Alexander Rybak – Fairytale Şarkı Sözleri Çeviri


alexander rybak fairytale çevirisi
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Alexander Rybak Kimdir?

Alexander Igorevich Rybak (13 Mayıs 1986 doğumlu), Belarus-Norveçli şarkıcı-besteci, kemancı, piyanist ve oyuncudur. Oslo merkezli olmasına rağmen, Rybak 2010’ların başlarında televizyon programlarında ve Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna ve İsveç’teki turlarda yoğun bir şekilde çalıştı. Ağırlıklı olarak İngilizce ve Rusça şarkı söyleyen Rybak, yirmili yaşlarının başında İskandinavya, Doğu Avrupa ve bir dereceye kadar Batı Asya’da genç idol statüsünü elinde tuttu. İlk albümü Fairytales, Norveç ve Rusya’da bir üst sıra da dahil olmak üzere dokuz Avrupa ülkesinde ilk 20’de yer aldı. 2009 ve 2010’daki iki pop albümünden sonra, Rybak daha çok aile odaklı bir sanatçı olmak istedi, çocuk ve klasik müziğin yanı sıra dünya çapında gençlik orkestralarıyla sık sık sahne aldı. Rybak, Eurovision Şarkı Yarışması ‘na katılımıyla tanındı. 2009’da Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen yarışmada Norveç’i temsil eden sanatçı, yarışmayı kendi yazdığı ve bestelediği “Fairytale” adlı şarkıyla 387 puan alarak, bir ülkenin Eurovision tarihinde elde ettiği en yüksek puanı kazandı. Galibiyeti, üstün bir performansa ihtiyaç duyma veya komşu oylamanın olumsuz etkisi gibi yarışmayla ilgili klişeleri ezdiği için tüm Avrupa’da kutlandı. O zamandan beri Rybak yarışmaya birkaç kez katıldı. Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen 2018 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yine Norveç’i “İşte Böyle Bir Şarkı Yazarsın” şarkısıyla temsil ederek, ikinci yarı finali ve Büyük Final’i 15. sırada tamamlamıştır. 2010’da Büyük Final’e açılış sahnesi ve 2012 ve 2016’da ara perde olarak katıldı.

Alexander Rybak – Fairytale Şarkı Sözleri Çeviri Tablosu

[table id=608 /]

İngilizce Şarkı Dinleyin

Bir çok insan İngilizce şarkı dinler. Ancak şarkı dinlemek İngilizce öğrenmek için size yeterli gelmiyor olabilir. Bunun sebebi ise şarkıları bilinçsiz bir şekilde dinlemeniz. İnsanlar İngilizce şarkı dinlerken sözlere ve anlamlarına dikkat etmezler. Bu yüzden dinlerken eğlenip geçerler. Şarkılardan İngilizcenizi geliştirmek için yapmanız gereken şeyse şarkı sözlerini açıp tek tek incelemeniz. İngilizce şarkıların sözlerini çevirmek size tecrübe katar. Aynı şekilde sözleri öğrendiğinizde şarkılara eşlik edebilmenizi sağlar. Bu sayede hem dinleme hem de konuşma kabiliyetiniz gelişir. Üstelik bolca İngilizce kelime telaffuzu da öğrenmiş olursunuz.

İngilizce Şarkı Sözü Çevirisi Nasıl Yapılır?

İngilizce şarkıların altında genellikle daha derin bir anlam ya da hikaye yattığını unutmamanız lazım. Bu yüzden cümleleri çevirirken mantıksız geliyorsa başka cümlelerle bağlantısı ya da başka konulara göndermesi olabilir. Bu yüzden normal çevirilere göre daha çok düşünmeniz gerekir. Cümleleri çevirirken ise normal çeviri yapıyormuş gibi çeviri yapmanız gerekir. Normal çeviride ise önce cümlenin öznesi belirlenir ve cümlenin kalanı tersten çevrilir.

Konuşarak Öğren İle Daha Fazla İngilizceyi Keşfedin

Örneklerde incelediğiniz üzere bir çok günlük basit konuşma pratikleşebiliyor. Siz de İngilizce kısaltmaları öğrendikçe rahatça yazışabilir ve insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Öğrendiğiniz her bir kelime sizi İngilizcede biraz daha geliştirecektir. Yeni kelimeler öğrenmenin yanı sıra onları kullanmak, tekrarlamak ve bol bol pratik yapmak sizin için en iyi seçenektir. İngilizce öğrenmek için bol bol pratik yapmalısınız. Konuşarak Öğren sitesinin uzman eğitmen kadrosuyla rahat bir şekilde pratik yapabilir ve kendinizi çok hızlı geliştirebilirsiniz. Kendi takviminize göre derslerin günü ve saatini ayarlayabilir, anadili İngilizce olan öğretmenlerle dilediğiniz şekilde eğitim görebilirsiniz. Eksikliklerinizi kapatırken kendinizi çok hızlı bir şekilde geliştirdiğinizi görebilirsiniz. İngilizce kaynakların daha fazlasına ve rahat İngilizce derslerine ulaşmak için Konuşarak Öğren sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Konuşarak Öğren anadili İngilizce olan eğitmenlerle konuşarak kendinizi geliştirebileceğiniz bir İngilizce konuşma sitesidir. İnsanlarla İngilizce konuşma uygulamaları konusunda yepyeni bir seviyeye ulaşmıştır. Her gün İngilizce konuşan insanlarla bir araya gelip kendiniz geliştirebilirsiniz. Bu yüzden İngilizce öğrenmek isteyenler için büyük avantaja sahiptir. Uzaktan İngilizce eğitim konusunda konusunda oldukça tecrübeli eğitmenlerden alacağınız dersler sayesinde internette İngilizce öğrenebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı