Atatürk’ün İngilizce Fiziksel Özellikleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Atatürk’s Physical Appearance

Mustafa Kemal Atatürk, the founder of the Turkish Republic, was one of the greatest leaders of all time. He was respected by millions of people around the world as all his works were really appreciated even by the enemies of the time. He had many important and interesting characteristics but his physical appearance was also impressive. His height was around 174 cm while he weighted about 70-75 kg. Ataturk was fair-haired and he had fascinating blue eyes. His forehead was broad and he had raised, thick eyebrows. He had thin lips and slightly high cheekbones. Apart from all these things, it is possible to say that Atatürk was very careful about how he dressed. He preferred to have white shirts and he dressed elegantly.

Atatürk’ün Fiziksel Görünümü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dünyanın gördüğü en büyük liderlerden biriydi. Dünyada milyonlarca insan tarafından saygı duyulan biriydi ve yaptıkları zamanın düşmanları tarafından bile takdir edilirdi. Atatürk’ün pek çok önemli ve ilginç karakteristik özelliği vardı fakat fiziksel görünüşü de etkileyiciydi. Atatürk’ün boyu1.74 cm uzunluğundayken ağırlığı da 70-75 kg arasındaydı. Sarı saçları vardı ve muhteşem mavi gözlere sahipti. Geniş bir alnı vardı ve yukarıya doğru uzanan kalın kaşlara sahipti. Atatürk’ün ince dudakları ve hafif büyük elmacık kemikleri vardı. Tüm bunların dışında, şunu söylemek mümkündür ki Atatürk giydiği kıyafetler konusunda çok dikkatli davranırdı. Beyaz gömlekler giymeyi tercih ederdi ve şık giyinirdi.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı