A Brief History of Time : İngilizce & Türkçe Özeti


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

A Brief History of Time Türkçe Özeti

“Zamanın başlangıcı var mıydı? Zaman geriye doğru gidebilir mi? Evren sonsuz mu yoksa sınırları var mı? Bunlar, dünyanın en büyük düşünürlerinden biri tarafından uluslararası alanda beğenilen bir şaheserde ele alınan sorulardan sadece birkaçıdır. Uzaydan zamanın kalbindeki sırlara, Büyük Patlama’dan kara deliklere ve sarmal gökadalara güçlü teori aracılığıyla Newton’dan Einstein’a evrenin teorileriyle başlar. Bu güne kadar “Zamanın Kısa Tarihi” bilimsel kanonun bir parçası olmaya devam ediyor ve özlü ve net dili ile evreni ve harikalarını milyonlarca insana tanıtmaya devam ediyor. ”

Teoriler asla tam olarak kanıtlanamaz. Gençken birçok fikir bulduk. Teorilerimizi deneyerek kanıtlamaya çalıştık. Aslında, bebeklerin sık sık yaptıkları deneme yanılma yöntemi buna bir örnektir. Büyüdüğümüzde, bu yöntemi tekrar denedik, ancak çok hızlı bir şekilde sıkıldık ve yorulduk. Ancak Hawking, teorinin bir modelden oluştuğunu ve çok fazla gözlem gerektirdiğini söylüyor. Böylece gelecek hakkında tahminlerde bulunabiliriz fakat teorlerin her zaman aksi kanıtlanabilir. Diğer bir ders ise; zaman sabit değildir. Fizik yasaları serbestçe hareket eden tüm nesneler için aynıdır. Bu genel yargıyı ispatlamak için, hareketli nesnelerinde de ışığı aynı anda alması örneklenmiştir. Bununla birlikte, ışığa doğru gidenlere; ışığın 2 saniye daha hızlı gelmesi, zamanın göreceliğini kanıtlar. Son dersimiz; Zaman sadece ileriye doğru akabilir. Sebepleri; Zaman termodinamik olarak akar. Zaman geriye doğru sadece psikolojik olarak ilerler. Zaman kozmolojik olarak ilerler.

A Brief History of Time Summary

“Was there a beginning of time? Could time run backward? Is the universe infinite or does it have boundaries? These are just some of the questions considered in an internationally acclaimed masterpiece by one of the world’s greatest thinkers. It begins by reviewing the great theories of the cosmos from Newton to Einstein, before delving into the secrets which still lie at the heart of space and time, from the Big Bang to black holes, via spiral galaxies and strong theory. To this day “A Brief History of Time” remains a staple of the scientific canon, and its succinct and clear language continues to introduce millions to the universe and its wonders.”
There are many lessons that Stephan Hawking’s book, originally published in 1988, taught us. Many scientists, writers, chemists, teachers, and many of them have been fascinated as the greatest intelligence of the age. Here are some of these inferences:

Theories can never be fully proven. We came up with many ideas when we were young. We tried to prove our theories by trying. In fact, the method of trial and error that babies frequently do is an example. When we grow up, we try this method again, but we get bored very quickly and get tired. However, Hawking says that theory consists of a model and requires a lot of observation. So we can make predictions about the future, and theory can always be proven otherwise. Another lesson is; time is not fixed. The laws of physics are the same for all freely moving objects. To prove this general judgment, it is exemplified that it takes the light at the same time in its moving objects. However, the fact that those who go to the light come to the light 2 seconds faster proves the relativity of the time. Our last lesson; Time can only flow forward. The reasons are; Time flows thermodynamically. Time only moves forward psychologically. Time only moves forward cosmologically.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı