Aleyna Tilki – Retrograde Şarkı Sözleri ve Türkçe Çevirisi


aleynatilki_retrograde çevirisi
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Aleyna Tilki Kimdir?

Tilki, 28 Mart 2000’de Konya’da doğdu. Babası Konyalı, annesi ise Trabzon Of ‘ludur. Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin altıncı sezonunda yarı finalist olmuştur. Gesi Bağları kapağıyla kamuoyunun dikkatini çekti. Cevapsız Çınlama” adlı şarkısının yayınlanmasının ardından YouTube’da 490 milyondan fazla izlenen klibiyle ülke çapında tanınırlık kazandı. YouTube’da en çok izlenen Türk müzik videosu olarak kabul edilir. Şarkı, Türkiye’nin Trend Listesi’nde 2 numaraya yükseldi. Aleyna Tilki, ilk solo single’ı “Sen Olsan Bari”yi Temmuz 2017’de yayımladı ve Türkiye listelerinde 1 numara oldu. Müzik videosu şu anda YouTube’da 440 milyondan fazla izlendi. Tilki, İngilizce eğitimini tamamlamak için geçici olarak Türkiye’den ayrıldı ve Kasım 2017’de Los Angeles’a yerleşti. 2018 yılında Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları ve Bombar Duman albümlerinde isimleri yer alan sanatçılar arasında yer aldı. Kasım 2019’da Warner Music ile yeni bir albüm ve dört single için görüşmelerde bulunduğu açıklandı. Bu, onu bu şirketle çalışan ilk Türk şarkıcı yapacaktı. 2020 yılında Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen‘de bir dizi proje üzerinde anlaştı. Dizinin adı Bu Benim Masalım şarkısıyla aynı adı taşıyor. 2021’de başlayan dizide başrolleri Cemal Can Canseven ile paylaşıyor.

Aleyna Tilki – Retrograde Şarkı Sözleri ve Türkçe Çevirisi Tablosu

[table id=641 /]

 

Retrograde Şarkı Sözlerinin Çevirisini Yaparak İngilizce Öğrenmek

İnsanlar aynı İngilizce filmler gibi, ingilizce şarkılar çevirirler. Çünkü hem çeviri yaparsınız hem de şarkı dinlersiniz. İngilizce şarkılar dünyanın pek çok yerinde insanlar tarafından seviliyor. Cümleleri çevirirken mantıksız geliyorsa başka cümlelerle bağlantısı ya da başka konulara göndermesi olabilir. İngilizce şarkıların altında genellikle daha derin bir anlam vardır. İngilizce müzik severim diyorsan, mükemmel! Çünkü aşina olduğun müziklerle çeviri pratiği yapabilirsin.

İngilizce Şarkı Sözlerini Çevirerek İngilizce Öğrenmek

İngilizce Film alıştırmasında olduğu gibi, bütün şarkıyı bir seferde çevirmeye çalışmamalısınız. Bunu yapmaya çalışırsanız işin altından kalkamayacakmış gibi hissedebilirsiniz. Bunun yerine, şarkının nakaratını seçmelisiniz. Bu tekrarlar sayesinde yalnızca nakarattaki şarkı sözlerini değil, şarkının bütününü anlaman kolaylaşır. Çeviri yapmaya alıştıkça daha büyük kısımlar halinde çeviri yapabilirsiniz. Önemli kelimeleri çevirmeye çalışıp çevirini kontrol edebilir ve ardından satır satır çevirmeye devam edebilirsiniz.

Konuşarak Öğren İle Daha Fazla İngilizceyi Keşfedin

İngilizce şarkıları çevirdikçe, yeni ingilizce kelimeler öğrenirsiniz. Öğrendiğiniz her bir kelime sizi İngilizcede biraz daha geliştirecektir. İngilizce öğrenmek için bol bol pratik yapmalısınız. Konuşarak Öğren sitesinin uzman eğitmen kadrosuyla rahat bir şekilde pratik yapabilir ve kendinizi çok hızlı geliştirebilirsiniz. Anadili İngilizce olan öğretmenlerle dilediğiniz şekilde eğitim görebilirsiniz. Eksikliklerinizi kapatırken kendinizi çok hızlı bir şekilde geliştirdiğinizi görebilirsiniz. İngilizce kaynakların daha fazlasına ve rahat İngilizce derslerine ulaşmak için Konuşarak Öğren sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı