Gerçek İngilizce Nedir, Nasıl Öğrenilir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

 

Gerçek İngilizce ana dili İngilizce olan birinin konuştuğu İngilizcedir. İngilizce bilenlerin ve konuşanların da dediği gibi kendi aralarında anlaşmalarına rağmen İngilizce bir haber kanalı veya program izlerken hiçbir şey anlamadıkları durumlar yaşanıyor. Yani aslında kendi aralarında gerçek İngilizce konuşulmuyor. Native İngilizce olarak da ifade edilebilir. Elbette ki, İngilizce konuşulmayan, farklı bir kültürün yaşandığı Türkiye’mizde native, yani doğal İngilizce düzeyinde konuşmak kolay değil, ancak imkansız kesinlikle değil! 

Gerçek İngilizce konuşma

Gerçek İngilizcede geçen mecazi anlamlı kelime ve deyimler, kelimelerin asıl anlamları dışında kullanılması gibi durumlar İngilizce konuşulanları anlaşılır kılmıyor ve İngilizce bildiğini iddia edenler dumura uğruyor. Bir de işin içine telaffuz girdiğinde durum iyice işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çünkü doğru telaffuz bilinmezse bir İngiliz kanalının haber programı izlendiğinde konuşulanları anlamak mümkün olmuyor. Aslında gerçek İngilizce veya sahte İngilizce diye bir şey yok. Sadece doğru telaffuz ve İngiliz veya Amerikan kültürüne has konuşma şekli söz konusu.

Gerçek İngilizce nasıldır: İngilizce tekniğini ilerletmek

Okullarda ve kurslarda öğrenilen İngilizce adeta bir İngiliz versiyonu gibi İngilizcenin başka bir dil haline gelmiş şeklidir. İngilizceyi sonradan öğrenenler eğer bu dili kaynağından öğrenmemişse tabiri caizse tarzanca konuşup anlaşırlar. Telaffuz bir İngiliz veya Amerikan aksanı gibi değildir. Mecazi kelime ve deyim kullanımı yoktur. Bu nedenle mecazi kelimelerin olduğu cümleler anlaşılmaz. Yanlış öğrenilenlerin sonradan düzeltilmesi ise çok zordur. İngilizceyi ana dili İngilizce olan birinden öğrenenler için böyle yapay bir İngilizce söz konusu değildir. Bu nedenle İngilizce bu dili sonradan öğrenenlerden değil ana dili İngilizce olan bir öğretmenden öğrenilmeli.

Gerçek İngilizce nasıl öğrenilir?

Gerçek İngilizce yani bir İngiliz yerlisinin konuştuğu İngilizce online İngilizce eğitimleri ile öğrenilir. Sohbet ortamında bir İngiliz’den en doğru telaffuz ve kullanımla İngilizce eğitimi alınmakta, İngiliz kültürüne has cümlelerle doğru İngilizce eğitimi alınmaktadır. Bir cümledeki tüm kelimeleri bilmenize rağmen hala o cümleyi çeviremiyor ve anlayamıyorsanız mecazi kullanılan kelimeler vardır. Böyle konuşmaları ve cümleleri anlayabilmeniz için İngilizce eğitimini ana dili İngilizce olan bir öğretmenden alarak yapabilirsiniz. Aynı şey Türkçede de geçerli. Kitap gibi adam dediğimizde adamı kitaba benzetmeyiz. Burada kişinin karakteri ile ilgili bir benzetme, mecazi bir kullanım bulunuyor. Bunun anlamını bilen için bu cümleyi anlamak çok kolay. İngilizcede de durum bu. Mecazi kelime ve deyimleri bilenler için İngilizceyi anlamak kolay. Bunun için de en iyi eğitim online İngilizce.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı