Havalimanı İngilizce Mülakat Aşaması ve İşe Alım Süreci


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Alanınız ne olursa olsun kariyer planlamanızda size bünyesinde mutlaka istihdam sağlayacak olan kurumsal ve güvenilir şirketler barındırır havalimanları. Bu sebeple her yıl verilen ilanlar yüzlerce başvuru alır ve işe alım süreci başlar. Havalimanları uluslararası çalıştığı ve farklı milletlerden pek çok insanın durağı olduğu için İngilizce bilmek zorunlu hale gelmiştir. Bizler de sizin için işinize yarayabilecek bazı bilgileri derledik.

Havalimanları Mülakatlarda İngilizce Bilginizi Nasıl Ölçüyor?

Havalimanları başvurulacak pek çok farklı iş alanını bünyesinde barındırdığı için hepsinin mülakat süreci farklı işliyor aslında. Fakat genel anlamda hepsinin İngilizce seviyenizi ölçmeye yönelik bir şekilde sizi sınayacağını unutmamanızda fayda var. Bu bazen genel İngilizce bilginizi okuma, yazma ve dinleme olarak ölçen yazılı sınav şeklinde olurken bazen de özellikle yüz yüze iletişim gerektiren pozisyonlarda insan kaynakları personelinin konuşmanızı sınaması şeklinde olacaktır. Her iki durumda da size önerimiz çalışırken özellikle kelime bilginizi ve konuşma pratiğinizi geliştirmeniz yönünde olacaktır.

Ne Seviyede İngilizce Gerekiyor?

Mülakatlara hazırlanırken yukarıda da belirttiğimiz gibi özellikle konuşma becerinizi geliştirmeniz gerekecektir. Bu sebeple de anlıyorum ama konuşamıyorum klişesinden fazlasına ihtiyacınız olacak. İngilizce konuşmak kabusunuz olduysa bugüne kadar bundan vazgeçmeniz yararınıza olacaktır. Bunun dışında tabii ki seviyenizin en azından ortanın üstü bir seviyeye tekabül etmesini tavsiye ediyoruz. Her ne kadar şu anki seviyenizden emin olmasanız da bu size bir engel olmasın. Seviyenizi tespit edecek kurumlar ya da güvenilir online testler bulunmakta. Buralardan yardım alarak seviyenizi belirleyebilir ve bu seviyenin üzerine çıkabilmek için yardım alabilirsiniz.

İşe Alım Süreci Nasıl Gerçekleşiyor?

Bu süreç havalimanındaki firmalara göre farklılık göstereceği için size örnek süreçten bahsedeceğiz. İşe alımda öncelikle sizin söz konusu havalimanının kendi sitesinde ya da kariyer sitelerinde yer alan ilanına online olarak başvurmanız gerekmekte. Bu aşamada insan kaynakları başvuruları inceleyerek şartlarını taşıyan tüm adayları birime davet ediyor ve yazılı bir sınav uyguluyor. Bu sınavda önce muhakeme yeteneğinizi ölçmek üzere genel yetenek soruları cevaplıyorsunuz ve arkasından da temel İngilizce sorularından oluşan bir başka teste alınıyorsunuz. Bu sınavların ardından ise kimi firma grup mülakatı yapmayı uygun görürken, bazıları bireysel mülakat tercih ediyor. Bu mülakatlarda önemli olan kendinizi rahat hissetmeniz ve İngilizce sözlü mülakat sırasında akıcı bir şekilde konuşmanız olacaktır.

Havalimanı Çalışma Koşulları ve Çalışanlara Sunulan İmkanlar

Havalimanları çalışanlarına çok fazla ve çeşitli olanak sağladığı için de çok tercih edilen istihdam kaynaklarıdır. Çalışma saatleri başvurduğunuz pozisyona göre değişkenlik göstermekle beraber bazen vardiyalı, bazen tam gün bazen de part time çalışma söz konusu olabilmektedir. Fakat neticede hangi çalışma saat aralığında olursanız olun oldukça zengin sosyal olanaklar sizi bekliyor olacaktır. Maaş konusunda da çalışanlarını tatmin ettiği bilinen havalimanları, kültürel anlamda da pek çok farklı insanla tanışmanızı sağlayarak size katkıda bulunacaktır.

Türkiye Genelinde Başvurabileceğiniz Havalimanları

Türkiye’de toplamda 68 tane havalimanı bulunmakta ve bunlara yaşadığınız şehre göre başvurma şansınız bulunmakta. Fakat nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara gibi illerimizde daha geniş havalimanları olduğu için iş olanağı da daha fazla olacaktır.

Havalimanında çalışmak sizin kariyer planlarınızdan biri ama mülakatın “Let’s continue in English” kısmı korkulu rüyanız mı? O zaman size harika bir teklifimiz var! Bizler Konuşarak Öğren ekibi olarak kısıtlı zamanınızdan çalmamak ve sizi kurs merkezlerine kadar yormamak için, her neredeyseniz seçtiğiniz saatlerde Skype üzerinden eğitimlerinizi veriyoruz. Peki bu eğitimleri kim veriyor ve eğitimlerin kapsamı ne?

Eğitimlerimizi ABD ofisimizde yer alan yabancı ve tecrübeli eğitmenlerimizden alıyorsunuz. Konuşmanızı geliştirmek için ise konuşmaktan daha iyi bir yol var mı? Konuşarak İngilizceyi detaylarıyla öğreniyor ve bambaşka bir tecrübe ediniyorsunuz.

Vakit kaybetmeden bizimle bir yola çıkmak için sitemiz üzerinden bize ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz!

Konuşarak Öğren ile Havalimanı İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
    Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı