Alan Moore İngilizce sözleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Alan Moore ingilizce sözleri arasında en popüler ve anlamlı olan sözleri sizler için derledik ve Türkçe’ye çevirdik. Alan Moore sözlerini ve Türkçe anlamlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

  • “People shouldn’t be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.”

“İnsanlar hükümetlerinden korkmamalıdır. Hükümetler halkından korkmalı. ”

  • “Behind this mask, there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea… and ideas are bulletproof.”

“Bu maskenin arkasında sadece etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var … ve fikirler kurşun geçirmez. ”

  • “Everybody is special. Everybody. Everybody is a hero, a lover, a fool, a villain. Everybody. Everybody has their story to tell.”

“Herkes özeldir. Herkes. Herkes bir kahraman, sevgili, aptal, kötü adam. Herkes. Herkesin anlatacak hikayesi var. ”

  • “Heard joke once: Man goes to the doctor. Says he’s depressed. Says life seems harsh and cruel. Says he feels all alone in a threatening world where what lies ahead is vague and uncertain. The doctor says, “Treatment is simple. Great clown Pagliacci is in town tonight. Go and see him. That should pick you up.” Man bursts into tears. Says, “But doctor…I am Pagliacci.”

“Bir kere duydum şaka: Adam doktora gider. Depresyonda olduğunu söylüyor. Hayatın sert ve acımasız göründüğünü söylüyor. Önünde yatan şeyin belirsiz ve belirsiz olduğu tehditkar bir dünyada kendini yalnız hissettiğini söylüyor. Doktor, “Tedavi basit. Büyük palyaço Pagliacci bu gece kasabada. Git ve gör. Seni almalı.” Adam gözyaşlarına boğulur. “Ama doktor … Ben Pagliacci.”

  • “Artists use lies, to tell the truth. Yes, I created a lie. But because you believed it, you found something true about yourself.”

“Sanatçılar yalanları doğruyu söylemek için kullanıyor. Evet, bir yalan yarattım. Ama inandığın için kendin hakkında gerçek bir şey buldun. ”

  • “You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it.”

“Bu kadar uzun süre maske takıyorsun, altında kim olduğunu unuttunuz.”

  • “The past can’t hurt you anymore, not unless you let it.”

“Geçmiş artık sana zarar veremez, izin vermedikçe değil.”

  • “Knowledge, like air, is vital to life. Like air, no one should be denied it.”

“Bilgi, hava gibi, yaşam için çok önemlidir. Hava gibi, kimse de inkar edilmemeli. ”

  • “Stood in firelight, sweltering. Bloodstain on chest like map of the violent new continent. Felt cleansed. Felt dark planet turn under my feet and knew what cats know that makes them scream like babies at night. Looked at sky through smoke heavy with human fat and God was not there. The cold, suffocating dark goes on forever and we are alone. Live our lives, lacking anything better to do. Devise reason later. Born from oblivion; bear children, hell-bound as ourselves, go into oblivion. There is nothing else. Existence is random. Has no pattern save what we imagine after staring at it for too long. No meaning save what we choose to impose. This rudderless world is not shaped by vague metaphysical forces. It is not God who kills the children. Not fate that butchers them or destiny that feeds them to the dogs. It’s us. Only us. Streets stank of fire. The void breathed hard on my heart, turning its illusions to ice, shattering them. Was reborn then, free to scrawl own design on this morally blank world. Was Rorschach. Does that answer your Questions, Doctor?”

“Ateşin altında durdu, bunaltıcı. Göğüste şiddetli yeni kıtanın haritası gibi kan lekesi. Temizlenmiş hissettim. Karanlık gezegenin ayaklarımın altına döndüğünü hissettim ve kedilerin gece bebekler gibi çığlık attığını bildiklerini biliyordu. İnsan yağıyla ağır bir dumanın içinden gökyüzüne baktım ve Tanrı orada değildi. Soğuk, boğucu karanlık sonsuza dek sürer ve biz yalnızız. Yapacak daha iyi bir şey olmayan hayatlarımızı yaşa. Sebebi daha sonra tasarlayın. Oblivion’dan doğan; kendimiz gibi cehenneme bağlı çocuklar, unutulmaya giderler. Başka bir şey yok. Varlık rastgele. Çok uzun süre baktıktan sonra hayal ettiğimiz şeyleri koruyamaz. Hiçbir empoze ettiğimiz şeyi kurtarmanın anlamı yok. Bu dümensiz dünya belirsiz metafizik güçlerle şekillenmez. Çocukları öldüren Tanrı değildir. Onları kasaplar ya da köpeklere besleyen kader değil. Bu biziz. Sadece biz. Sokaklar ateş kokuyordu. Boşluk kalbimde sert nefes aldı, yanılsamalarını buza çevirerek onları parçaladı. O zaman yeniden doğdu, bu ahlaki boş dünyada kendi tasarımını çizmek serbest. Rorschach oldu. Bu sorularınızı cevaplıyor mu doktor? ”

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı