Çocuklar İngilizceyi Nasıl Daha İyi Öğreniyor?


Best CHILDREN Books of All TIMES
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Çocukların yabancı dili ne kadar hızlı öğrendiğini hepimiz biliyoruz. Ne kelime ezberleme derdi olan ne de gramerden haberi olan bu çocuklar İngilizceyi nasıl bu kadar kolay öğrenip konuşabiliyor dersiniz?

Çocukların sırrı

Dr. J. Marvin Brown’un yaptığı bilimsel araştırmalara göre çocukların hızlı ve kolay İngilizce öğrenmelerinin sırrı uzun süre dinleme döneminden geçmelerinde yatıyor. Yani çocuklar konuşmaya başlamadan önce uzun sür dinlemede kalıyor. Sonra da yavaş-yavaş konuşmaya başlıyor.

İşin sırrı dinlemede

Kelimelerin telaffuz şeklini dinleyen çocuklar bir müddet sonra kendiliğinden konuşmaya başlıyor. Önce kısa cümlelerle sonra da düzgün ve uzun cümlelerle. Bu sırada gramer öğreniyor mu, ya da birileri onlara şimdiki zaman şöyle, geçmiş zaman böyle diyor mu? Hayır, böyle bir şey tabi ki yok.

Çocuklar gramer düşünmez

Bir ülkeden bir başka ülkeye taşınan çocuklarda da durum böyle. Mesela mülteciler. Çocuklarına baktığınızda kısa sürede bulundukları ülkenin dilini konuşmaya başlarken büyükler bunu hemen yapamıyor. Çocuklar nasıl böyle kısa sürede yabancı dil konuşmaya başlıyor? Çünkü gramer düşünerek cümle kurmaya uğraşmıyorlar. Zaten gramer düşünmeye başladığınız andan itibaren konuşamıyorsunuz.

Çocuklar doğru bir dinleyicidir

Çünkü konuşmadan uzun bir süre sadece dinliyor. Dinleyerek doğru konuşmayı öğreniyor. Büyükler ise hemen konuşmaya çalışarak öğrenmeyi yanlış yapılandırıyor. 1984 yılında Bangog AUA dil merkezinde dil öğrenme üzerine bir çalışma yapılmış. Bir yıl boyunca yetişkinlere dil eğitimi olarak sadece dinleme üzerine bir öğrenme yöntemi uygulanmış. Sonuç mükemmel. Yetişkinler de yabancı dili aynı çocuklar gibi öğrenmiş. Yani sonuç aynı çıkmış.

Akıcı İngilizce için dinleme

Berrak ve bir o kadar akıcı İngilizce konuşmanın yolu dinlemeden geçiyor. Yetişkinler çocuklara göre çok daha fazla konuşmaktadır. İngilizce öğrenirken sabırsız olmak, yarım yamalak bilgilerle konuşmaya çalışmak yerine önce dinlemek ve sonra konuşmak çok daha sağlıklı sonuç veriyor. Dinleme ve konuşma sistemi üzerine kurulmuş olan online İngilizce, akıcı İngilizce için en hızlı ve en etkili İngilizce eğitimidir.

Çocuğunuzun İngilizce öğrenmesini mi istiyorsunuz?

Günümüzde, bilinçli anne babalar İngilizce konusunda çocuklarını geliştirmek için, 4-5 yaşlarından itibaren onları özel anaokullarına gönderiyor. O dönemlerde yerleşen İngilizce temeli, ilkokul ve lise ile daha da güçlü oluyor ve o dönemden İngilizce bilen çocuklar üniversite döneminde, okulu tamamen İngilizce okuyabilecek kadar rahat oluyor, iyi bir seviyeye kavuşuyor.

Siz de 3-4 yaşlarında çocuğunuz var ise, böyle eğitim kurumlarını araştırabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı