BTS – Butter Şarkı Sözleri Çeviri


bts butter çevirisi
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

BTS Kimdir?

Bangtan Boys olarak da bilinen BTS, 2010 yılında oluşumuna başlayan ve 2013 yılında Big Hit Entertainment altında çıkış yapan yedi üyeli bir Güney Koreli erkek grubudur. Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V ve Jungkook‘tan oluşan yedili, kendi çıktılarının çoğunu birlikte yazar ve birlikte üretir. Başlangıçta bir hip hop grubu olan müzik tarzları, geniş bir tür yelpazesi içerecek şekilde gelişti. Genellikle kişisel ve sosyal yorumlara odaklanan şarkı sözleri, ruh sağlığı, okul çağındaki gençliğin sıkıntıları ve reşit olma, kayıp, kendini sevmeye doğru yolculuk ve bireysellik temalarına değiniyor. Çalışmaları edebiyat ve psikolojik kavramlara göndermeler içeriyor ve alternatif bir evren hikayesi içeriyor. Grup birkaç albüm çıkardı ve birkaç dünya turunda sahne aldı. 2013’te tek albümleri 2 Cool 4 Skool ile çıkış yaptıktan sonra BTS, ilk Korece stüdyo albümleri Dark & ​​Wild‘ı ve Japonca stüdyo albümleri Wake Up‘ı 2014’te yayınladı. Grubun ikinci Korece stüdyo albümü Wings (2016) , Güney Kore’de bir milyon kopya satan ilk albüm oldu. 2017 yılına gelindiğinde BTS, küresel müzik pazarına girerek Kore Dalgasını Amerika Birleşik Devletleri’ne taşıdı ve sayısız satış rekoru kırdı.  Single’ları “Mic Drop” ile Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği’nden (RIAA) sertifika alan ilk Koreli grup ve stüdyo albümleri Love Yourself: Tear ile ABD Billboard 200 listesinde ilk sırada yer alan ilk Koreli grup oldular.

BTS ayrıca, Beatles’tan bu yana, iki yıldan kısa bir sürede ABD’de dört kere bir numaraya çıkan grup oldu. Love Yourself: Answer (2018), RIAA tarafından platin sertifika alan ilk Kore albümü oldu. 2020’de BTS, Grammy adayı single’ları “Dynamite” ile Billboard Global 200 ve ABD Billboard Hot 100’de bir numaraya ulaşan, tamamı Güney Koreli ilk grup oldu ve Hot 100’de üç kez bir numaraya çıkış yapan ilk grup oldu.

BTS – Butter Şarkı Sözleri Çeviri Tablosu

[table id=604 /]

İngilizce Şarkı Dinleyin

Bir çok insan İngilizce şarkı dinler. Ancak şarkı dinlemek İngilizce öğrenmek için size yeterli gelmiyor olabilir. Bunun sebebi ise şarkıları bilinçsiz bir şekilde dinlemeniz. İnsanlar İngilizce şarkı dinlerken sözlere ve anlamlarına dikkat etmezler. Bu yüzden dinlerken eğlenip geçerler. Şarkılardan İngilizcenizi geliştirmek için yapmanız gereken şeyse şarkı sözlerini açıp tek tek incelemeniz. İngilizce şarkıların sözlerini çevirmek size tecrübe katar. Aynı şekilde sözleri öğrendiğinizde şarkılara eşlik edebilmenizi sağlar. Bu sayede hem dinleme hem de konuşma kabiliyetiniz gelişir. Üstelik bolca İngilizce kelime telaffuzu da öğrenmiş olursunuz.

İngilizce Şarkı Sözü Çevirisi Nasıl Yapılır?

İngilizce şarkıların altında genellikle daha derin bir anlam ya da hikaye yattığını unutmamanız lazım. Bu yüzden cümleleri çevirirken mantıksız geliyorsa başka cümlelerle bağlantısı ya da başka konulara göndermesi olabilir. Bu yüzden normal çevirilere göre daha çok düşünmeniz gerekir. Cümleleri çevirirken ise normal çeviri yapıyormuş gibi çeviri yapmanız gerekir. Normal çeviride ise önce cümlenin öznesi belirlenir ve cümlenin kalanı tersten çevrilir.

İngilizce Öğrenmek Gözünüzü Korkutmasın!

İngilizce öğrenmek gözünüzde büyüyor olabilir. Bilmediğiniz bir dilde cümleler kurmanın çok karışık olduğunu düşünebilirsiniz. Ama Konuşarak Öğren sayesinde hiç korkmadan ve kafanız karışmadan İngilizce Öğrenebilirsiniz! Anadili İngilizce olan eğitmenlerle kendi programınıza göre ders ayarlayabilir en kısa sürede İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. Her derste yeni konular öğrenir, eksiklerinizi ve hatalarını kapatarak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Siz de doğru ve kolay bir şekilde İngilizce öğrenmek istiyorsanız Konuşarak Öğreni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Konuşarak Öğren anadili İngilizce olan eğitmenlerle konuşarak kendinizi geliştirebileceğiniz bir İngilizce konuşma sitesidir. İnsanlarla İngilizce konuşma uygulamaları konusunda yepyeni bir seviyeye ulaşmıştır. Her gün İngilizce konuşan insanlarla bir araya gelip kendiniz geliştirebilirsiniz. Bu yüzden İngilizce öğrenmek isteyenler için büyük avantaja sahiptir. Uzaktan İngilizce eğitim konusunda konusunda oldukça tecrübeli eğitmenlerden alacağınız dersler sayesinde internette İngilizce öğrenebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

One thought on “BTS – Butter Şarkı Sözleri Çeviri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı