Douglas Adams İngilizce Sözleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Douglas Adams İngilizce sözleri arasında en popüler ve anlamlı olan sözleri sizler için derledik ve Türkçe’ye çevirdik. Douglas Adams sözlerini ve Türkçe anlamlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

  • “I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.”

“Gitmeyi düşündüğüm yere gitmemiş olabilirim, ama bence olması gereken yere vardım.”

  • “I love deadlines. I love the whooshing noise they make as they go by.”

“Son başvuru tarihlerini seviyorum. Giderken yaptıkları boğuk sesi seviyorum. ”

  • “The story so far: In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.”

“Hikaye şimdiye kadar: Başlangıçta, evren yaratıldı. Bu, birçok insanı çok kızdırdı ve yaygın olarak kötü bir hareket olarak kabul edildi. ”

  • “I refuse to answer that question on the grounds that I don’t know the answer”

“Cevabı bilmediğim gerekçesiyle bu soruya cevap vermeyi reddediyorum”

  • “For instance, on the planet Earth, man had always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much—the wheel, New York, wars and so on—whilst all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man—for precisely the same reasons.”

“Örneğin, Dünya gezegeninde, insan her zaman yunuslardan daha zeki olduğunu varsaymıştı çünkü o kadar çok şey elde etmişti – tekerlek, New York, savaşlar vb. – tüm yunuslar daha önce su keyfi yerinde. Ama tersine, yunuslar her zaman insanlardan çok daha akıllı olduklarına inanıyorlardı – tam olarak aynı nedenlerle. ”

  • “There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable. There is another theory which states that this has already happened.”

“Bir kimse Evrenin tam olarak ne için olduğunu ve neden burada olduğunu keşfederse, anında ortadan kaybolacağını ve yerini daha tuhaf ve açıklanamaz bir şeyle değiştireceğini belirten bir teori var. Bunun zaten olduğunu belirten başka bir teori daha var. ”

  • “The fact that we live at the bottom of a deep gravity well, on the surface of a gas covered planet going around a nuclear fireball 90 million miles away and think this to be normal is obviously some indication of how skewed our perspective tends to be.”

“Derin bir çekimin dibinde, 90 milyon mil uzaklıktaki nükleer bir ateş topunun etrafında dolaşan gazla kaplı bir gezegenin yüzeyinde yaşadığımız ve bunun normal olduğunu düşündüğümüz açıkçası, bakış açımızın eğilme eğiliminin bir göstergesi. .”

  • “The Guide says there is an art to flying”, said Ford, “or rather a knack. The knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss.”

“Rehber uçmak için bir sanat olduğunu söylüyor”, dedi Ford, ya da daha doğrusu bir ustalık. Bu usta, kendinizi yere nasıl atacağınızı ve özleyeceğinizi öğrenmede yatıyor. ”

  • “Don’t Panic.”

Panik yapma.

  • “A learning experience is one of those things that says, ‘You know that thing you just did? Don’t do that.”

“Bir öğrenme deneyimi, ‘Az önce yaptığın şeyi biliyor musun? Bunu yapma. ”

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı