Enka İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş 1957 senesinde kurulmuş uluslararası bir inşaat ve mühendislik şirketidir. Merkezi İstanbul’da olan ENKA Türkiye’nin en büyük inşaat firmasıdır.

2019 yılına kadar Türkiye’de toplam 7 Milyar dolar sözleşme bedeli olan 124 projeye imza atmıştır. Yurt dışında ise 41,1 Milyar dolar sözleşme bedeli ile 397 proje tamamlamıştır.

Şirket, çalışanların huzur bulacağı bir ortamda, güvenle çalışmaları için gereken standartları sağlamaktadır. İnsan kaynakları departmanında en çok dikkat edilen husus, işe alım, terfi, maaş ve eğitim konularında fırsat eşitliğidir. Aynı zamanda din, dil, ırk, cinsiyet, renk ve cinsel yönelim ile ilgili konularda ayrımcılığa izin vermemektedir.

Takım çalışmasının başarı getirmesindeki en büyük etkenin farklılıklar olduğunun bilincinde bir şirkettir.

Çalışanlara Sağlanan Haklar

ENKA personelleri kanunlarda belirtilen doğum izni ve emeklilik haklarına sahiptir. Yan haklar olarak özel sağlık sigortası, prim ve bireysel emeklilik gibi imkânlar sunulmaktadır.

Çalışanlarına, ülkenin değerli spor kulüplerinden olan ENKA Spor’da %50 ve ENKA Kültür Sanat etkinliklerinde %20 indirim sağlamaktadır.

Ayrıca yurtdışı projelerinde görevli olarak çalışan personellerine acil durum sigortası ve hava ambulansı hizmeti sunmaktadır. Çalışanlarına huzurlu ve eğlenceli bir ortam sağlamak adına spor alanları, oyun ve etkinlik alanları gibi imkanlar sağlamaktadır.

Mülakat süreci

ENKA, başvurunuzun ardından size telefon ile ulaşıp kısa bir mülakat gerçekleştirir. Adaylara ilk sorulan sorular İngilizce seviyenizin hangi derece olduğu ve yurt dışında çalışmaya engelinizin olup olmadığıdır. İngilizce bilginiz ve çalışma isteğiniz olumlu ise sizi şirkette bir mülakata davet ederler. Şirketteki mülakatta ilk olarak insan kaynakları uzmanı İngilizce bilginizi ölçmek için sizi bir teste tabi tutar. Ardından zekâ testi yapılır. İki testin de süresi size bırakılır. Testlerin sonunda iyi bir sonuç aldıysanız bir sonraki aşamaya geçersiniz.

Bu aşamada bilinen mülakat sorularından birkaç tanesi size yöneltilir. Sizi neden işe almalıyız? İyi yönleriniz nelerdir? gibi sorulardan sonra mülakat İngilizce olarak devam eder. Telaffuz beceriniz ölçüldükten sonra İngilizce bir metni çevirmeniz istenir. Bütün bu aşamaları geçtikten sonra çalışmak istediğiniz departmanın müdürü ile görüşürsünüz. Bu görüşmenin süresi de kestirilebilir bir süre değildir. Daha önce çalıştığınız işyeri ve tecrübeleriniz hakkında bilgi almak isterler. Sizi yakından tanımak ve öğrenmek için ne kadar istekli olduğunuzu görmek için sorular yöneltilir. Son olarak finans departmanından bir yetkili ile görüşme yapılır.

İngilizce Mülakat soruları

İngilizce yapılan mülakatlarda ilk olarak günlük konuşma biçiminde sorular yönelterek ortamı ısıtmak için gereken diyaloğu kurarlar. Bu diyalog için sorulan sorular genelde aynıdır;

  • What do you think of the weather lately? (Son zamanlarda hava durumu hakkında ne düşünüyorsun?)
  • How are you today? (Bugün nasılsın?)

Bu diyalog sonrası sizi daha yakından tanımak için sorular yöneltilir. En çok sorulan sorular ise şu şekildedir;

  • What are your short term goals? (Kısa vadeli hedefleriniz nelerdir?)
  • What are your long term goals? (Uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?)
  • What do you want to be doing five years from now? (Bundan beş yıl sonra ne yapmak istiyorsun?)

Sizi yakından tanıdıktan sonra, sizin de şirketi yakından tanıyıp tanımadığınızı öğrenmek isteyeceklerdir;

  • What have you heard about our company that you didn’t like? (Şirketimiz hakkında beğenmediğiniz neler duydunuz?)
  • How long do you plan on staying with this company? (Bu şirkette ne kadar süre kalmayı planlıyorsunuz?)

Mülakat için birkaç ipucu

Uluslararası çalışan şirketlerde İngilizce bilgisi en önemli etkenlerden biridir. Hatta mülakatlarda ilk olarak İngilizce bilginizi test ederler, yeterli değilseniz mülakata devam etmezler. Bu nedenle özgeçmişinizde gerçek İngilizce yeterlilik seviyenizi göstermeye dikkat edin. İngilizce seviyeniz yetersiz ise İngilizce mülakatlarda sorulan sorulara ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın bir yerde yetersiz kalırsınız. Yarı yolda kalmamak için gerçek bir İngilizce hazırlığına var mısınız? Sadece sorulan sorulara değil İngilizcenizi iletletmek için size yardım etmek istiyoruz. Yapacağınız şey çok basit konusarakogren.com adresini ziyaret edip, anadili İngilizce olan eğitmenler sayesinde konuşarak İngilizce öğrenin.

Konuşarak Öğren ile Enka İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı