Acıbadem Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

18 Mayıs 2007’de sağlık, yaşam ve toplum bilimlerinde eğitim, araştırma ve hizmette öncü ve yenilikçi olma amacıyla kurulan Acıbadem Üniversitesi, bünyesindeki fakülteler, meslek yüksek okulları ve enstitülerle geçmişten günümüze adından söz ettirmeyi başardı. 25 yıllık sağlık hizmetleri deneyimiyle ve güçlü akademik kadrosuyla özellikle sağlık bilimleri alanında öğrencilerine eşsiz imkanlar sunan eğitim kurumu, tüm departmanları ve teknolojik alt yapısı ile dünyada en donanımlı medikal eğitim merkezlerinden biri olarak kabul edilir.

Acıbadem Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavı

Acıbadem Üniversitesi’nde tıp, mühendislik, eczacılık fakülteleri, fen-edebiyat fakültesi moleküler biyoloji ve genetik, sosyoloji bölümleri gibi lisans programlarında öğrenim dili İngilizce’dir. Buna göre, bu programlara yeni kayıt olan adaylar AYES’e (Acıbadem Üniversitesi Yeterlilik Sınavı) tabi tutulurlar. Bu sınavdan 70 ve üzeri not almayı başaran öğrenciler doğrudan lisans programlarındaki bölüm derslerine geçiş yapabilmekle birlikte 70 barajının altında kalan öğrenciler Düzey Saptama Sınavı’na girerek lisans programları öncesi İngilizcelerini yeterli seviyeye taşımak için belirlenen hazırlık sınıflarına dahil edilirler.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var?

Toplamda 180 dakikalık bir sınav olan Acıbadem Üniversitesi Yeterlilik Sınavı, İngilizce dil yapısı bilgilerini, dinleme becerilerini, kelime bilgisini, okuma ve yazma yetkinliklerini ölçmeyi hedefler. 180 dakikalık sınavın 120 dakikasını çoktan seçmeli sorular oluştururken, 30 dakikasını dinleme soruları ve kalan 30 dakikasını da yazma becerilerinizi ölçecek olan sorular oluşturur. Dil yapısı bölümü genel olarak İngilizce gramer konularının tamamını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır. Yani, sınava girecek adaylardan basit zaman yapılarından bağlaçların doğru ve anlamlı kullanımına, fiillerin ikinci ve üçüncü hallerinden zaman zarflarına, kısacası dil bilgisi denince akla gelen tüm konularda yetkin olmaları beklenmektedir. Kelime bilgisini ölçen bölüm genel olarak güncel konuları baz alan bir parçadan ve bu parçadaki içeriğe göre uygun kelimelerle tamamlanması gereken boşluklardan oluşur. Bu bölümde oldukça spesifik kelimeler sorulabilmekle birlikte genel olarak parçaya hakim olunduğunda anlam bütünlüğünü bozmayacak en uygun kelimeyi seçerek ilerlenebilir. Dinleme bölümünde de güncel konularla ilgili bir dinleme metni seçilerek adaylara sunulur ve bu bölümdeki soruların pek çoğu parçadaki detay kısımlardan gelebileceği için adayların öncelikle metni çok dikkatli dinlemeleri beklenir. Daha sonrasında sunulan okuma parçasıyla ilgili adaylardan beklenen ise parçanın her detayını inceleyerek ardından gelecek sorulara maksimum seviyede doğru ve anlamlı cümleler kurarak cevap vermeleridir.

Hazırlık Atlama Sınavına konusarakogren.com ile Hazırlanın!

Acıbadem Üniversitesi Yeterlilik Sınavı’nda kullanılan sorularda yüzde yüz başarı sağlamak için en uygun içerikleri ve çalışma metodlarını Konuşarak Öğren ile deneyimleyerek bu sınava hazırlanabilirsiniz. Okuma, yazma, dinleme, dil bilgisi ve kelime bilgisi olmak üzere her bölüm için farklı ve birbirinden zengin komple paketler sayesinde ‘hazırlık sınıfı’ bariyerine takılmadan lisans eğitiminizi almaya başlayın!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı