Gramersiz İngilizce Konuşmak Mümkün müdür?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce gramer konularını gözünde büyütenlerin en çok merak ettiği şey gramersiz İngilizce konuşmanın mümkün olup olmadığıdır. Aslında gramersiz İngilizce konuşmak diye bir şey söz konusu değildir. Farkında olmadan yani İngilizce konuşurken gramer öğrenmekten bahsedilebilir. Günlerce hatta aylarca gramer öğrenip sonra bunları cümlelere ve pratiğe dökmeyi beklemek anlamsız bir zaman kaybıdır. Gramer, İngilizce konuşmaya başlama aşamasında yeri geldikçe öğrenilmeli ve tamamen gramer konuları ile kişi sıkboğaz edilmemelidir. Zaten grameri tamamen öğrenip konuşmaya geçmek, özümsemeden ve konuşarak kullanılmadan bir öğrenme söz konusu olduğu için gramer konularının birbirine girmesine neden olacaktır.

Gramer konuşarak öğrenilir

Online İngilizcede birkaç ayda konuşmaya başlayan bir birey, konular ilerledikçe ve yeri geldikçe özümseyerek gramer öğrenir. İsim cümleleri ile başlayan konuşmalar giderek gramerin de işin içine girdiği fiil cümlelerine döner. Yani gramersiz bir ileri düzey İngilizce konuşma gerçekleşemez. Gramere takılmak demek sadece gramer çalışıp tüm gramer bilgisini önden almaya çalışmak demektir. İngilizce konuşmaya başlamak için tüm grameri ilk etapta almaya gerek yok.

Gramer amaç değil araçtır

Grameri bir amaç olarak görmek, başlı başına sadece gramer çalışmak yorucu olmaktan öteye gidemez. Gramer, konuşmak için bir araçtır. Düzgün ve uzun cümleler kurmak ileri safhada gramerle gerçekleşir. Gramer öğrenmek İngilizce öğrenme sürecini kısaltır ve İngilizce konuşmayı hızlandırır. Yani gramerle birlikte İngilizce öğrenmek ve konuşmak kişinin istediği seviyeye gelmesinde önemli rol oynar.

Gramer odaklı çalışmak İngilizce öğrenmeyi geciktirir

İngilizce bir ders değil bir iletişim aracıdır. Türkiye genelinde bu konu ile ilgili bir araştırma yapılmış ve öğrenim hayatı boyunca İngilizce gören bir öğrencinin neden İngilizce konuşamadığı tespit edilmiş.

Gramer odaklı çalışmak

Gramer tabanlı dil sınavları

Öğrencilerin eğitim sırasında oturma şekli

Seviye farkının ders kitapları ve müfredatta dikkate alınmaması ve farklı seviyelerdeki öğrencilerin aynı anda eğitim alması

Öğrenim hayatında üniversiteye kadar 1.000 saatten fazla İngilizce ders alınır. Fakat buna rağmen öğrenciler temel seviyeden öte gidemez ve İngilizce konuşmaya başlayamaz.

Seviyenize uygun bir İngilizce eğitimi için sizleri daha ilk derslerde konuşturan online İngilizce eğitimini denemenizi tavsiye ediyoruz. Bilgi için, konusarakogren.com‘daki forma göz atın!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı