. D
  6. C
  7. A
  8. B
  9. C
  10. A
  11. C
  12. B
  13. A
  14. D
  15. B
  16. C
  17. B
  18. A
Konuşarak Öğren uygulaması ile İngilizcenizi geliştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.