Black Swan – Siyah Kuğu İngilizce Özeti


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Black Swan – Siyah Kuğu Türkçe Özeti

Yüksek olasılıkla mümkün olmayanın etkisini gözlemleyebileceğimiz, mümkün olmadığı düşünülen ama büyük sonuçlara yol açan yorumu yapılan bir kitap hakkında ne düşünürsünüz? İstatistik, olasılık ve bunların yanlış kullanımı konu alan Siyah Kuğu adlı kitap Nassim Nicholas Taleb tarafından yazılan ve içinden pek çok ders çıkarabileceğimiz bir kitaptır. İşte bu derslerden bazıları:

İlk olarak: Siyah kuğular, onları farkında olmayanların gerçekliklerini değiştirir. 1697’ye kadar insanlar tüm kuğuların beyaz olduğunu sanmışlar ancak siyah kuğular görüldüğünde ise ‘siyah kuğu’ terimini görünüşte imkansız olan durumların ortaya çıkması olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kitabımıza göre siyah kuğunun geldiğini fark etmeyenler ya da düşünmeyenler, durumdan en zararlı çıkacak olanlardır. Bazı durumlarda kitleleri etkilerken, bazen sadece tek kişi bu durumdan kötü olarak etkilenebilir. Bir diğer ders: Geleceği tahmin etmek için geçmişi kullanmayın. Geçmişte aldığımız dersler ve yaşadığımız durumları örnek göstererek geleceğin de böyle olacağını düşünürüz ama bu durumları değiştirecek pek çok bilinmeyen faktör vardır. Son ders ise: Gerçek dünya risklerini oyun gibi değerlendirmek sizin yanlış seçimler yapmanıza neden olabilir. İhtimaller ve belli kuralları olan oyunlar ve normalde karşılaştığımız görevler birbirinden farklıdır. İhtimaller her zaman işinizin içinde olacaktır ve oyunların aksine gerçek dünyada ihtimaller değişecektir.

Black Swan Summary

What do you think about a book that we can observe the effect of the unlikely possibility, which is thought to be impossible, but is interpreted with great results? The book titled Black Swan, which is about statistics, probability, and misuse is a book written by Nassim Nicholas Taleb, from which we can learn many lessons. Here are some of these lessons:

First: Black swans change the reality of those who are not aware of them. By 1697, people thought that all swans were white, but when black swans were seen, the term ‘black swan’ was used as the emergence of seemingly impossible situations. According to our book, those who do not realize or think that black swan is coming are the most harmful ones. While in some cases it affects the masses, sometimes only one person can be badly affected. Another lesson: Don’t use the past to predict the future. We think that the future will be the same by showing the lessons we learned and the situations we experienced in the past, but many unknown factors will change these situations. The last lesson: Evaluating real-world risks like a game can lead you to make wrong choices. The possibilities and games with certain rules and the tasks we normally encounter are different from each other. The possibilities will always be in your work and unlike the games, the possibilities will change in the real world.

Black Swan – Siyah Kuğu İngilizce ve Türkçe Özeti Video

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı