Genel İş İngilizcesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler!


açık mavi arka plan üzerinde konuşarak öğren logosu ve genel ingilizce eğitimi ile ilgili bilmeniz gerekenler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Genel İş İngilizcesi

İş hayatında istediğiniz başarının kapılarını aralayacak en önemli anahtarlardan bir tanesi olan iş İngilizcesi, şirket içinde terfi etmeniz, daha yüksek bir maaşla çalışmanız ve iş arkadaşlarınızla daha iyi iletişim kurabilmeniz gibi birçok artı sağlar. İyi bir iş İngilizcesine sahip olmak bir sektörde profesyonel hayata adım atmış herkesin en önemli gereksinimlerinden bir tanesidir.

Mesleğinizle ilgili tüm içerikleri ve iş dünyasında olup bitenleri iş İngilizcesi öğrenerek rahat bir şekilde takip edip daha vizyoner bir bakış açısına sahip olabilir ve bu sayede hem kendinize hem de bağlı olduğunuz şirkete bir şeyler katabilirsiniz. Peki iş İngilizcenizi nasıl geliştirebilirsiniz? Gelin beraber buna değinelim.

İş İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

İlk olarak sektörünüz, iş alanınızla ilgili içerikler üreten basılı ve dijital platformları mutlaka takip edin. Süreli yayınları, yeni çıkan sayıları ile okuyun. Ancak bu şekilde bazı kelime gruplarını daha net şekilde öğrenebilir, keşfedebilirsiniz. İngilizce, her dilde olduğu gibi canlı bir dil olarak sürekli kendi içine yeni sözcükler eklemektedir ve insanlar bu şekilde dile hâkim olabilmektedir. Bunun birkaç yolu var;

  • Twitter, Tumblr, Facebook, Medium gibi güncel sektörel İngilizce içeriğin üretildiği hesapları ve sayfaları takip etmek.
  • Sektörel dergileri takip etmek.
  • Kelime öğrenme uygulamalarını kullanmak.

Bu noktada sizlere hem iOS hem de Android için popüler bir kelime öğrenme uygulaması olan Wordly uygulamasını önerebiliriz. Uygulama mağazasında Wordly araması yaparsanız karşınıza çıkacaktır! Wordly uygulamasının farkı, size her gün bir kelimeyi ezberletmeden, kullanım ve telaffuz yolları ile öğretmesidir. Aşağıdaki görsele tıklayarak uygulama hakkında daha çok bilgi edinebilirsiniz.

İş Hayatında Mutlaka Karşınıza Çıkacak İş İngilizcesi Kalıpları

İş hayatınızda birisi ile mailleşirken ya da toplantı esnasında konuşurken iş İngilizcesi ile ilgili bazı kalıplarla sıklıkla karşılaşacaksınız. Gelin bu kalıpların neler olduğunu ve Türkçe anlamlarını öğrenelim.

  • As Soon As Possible (ASAP)

Mümkün olan en kısa sürede anlamına gelir. İş hayatınızda özellikle e-posta yoluyla iletişim kurulurken as soon as possible yazmak yerine ASAP kısaltması kullanılabilir.

  • For Your Information (FYI)

FYI kısaltması, bilginize anlamını taşır. Bir konuyla ilgili rapor verirken veya herhangi bir durumu bildirirken bu kısaltmayı kullanabilirsiniz.

  • Dear sir, Dear madam

Sayın beyefendi, sayın hanımefendi anlamını taşır. Hitap şekli olarak karşınıza çıkar.

 

  • Do You Have Some Advice For Me?

Benim için bir önerin var mı? Anlamına gelen kalıptır. İş arkadaşlarınızla iletişim kurarken onlardan öneri almak istediğinizde bu kalıbı kullanabilirsiniz.

  • For A Limited Of Time

Kısa bir süre için geçerli olmak üzere anlamın taşır. Satış ve fiyatlar hakkında bilgi alışverişi esnasında karşınıza çıkabilecek kalıplardan bir tanesidir.

  • Bottom Line

Sonuç olarak anlamına gelen kalıptır. İşinizle ilgili herhangi bir toplantı veya sunumda, bilgileri özetlemek ya da genel olarak ifade etmek amacıyla kullanabilirsiniz.

  • Form My Point Of Wiev

Benim bakış açıma göre, benim görüşüme göre, bana göre anlamını taşıyan kalıptır. Toplantı veya sunumlarda görüş bildirirken kullanabilirsiniz.

  • In The Long Term

Uzun vadede anlamını taşıyan kalıptır. Çalıştığınız şirketle ilgili uzun vadeli planlar hakkında konuşurken kullanabilirsiniz.

  • Arrange A Meeting

Toplantı ayarlamak anlamına gelen kalıptır. Toplantılar iş hayatının en önemli olgularındandır. Dolayısıyla arrane a meeting kalıbı oldukça sık karşınıza çıkar.

  • On The Other Hand

Öte yandan anlamına gelen kalıptır. Bir sunum veya toplantıda bir konudan bahsederken aynı durumla alakalı farklı bir olgudan bahsetmek istediğinizde kullanabilirsiniz.

  • Please Hang On

Lütfen hatta kalın anlamına gelen kalıptır. İş hayatının bir diğer olmazsa olmazı telefon görüşmelerinde sık sık karşınıza bu kalıp çıkacaktır. Kendiniz de hattı başka birine aktarmak istediğinizde bu kalıbı kullanabilirsiniz.

  • Thank You Yor Your Hospitality

Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyoruz anlamına gelen kalıptır. Yüz yüze yapılan iş görüşmelerinde ve toplantılarda, davet sona ererken karşı tarafa söyleyebilirsiniz.

  • Please Leave It To Me

Lütfen onu bana bırak anlamına gelen kalıptır. Bir sorumluluğu üzerinize almak istediğinize kullanabilirsiniz.

  • The Ball Is In Your Court

Top sende anlamına gelen kalıptır. Sorumluluk devretmek istediğinize kullanabilirsiniz.

Yukarıda sizlere iş hayatında karşınıza çıkabilecek 14 kalıptan bahsettik. Siz de bu kalıpları bilerek iş hayatınızda ve kariyer hedeflerinizde yükselebilirsiniz. İngilizceyi geliştirme konusunda, geçmiş yıllara nazaran oldukça şanslıyız. Özellikle internet, her türlü bilgiye kısa süre içinde anında ulaşma şansı İngilizceyi geliştirme konusunda da büyük avantaj. İngilizcenizi geliştirme noktasında interneti iyi kullanırsanız, unutmayın ki kısa süre içinde ciddi ilerlemeler alabilirsiniz.

Son yıllarda, iş İngilizcesi konusunda oldukça popüler olan bir trend olan konuşarak öğrenme, yani deneyim ile öğrenme metodu bu noktada sizin işinize yarayacak en önemli husus. Örnek vermek gerekirse, kağıt üzerinde çok iyi bir İngilizceye sahip olsanız dahi, önemli bir iş toplantısında, üst düzey yöneticinize sunum yaparken eğer kendinizi İngilizce olarak ifade etme noktasına sorun yaşarsanız bu sizin “İngilizceyi yeterince iyi bilmediğinize” işarettir ve kariyerinizi kötü etkileyecek bir husus. Bu noktada iyi pratik yapmak, İngilizceyi deneyimlemek sizin için bir özel iş İngilizcesi dersi niteliğindedir!

ABD’de yaşayan ve anadili İngilizce olan eğitmenler ile Skype ya da telefon üzerinden görüşerek kolay bir şekilde pratik yapabilirsiniz. Konuşarak Öğren, bu sektörün lider markası olarak oldukça etkili bir eğitim modeli sunuyor:

  • Günde 10 dakika, 20 dakika ve 30 dakika gibi kısa süreler ile görüşme şansı
  • Skype üzerinden konuşma imkanı
  • Dilerseniz bilgisayardan, dilerseniz de mobilden görüşme şansı
  • Görüşmelerin ardından geri bildirimlerin eğitmen tarafından size sunulması ve bu sayede kendinizi geliştirme, hatalarınızı tekrar etmeme imkanı sunulmuştur.
  • Ücretsiz denemek, bu harika sistemle İngilizceyi “konuşarak” öğrenmek için tıklayın!

konusarakogren

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “Genel İş İngilizcesi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı