Gazi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yabancı dilde eğitim alabilmek ana dile oranla bazı farklılıklar içeriyor. Üniversite seviyesinde akademik derslerin özellikle teorik içeriklerini kavrayabilmek ana dilimiz Türkçe’ye oranla daha zor. Dolayısıyla her üniversite, ağırlıklı yabancı dil eğitim verdiği bölümler için, yabancı dilde eğitim esnasında yaşanabilecek problemleri engellemek için üniversite eğitiminin başında bir yıl boyunca hazırlık eğitimi veriyor. Ancak eğer öğrenciler yeterli seviyede olduklarını düşünüyorlarsa, bunu kanıtlamaları için eğitim-öğretim yılının başında yapılan muafiyet sınavında başarılı olurlarsa hazırlık sınıfını atlama hakkı kazanıyorlar. Gazi Üniversitesi de kendi bünyesinde düzenlediği Yabancı Dilde Yeterlik Sınavı düzenliyor.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var?

Gazi Üniversitesi Yeterlik Sınavı iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamayı başarıyla tamamlayan öğrenciler 2 gün sonra yapılacak ikinci aşamaya girmeye hak kazanıyor. İlk aşamada başarısız olan öğrenciler,  daha sonra düzenlenen Seviye Tespit Sınavı’na girerek hazırlık sınıfına başlıyorlar. Birinci aşamada yabancı dil temel becerilerinden Reading (Okuma) ve Use of Language (Dil Kullanımı) test ediliyor. Okuma bölümünde paragraflarla alakalı verilen  çoktan seçmeli soruları yanıtlamanız gerekiyor. Dil kullanı bölümünde ise kelime bilginiz test edilirken, aynı zamanda cümle tamamlama sorularını yapmanız ve karşılıklı konuşma tamamlama sorularını yanıtlamanız bekleniyor. İlk aşamayı 59,5 ya da üstünde bir puanla tamamlarsanız ikinci aşamaya geçmeye hak kazanıyorsunuz.

İkinci aşamada sorumlu olduğunuz dil becerileri Listening (Dinleme) ve Writing (Yazma). Dinleme bölümü oldukça açık ve anlaşılır. Yalnızca çeşitli dinleme parçalarından duyduğunuzu anlamaya yönelik sorularla karşılaşıyorsunuz. Yazma bölümünde ise, ilk olarak yaratıcılık konusunda en temel tekniklerden biri olan Paraphrase kısmı var. Bu bölümde size verilen ifadeyi, farklı yapıları kullanarak benzer biçimde ifade etmeniz gerekiyor. Son olarak size verilen konu ve ölçütlere uygun kısa bir paragraf yazmanız isteniyor. Bu aşamada da muaf olmak için almanız gereken puan 59,5 ya da üstü.

Hazırlık Atlama Sınavına Konusarakogren.com İle Hazırlanın

Gazi Üniversitesi Yabancı Dilde Yeterlik Sınavı, İngilizce’nin temel becerilerini ölçtüğü için, bunlarla ilgili en kapsamlı kaynaklara ve alıştırmalara Konuşarak Öğren sisteminde ulaşabilirsiniz. Okuma, dil kullanımı, dinleme ve yazma bölümlerinin her biri için özel olarak hazırlanmış metin ve alıştırmalarla sınava aklınızda hiç soru işareti kalmadan hazırlanabilirsiniz.

Gazi Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

1926 yılında temelleri atılan eğitim kurumu, o yıldan itibaren çeşitli isimler ve kurumlar altında hizmet verdikten sonra 1982 yılından itibaren Gazi Üniversitesi olarak eğitimine devam etmektedir. Ankara’nın en köklü üniversitelerinden biri olmasının yanı sıra, deneyimli ve yetkin akademik kadrosuyla 6 farklı yerleşkede eğitim hayatını sürdürüyor. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı