Fransa İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

France is located in Western Europe. France is a neighboring country to many European countries. Spain, Andorra, Monaco, Switzerland, Germany, Luxembourg, Belgium and Italy are neighboring countries. Republic of France; It is known as the kal heart of art ile in Europe with its architecture, cultural richness and works built. Due to its historical and natural beauties, it is highly developed in terms of tourism. Many tourists from all over the world visit France. The most visited cities are Paris, Lyon, Marseille, Toulouse, Bordeaux, Nice, Nantes, Cannes and Strasbourg.

The Capital; Paris, which has become the landmark of the country and where the Eiffel Tower is visited by millions of tourists every year. The official language is French. In addition, over seventy languages ​​and dialects are used. Currencies are Euros. Turkey is in the local time clock back 1 hour. France is among the countries that require a visa, you must apply for a visa and have a visa to France before you go. Located in Western Europe. There are overseas territories in many parts of the world. It is adjacent to Spain, Andorra, Monaco, Switzerland, Germany, Luxembourg, Belgium and Italy.

The Most Famous Places

  • Eiffel Tower: It built between 1887 and 1889. Eiffel Tower has the 300-meter-high and very famous. Eiffel Tower is located in Paris, the capital of France. The high-end tower, built with high industry, was designed by Gustave Eiffel and the architect was Stephen Sauvestre. Hundreds of citizens voluntarily participated in the construction of the tower, which was built from iron, and there were no deaths in this difficult process. The Eiffel Tower, which has become the symbol of Paris and even France, is known as one of the most attractive buildings in the world.
  • Palace of Versailles: One of the most unique masterpieces of French Baroque and contemporary architecture, the Palace of Versailles was built in 1682. Designed by many famous architects such as Louis Le Vau, Jules Hardouin-Mansart, Philibert Le Roy, Ange-Jacques Gabriel, Robert de Cotte and Jacques Gabriel, the palace brings vitality to the development of Versailles tourism. The building, which is located on 7 hectares, currently operates as a museum. The building, which fills the eyes of the visitors with its interior decoration and garden, has a perfect appearance. The Palace of Versailles is a UNESCO World Heritage Site. At the same time, the Versailles Peace, which was signed with Germany, one of the losers of World War I, was realized in this palace.
  •  The Louvre Museum: The Louvre Museum, the first state museum to be opened after the 1789 French Revolution, began its operations in 1793. Located in Paris, this museum is the art museum that attracts the most visitors in the world. Even when only the data of the year 2007 were examined, approximately 9.7 million people visited the museum. The construction of the museum building dates back to the 13th century.
  • Notre Dame Cathedral: This cathedral is a famous Catholic cathedral devoted to the Virgin Mary. The capital is just one of the most important spiritual structures of Paris. Built between 1163 and 1345, the cathedral is the most unique example of French Gothic architecture.
  • Triumphal Arch: The monument that was built between 1806 and 1836 in one of the most central parts of the capital. It is 49 meters high and 22 meters wide, making Paris Gaulle Square much loved by visitors. The architects of the building are Jean Chalgrin, Guillaume-Abel Blouet, Jean-Nicolas Huyot, Jean-Arnaud Raymond and Louis-Robert Goust.
  • Luxembourg Gardens: When you are tired of wandering around Paris, it is possible to come to the Luxembourg gardens and relieve all the tiredness of the day. Especially in spring and summer, the garden is full of colorful trees and flowers. At the same time, sculptures, pools and fountains combined with a great image.
  • Disneyland: This is the most visited theme park in all of Europe. Opened in 1992, Disneyland Paris is a unique entertainment center that caters not only to children but also to people of all ages. In the entertainment center, which covers an area of ​​4800 acres, high speed trains for adventure enthusiasts, cartoon characters, toys, etc. for children. It is available. It is also a small city with hotels, golf courses, recreation areas and shopping malls.

The Most Famous Dishes

  • Cheese
  • Wine
  • Croissant
  • Frog Leg
  • Snails
  • Duck Confection
  • Aioli: A sauce made with lemon, olive oil, eggs and garlic.
  • Squid

Türkçe Çevirisi

Batı Avrupa’da yer alan Fransa birçok Avrupa ülkesine komşu bir ülkedir. İspanya, Andorra, Monako, İsviçre, Almanya, Lüksemburg, Belçika ve İtalya komşu ülkeleridir. Fransa Cumhuriyeti; sahip olduğu mimarisi, kültürel zenginliği ve inşa edilen yapıtları ile Avrupa’da ‘sanatın kalbi’ olarak bilinmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde turizm açısından çok gelişmiş durumdadır. Dünyanın her yerinden pek çok turist, Fransa’yı ziyaret etmektedir. En çok ziyaret alan şehirleri ise Paris, Lyon, Marsilya, Toulouse, Bordeaux, Nice, Nantes, Cannes, Strasburg’dur.

Başkenti; ülkenin simgesi haline gelen ve her sene milyonlarca turistin ziyaret ettiği Eyfel Kulesi’nin yer aldığı Paris’tir. Resmi dil Fransızcadır. Ayrıca yetmişin üzerinde dil ve lehçe de kullanılmaktadır. Para birimleri Euro’dur. Yerel saat Türkiye saatine göre 1 saat daha geridir. Fransa vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Fransa’ya vize almış olmanız gerekmektedir. Batı Avrupa’da yer alır. Dünyanın pek çok yerinde denizaşırı toprakları vardır. İspanya, Andorra, Monako, İsviçre, Almanya, Lüksemburg, Belçika ve İtalya ile komşudur.

En Önemli Yerler

  • Eyfel Kulesi: 1887 ve 1889 yılları arasında inşa edilen 300 metre yüksekliğindeki dünyaca ünlü Eyfel Kulesi, Fransa’nın başkenti olan Paris’te bulunmaktadır. Yüksek endüstriyle inşa edilen şahane kule, Gustave Eiffel tarafından tasarlamıştır, mimarı ise Stephen Sauvestre olmuştur. Demirden inşa edilen kulenin yapımında yüzlerce vatandaş gönüllü olarak görev almış ve bu zorlu süreçte hiçbir ölüm olayı yaşanmamıştır. Paris ve hatta Fransa’nın sembolü haline gelen Eyfel Kulesi dünyada en fazla turist çeken yapılardan biri olarak bilinmektedir.
  • Versay Sarayı: Fransız Barok ve çağdaş mimarisinin en eşsiz şaheserlerinden biri olan Versay Sarayı, 1682 yılında inşa edilmiştir.  Louis Le Vau, Jules Hardouin-Mansart, Philibert Le Roy, Ange-Jacques Gabriel, Robert de Cotte, Jacques Gabriel gibi birçok ünlü mimarın tasarladığı saray, Versay şehrinin turizminin gelişme kat etmesine canlılık kazandırmaktadır. 7 hektarlık alana konuşlandırılan yapı şu anda müze olarak faaliyet göstermektedir. İç dekorasyonu ve bahçesiyle ziyaretçilerin gözlerini dolduran yapı, mükemmel bir görünüme sahiptir. Versay Sarayı, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. Aynı zamanda I. Dünya Savaşı’nın kaybedenlerinden Almanya ile imzalanan Versay Barışı bu sarayda gerçekleştirilmiştir.
  • Louvre Müzesi: 1789 Fransız Devrimi’nden sonra hizmete açılan ilk devlet müzesi olan Louvre Müzesi, 1793 yılında faaliyete başlamıştır. Paris’de yer alan bu müze, dünyada en fazla ziyaretçi çeken sanat müzesi konumundadır. Yalnızca 2007 yılı verileri incelendiğinde bile müzeyi yaklaşık 9.700.000 kişi ziyaret etmiştir. Müze binasının yapım tarihi 13. yüzyıllara dayanmaktadır.
  • Notre Dame Katedrali: Bu katedral, Meryem Ana’ya hasredilen meşhur bir Katolik katedralidir. Başkent Paris’in en önemli manevi yapılarından yalnızca biridir. 1163 ve 1345 yılları arasında inşa edilen katedral, Fransız Gotik mimarisinin en eşsiz örneğidir.
  • Zafer Takı: 1806 ile 1836 yılları arasında başkentin en merkezi yerlerinden birine inşa edilmiş olan anıta verilen isimdir. Paris Gaulle Meydanı’nı ziyaretçiler tarafından çokça sevilen bir hale getiren yapı, 49 metre yüksekliğe ve 22 metre genişliğe sahiptir. Yapının mimarları Jean Chalgrin, Guillaume-Abel Blouet, Jean-Nicolas Huyot, Jean-Arnaud Raymond ve Louis-Robert Goust’dur.
  • Lüksemburg Bahçeleri: Paris’te gezip dolaşmaktan yorulduğunuz anda, Lüksemburg bahçelerine gelerek günün tüm yorgunluğu atabilmeniz mümkün. Özellikle bahar ve yaz aylarında rağbet gören bahçe rengarenk ağaç ve çiçeklerle doludur. Aynı zamanda heykeller, havuzlar ve çeşmelerle birleşince harika bir görüntü oluşturmaktadır.
  • Disneyland: Burası tüm Avrupa’nın en fazla ziyaret edilen temalı parkı olarak tarihe geçmiştir.  1992 yılında hizmete açılan Disneyland Paris, yalnızca çocuklara değil her yaştan insana hitap eden eşsiz bir eğlence merkezidir. 4800 dönümlük alanı kapsayan eğlence merkezinde macera tutkunları için hızlı trenler, çocuklar için çizgi kahramanlar, oyuncaklar vs. mevcuttur. Ayrıca oteller, golf sahaları, dinlenme alanları, alışveriş merkezleriyle de adeta küçük bir şehir durumundadır. 

En Ünlü Yemekleri

  • Peynir
  • Şarap
  • Kruvasan
  • Kurbağa Bacağı
  • Salyangoz
  • Ördek Konfi
  • Aioli: Limon, zeytinyağı, yumurta ve sarımsakla yapılan bir tür sostur.
  • Mürekkep balığı

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı