Erasmus İçin İngilizce Niyet Mektubu Örneği Nasıldır?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce Niyet Mektubu Yazılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erasmus’a başvuru sürecinde niyet mektubunu hazırlamak en önemli ve en çok zorlanılan adımlardan biri. Niyet mektubunuza başlamadan önce neden o ülkeye, üniversiteye ve bölüme gitmek istediğinizi kendinize sorun ve bu sorulara yanıt arayın. Bu durum sizi motive etmekle kalmayıp aynı zamanda niyet mektubunu yazarken de size yardımcı olacaktır. 

Niyet mektubu hazırlarken yazmanız gereken bir diğer önemli aşama ise, başvuracağınız okulun niyet mektubu ve başvuru süreci ile ilgili şartlarını incelemeniz. Burada bahsedilen kurallara bağlı kalarak mektubu yazmaya başlayın. Eğer anadilinizden başka bir dilde niyet mektubu yazıyorsanız dilbilgisinin doğruluğunu ve kendinizi ifade etme şeklinizi kontrol ederek yazınızı oluşturun. 

Unutmayın ki, niyet mektubunuzu okuyacak olan kişiler sizi tanımıyor ve yetkinliklerinin farkında değil. Kendinizi tanıtmanın ilk aşaması ise iyi bir niyet mektubundan geçmektedir. Bu nedenle Erasmus için niyet mektubu oluştururken kendinizi tanımanız öncelikli hedefiniz olmalı ve bunun için de eğitim hayatınızdan bahsetmelisiniz. 

Daha önceki paragrafta bahsettiğimiz gibi, yazmanız gereken mektup başvurduğunuz ülkeye ve okulun yönetmeliğine göre değişebilir. Ancak şunu bilmenizde fayda var ki, niyet mektupları resmi mektuplardır ve tüm resmi yazışma ve dilekçelerde olduğu gibi hem kendi adres bilgilerinizi hem de karşı tarafın adres bilgilerini, mektubun yazıldığı tarih ve yeri niyet mektubuna eklenmelidir.

İngilizce Niyet Mektubuna Neler Yazılmamalıdır?

Niyet mektubuna yazmanız gereken şeylerden genel olarak bahsettik ve içeriğin sonlarına doğru örnek bir Erasmus niyet mektubu ekledik. Ancak niyet mektubu yazarken eklememeniz gereken detaylar da var elbette. Dilerseniz bunlara da bir göz atalım. Öncelikle bilmeniz gereken şey niyet mektupları bir özgeçmiş görevi görmemektedir. Hayatınızdaki tüm detaylara niyet mektuplarında yer vermemelisiniz. 

Niyet mektuplarına eklenmemesi gereken önemli bir detay ise fotoğraftır. Eğer başvurulan kurum özel olarak belirtmemişse, niyet mektuplarına fotoğraf eklenmemektedir. Gereğinden uzun yazdığınız niyet mektupları da bazen karşı tarafça incelenmeye değer görülmemekte ve yeterli özen gösterilmektedir. Bu nedenle kendinizi ve neden orada bulunmak istediğinizi anlattığınız bir niyet mektubu sizin için en ideal olandır. 

Sizler için aşağıda verdiğimiz niyet mektubu örneğini inceleyip, kendinize göre uyarlayabilirsiniz. Bu örnek Erasmus niyet mektubundan faydalanmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Murat Şen

Fulya Mah. No. 5 Şişli / İstanbul

 +90 545 1234567 muratsen@gmail.com

İngilizce Niyet Mektubu Örneği

12/09/2019

Political Science Department 

University of Cambridge

The Old Schools, Trinity Ln, 

Cambridge CB2 1TN, ENGLAND

 

Dear Sir/Madam,

As you may know, the European Union has started a new on-job-training support programme within the framework of ERASMUS initiative, which covers Turkey as a candidate country. The programme supports students of European countries for three months (July-September) as trainee in related firms.

I am a student at Political Science and International Relations at Istanbul University and I would like to apply your company as a trainee upon your kind approval. Aim of my internship is to learn much more things about political science and have experience at Europe in terms of the political science and international relations, discovering European culture, adapting to hard and different conditions when I get alone on abroad. International relations is an important department for me. Because of this reason, internship at Europe is necessary for my career. I would like to improve myself. My English is in advance degree and I am affording to improve it. 

The EU Erasmus office finances the cost of the students. But the office can give my school on the November of 2010. So, I have to use internship chance between July-September of 2011.   

Please check my CV and transcript enclosed to make your decision. If you decide to accept me as a trainee, could you please send me the letter of acceptance to the address below. This acceptance letter should include your company profile, scope of my trainee programme and the dates (July-September) of my internship. 

Thank you very much for your kind interest.  

Sincerely yours,

Murat Şen
+90 545 1234567
muratsen@gmail.com

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı