Bankacılık İngilizce Mülakat Soruları Nelerdir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Banka mülakatları İngilizce gerçekleşebilmektedir ve pek çok aday ne yazık ki bu konuda yeterli kaynağa ulaşamayabilmektedir. Öncelikle derlediğimiz soruları, uluslararası mülakatlara da girme ihtimalinizi göz önünde bulundurarak hazırladığımızı söylemekte fayda var. Zira terimler ve bankacılık sistemleri ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Yine de sizler için bu farklılığı minimum düzeye indirmeye ve size faydalı olmaya özen gösterdik. Şimdiden keyifli okumalar!

What is a bank? What are the types of banks?

The bank is a financial institution established as a cash deposit buyer. There are two types of banks: commercial banks and investment banks. In most countries, banking systems are regulated by the national government or central bank.

What is investment banking?

Investment banking is a type of banking that manages certain portfolios. Some of these portfolios; financial asset, commodity and currency, fixed income, corporate finance, corporate consulting services for mergers and acquisitions, debt and equity writing.

What is a commercial bank?

Commercial banks are banks that belong to groups of individuals or central banks. They can serve individuals or institutions. They are primarily concerned with receiving deposits and lending to businesses. The bank wins as the borrower pays interest on the loan it uses. Deposits deposited by customers will be used to lend to other customers as business loans, auto loans or home loans.

What are the types of Commercial Bank?

Retail or consumer banking

It is a small and medium-sized bank that deals directly with consumer transactions rather than corporate or other banks.

Corporate or commercial banking

It deals with issues such as corporate banking, cash management, brokerage, financing and issuing stocks and bonds.

Securities and Investment banking

Investment banking is a type of banking that manages certain portfolios. Some of these portfolios are; financial asset, commodity and currency, fixed income, corporate finance, corporate consultancy services for mergers and acquisitions, debt and equity writing.

Non-traditional options

There are many non-bank institutions that offer financial services just like banks. Businesses, credit card companies, credit card report agencies, and credit card exporters are some of them.

What are the types of accounts in banks?

Checking account:

This type of account can be used as a savings account, but the traditional feature in savings accounts is not in those accounts. So you can’t get interest. However, you have no withdrawal restrictions.

Deposit account:

You can save your money in such accounts and also earn interest. The withdrawal amount is limited and the minimum balance in the account must be above a certain limit in order for the account to remain active.

Money Market Account:

This is a new type of account. You can keep and control your money in this account. The balance on the account can be withdrawn at any time, but your chances of earning interest will be reduced. This account type does not require the least balance.

Private Pension Account:

In this account, you need to keep your money for a certain period of time, such as 5-7 years. You can also get your interest during this time. The state and the banks decide together the interest rates and you cannot withdraw your funded funds until the fixed period given to you expires.

What are the banking practices available in the sector?

There are many banking applications and some of them are as follows;

Internet banking system:

Internet banking is the system that enables customers to make transactions using the websites of banks or financial institutions.

ATM banking:

An electronic banking system that allows customers to handle their basic transactions.

Basic banking system:

Basic banking is a service offered by any bank branch connected to the common network. Thanks to this system, the customer can withdraw money from any branch.

Debt management system:

A common database, regardless of the bank, records all information about customers with any debt to the bank and shares them with the banks when necessary.

Credit management system:

Credit management system is a system used to process credit accounts, evaluate risks and determine how much credit will be given to the customer.

Investment management system:

A money management system or process that includes investments, banking transactions, budgeting and taxes.

Stock market management system:

Stock market management is a system that manages the financial portfolio such as securities and bonds.

Financial management system:

The financial management system is used to manage, record and protect the customer’s income, expenses and assets.

What is overdraft protection?

Overdraft protection is a service offered by banks to customers. For example, if you have Money both in your deposit account and in your checking account at the bank, and if there is not enough balance in one of your accounts to process your checks or pay your loan debts; the bank can transfer money from the account which has money, to an account with insufficient funds to prevent protests from checks or to pay your bills or debts on time. This is called overdraft account protection.

Does the bank charge an additional fee for “overdraft protection” service?

In our country, this service becomes active after the approval of the customer and there is no charge.

What is the Annual Interest Rate?

Annual interest rate, is a fee that banks apply to their customers for the usage of some services such as credit, credit card, mortgage loan etc.

What is the lowest interest rate or prime rate?

It is the interest rate applied by the largest banks in the countries for their private customers. Customers with a good credit score are eligible for this interest rate. Variable interest rates in the bank change depending on the prime interest. For example; If the annual interest rate of a credit card is 10%, the prime interest rate will also be added to it. Assuming that the prime interest rate is 3%, the real annual interest rate will be 13%.

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

Banka nedir? Banka türleri nelerdir?

Banka, nakit mevduat alıcısı olarak kurulmuş olan bir finans kuruluşudur. Ticari bankalar ve yatırım bankaları olmak üzere iki tür banka vardır. Çoğu ülkede, bankacılık sistemleri ulusal hükümet veya merkez bankası tarafından düzenlenmektedir.

Yatırım bankacılığı nedir?

Yatırım bankacılığı, belirli portföyler yöneten bankacılık türüdür. Bu portföylerden bazıları; finansal varlık, emtia ve para birimi, sabit gelir, kurumsal finansman, birleşme ve devralmalar için kurumsal danışmanlık hizmetleri, borç ve öz kaynak yazmadır.

Ticari banka nedir?

Ticari bankalar, bireylerden oluşan gruplara ya da merkez bankalarına bağlı bankalardır. Bireylere ya da kurumlara hizmet verebilirler. Öncelik olarak mevduat almak ve işletmelere borç vermekle ilgilenirler. Borçlu, kullandığı krediye faiz ödedikçe banka kazanır. Müşteriler tarafından yatırılan mevduatlar, işletme kredisi, otomobil kredisi ya da konut kredisi olarak başka müşterilere vermek için kullanılacaktır.

Ticari Banka türleri nelerdir?

Perakende veya tüketici bankacılığı

Kurumsal veya diğer bankalar yerine doğrudan tüketicinin işlemleriyle ilgilenen küçük ve orta ölçekli bir banka türüdür.

Kurumsal veya ticari bankacılık

Kurumsal bankacılık, nakit yönetimi, aracılık, finansman ve hisse senetlerinin ve tahvillerin çıkarılması gibi konularla ilgilenmektedir.

Menkul Kıymetler ve Yatırım bankacılığı

Yatırım bankacılığı, belirli portföyler yöneten bankacılık türüdür. Bu portföylerden bazıları; finansal varlık, emtia ve para birimi, sabit gelir, kurumsal finansman, birleşme ve devralmalar için kurumsal danışmanlık hizmetleri, borç ve öz kaynak yazmadır.

Geleneksel olmayan seçenekler

Bankanınki gibi finansal hizmetler sunan birçok banka dışı kuruluş vardır. İşletmeler kredi kartı şirketleri, kredi kartı rapor acenteleri ve kredi kartı ihracatçıları bunlardan bazılarıdır.

Bankalardaki hesap türleri nelerdir?

Vadesiz Hesap:

Bu hesap türü bir tasarruf hesabı olarak kullanılabilir fakat tasarruf hesaplarındaki geleneksel özellik bu hesaplarda yoktur. Yani faiz elde edemezsiniz. Fakat para çekme kısıtlamanız bulunmamaktadır.

Vadeli Hesap:

Paranızı bu tür hesaplarda biriktirebilir ve ayrıca faiz de kazanabilirsiniz. Para çekme miktarı sınırlıdır ve hesabın aktif kalabilmesi için hesaptaki en az bakiye belirli bir sınırın üstünde olmalıdır.

Para Piyasası Hesabı:

Bu yeni bir hesap türüdür. Bu hesapta paranızı tutabilir ve kontrol edebilirsiniz. Hesaptaki bakiye istendiği zaman çekilebilir fakat faiz kazanma şansınız düşmüş olur. Bu hesap türü en az bakiyeye ihtiyaç duymaz.

Bireysel Emeklilik Hesabı:

Bu hesapta paranızı, 5-7 yıl gibi belirli bir süre tutmanız gerekmektedir. Bu süre zarfındaki faizinizi de elde edebilirsiniz. Faiz oranlarına devlet ve bankalar birlikte karar verir ve size verilen sabit süre sona erene kadar fonlanan paranızı çekemezsiniz.

Sektörde mevcut olan bankacılık uygulamaları nelerdir?

Birçok bankacılık uygulaması vardır ve bunlardan bazıları şu şekildedir;

İnternet bankacılığı sistemi

İnternet bankacılığı, müşterilerin bankaların veya finansal kurumların web sitesini kullanarak işlem yapmalarını sağlayan sistemdir.

ATM bankacılığı

Müşterilerin temel işlemlerini halletmelerini sağlayan bir elektronik bankacılık sistemidir.

Temel bankacılık sistemi

Temel bankacılık, ortak ağa bağlı herhangi bir banka şubesi tarafından sunulan bir hizmettir. Bu sistem sayesinde, müşteri herhangi bir şubeden para çekebilir.

Borç yönetim sistemi

Ortak bir veri tabanı, banka fark etmeksizin, bankaya herhangi bir borcu olan müşterilere dair tüm bilgileri kaydeder ve gerekli durumlarda bunları bankalarla paylaşır.

Kredi yönetim sistemi

Kredi yönetim sistemi, kredi hesaplarını işlemek, riskleri değerlendirmek ve müşteriye ne kadar kredi verileceğini belirlemek için kullanılan bir sistemdir.

Yatırım yönetim sistemi

Yatırımlar, bankacılık, bütçeleme ve vergileri de içinde barındıran bir para yönetim sistemi ya da sürecidir.

Borsa yönetim sistemi

Borsa yönetimi, menkul kıymetler ve tahviller gibi finansal portföyü yöneten bir sistemdir.

Finansal yönetim sistemi: Finansal yönetim sistemi, müşterinin gelir, gider ve varlıklarını yönetmek, kayıt altına almak ve elde ettiği karı korumak için kullanılır.

Kredili mevduat koruması nedir?

Kredili mevduat koruması, bankalar tarafından müşterilere sunulan bir hizmettir. Örnek verecek olursak, bankada hem vadesiz hem de vadeli hesabınız varsa ve hesaplarınızdan birinde çeklerinizi işlemek ya da kredi borçlarınızı ödemek için yeterli bakiye yoksa; banka çeklerin protesto olmasını önlemek ya da fatura veya borçlarınızın zamanında ödenmesini sağlamak için para olan hesaptan, bakiyenin yetersiz olduğu hesaba para transfer edebilmektedir. Buna kredili mevduat hesabı koruması denmektedir.

Kredili mevduat koruması hizmeti için banka ek ücret alır mı?

Ülkemizde bu hizmet müşterinin onayından sonra aktif olur ve herhangi bir ücret alınmaz.

Yıllık Faiz Oranı nedir?

Bankaların müşterilerine kredi, kredi kartı, konut kredisi vb. hizmetlerini kullanmak için uyguladığı bir ücret veya faizdir. Verilen faizler yıllık olarak hesaplanır.

En düşük faiz oranı ya da başlangıç faizi nedir?

Ülkelerdeki en büyük bankaların tercih ettikleri özel müşterileri için uyguladıkları faiz oranıdır. İyi bir kredi puanına sahip olan müşteriler bu faiz oranından yararlanmaya hak kazanırlar. Bankadaki değişken faiz oranları, başlangıç faizine bağlı olarak değişmektedir. Örneğin; bir kredi kartının yıllık faiz oranı %10 ise, buna temel faiz oranı da eklenecektir. Temel faiz oranının da %3 olduğunu varsayarsak gerçek yıllık faiz oranı %13 olacaktır.

Konuşarak Öğren ile Bankacılık İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı