İngilizce soru sorun, soruları cevaplandırın, puan toplayın. Topladığınız puanlarla hediyeler kazanın!

8.Sınıf İngilizce 2.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin En İyi Online İngilizce Eğitim Sistemi Konuşarak Öğren’den Ücretsiz Konuşma Dersi Almak İçin Tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

image001

1-) What kind of a sport are they performing?

a) kayaking

b) canoeing

c) rafting

d) hang gliding

image002

2-) What is the man in the picture doing?

a) motor racing

b) hang gliding

c) skateboarding

d) caving

image003

3-)

a) I would rather go rafting than canoeing because it’s easier.

b) I prefer cycling to driving because it’s healthier.

c) I would rather living in a city than living in a country.

d) I prefer flying to driving because it’s faster.

image004

Parkour running is  an activity in which people move quickly around buildings and objects in a city while performing jumps and other skillful movements.

4-) What is the name of the activity?

a) jogging

b) running

c) parkour running

d) walking

5-) Where do people do it?

a) in the back streets

b) in the dump

c) around buildings and objects in a city

d) in stadiums

6-) What do they usually do while performing it?

a) cry and yell each other

b) jumps and other skillful movements

c) fall and break their limbs

d) dance and show

image005

7-) What is happening in the picture?

a) hang gliding in Antalya

b) hot air balloon ride in Nevşehir

c) rafting in Muğla

d) skiing in Uludağ,Bursa

image006

8  – ) Which historical building is in the picture?

a) The Hagia Sophia Museum

b) The Tower Bridge

c) The Eiffel Tower

d) The Statue of Liberty

image007

9-) Buildings in the picture belong to ………………… time.

a) new

b) ancient

c) modern

d) medieval

image008

The Blue Mosque in İstanbul is the world’s most amazing Mosque. It’s an architecture miracle! The Ottoman Emperor Ahmet the First ordered it to be built and architect Mehmet Ağa designed it. Its construction began in 1609 and took 7 years.

10-) Who designed the Blue Mosque?

a) me

b) Noone, it was there since the beginning.

c) Sinan the Architect

d) architect Mehmet Ağa

11-) How long did its construction take?

a) 8 years

b) 5 days

c) I don’t know. I didn’t live in that time.

d) 7 years.

image009

The Great Pyramid was the tallest historical man-made structure in the world for over 3,800 years. It is 146.5 meters. Egyptian workers built it as a tomb for Egyptian Pharaoh Khufu, and they constructed it over a 20-year period

12-) How tall is the Great Pyramid?

a) 150 meters

b)146.5 meters

c) 145 meters

d) 100 feet

13-) Why did Egyptian workers build it?

a) I don’t know.

b) They just wanted to build.

c) Workers were bored and they decided build a Pyramid.

d) As a tomb for Egyptian Pharaoh Khufu

Bursa is a city along the Sea of Marmara coast in Northwestern Anatolia. The city has warm summers and mild winters. Grand Mosque, Emir Sultan Mosque and Green Tomb are popular tourist attractions.

14-) What’s the weather like there?

a) Always hot

b) Freezing

c) Warm summers and mild winters

d) It is a city along the Sea of Marmara coast

image010

15-) I don’t like ……………………….

a) washing the dishes

b) setting the table

c) taking out the garbage

d) dusting the shelves

image011

16-) Every morning before going out I …………………………………

a) make the bed

b) clean up the house

c) tidy up the room

d) do the laundry

image012

17-) Her mother is responsible for …………………..

a) doing the laundry

b) dusting the shelves

c) hanging out the washing

d) doing the grocery shopping

image013

18-) One of the chores I like to do is ………………………..

a) doing the ironing

b) loading the dishwasher

c) cooking the mealsfeed the cat

d) vacuuming the floor.

Cevap anahtarı

  1. D
  2. C
  3. B
  4. C
  5. C
  6. B
  7. B
  8. B
  9. B
  10. D
  11. D
  12. B
  13. D
  14. C
  15. C
  16. A
  17. A
  18. D
Konuşarak Öğren uygulaması ile İngilizcenizi geliştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.