Hayat Kimya İngilizce Mülakat Aşaması ve İşe Alım Süreci


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük temizlik kağıtları üreticisi olan, aynı zamanda dünyanın en büyük 5. bebek bezi üreticisi konumundaki Hayat Kimya’ya iş başvurusunda bulunduğunuzda sizi bekleyen süreçleri ve mülakatlara nasıl hazırlanmanız gerektiğiyle ilgili bilgileri sizler için bu yazımızda derledik.

Hayat Holding bünyesinde 13 ülkede 36 üretim tesisi bulunan, kendi sektörünün lider markalarından biri olan ve dünya genelinde yaklaşık 17.000 kişiye istihdam sağlayan Hayat Kimya ile olan görüşmenize hazırlanırken aşağıdaki ipuçlarının sizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz. 

Hayat Kimya İngilizce Bilginizi Nasıl Ölçüyor?

Hayat Kimya bünyesinde çalışmak istiyorsanız, kariyer sitelerinden ya da Hayat Kimya’nın kendi sitesinden yapacağınız online başvuru sonrasında uygun görülen adayların çağrıldığı, sözlü ve yazılı olarak iki ayrı aşamadan oluşan mülakata hazırlıklı olmalısınız. Olumlu geçen mülakatlardan sonra şirket adaylardan, başvurulan pozisyona göre eğer gerekiyorsa bir yabancı dil okulundan yazılı bir ingilizce sınavına girmesini isteyebiliyor. Reading, writing, grammer ve speaking sınavlarının ardından ingilizce seviyeniz uygunsa ilgili bölümün yöneticisi ile son bir ingilizce sözlü mülakata çağırılıyorsunuz.

Ne Seviyede İngilizce Bilmeliyim?

İngilizce mülakatlarını hem yazılı hem de sözlü olarak yapan firma, adaylardan akıcı bir şekilde konuşabilecekleri ileri seviyede İngilizce bilgisine sahip olmasını bekliyor. Bu yüzden temel seviye bilgisi ile bu sınavlardan olumlu bir sonuç beklemek biraz hayalperestlik olur. Sizden upper intermediate seviyesinde kelimelerin ezberlenmiş, İngilizce konuşma, anlama ve yazmada dile hakimiyetin sağlanmış olması beklendiği için eğer bu seviyede İngilizce bilmiyorsanız sıkça pratik yapmanızı ve İngilizce yayınları takip etmenizi öneriyoruz.

İşe Alım Süreci Nasıl Gerçekleşiyor? 

Yılın farklı zamanlarında işe alımlar yapan Hayat Kimya’ da kariyerinize devam etmek istiyorsanız, güncel ilanlar için kariyer sitelerinden veya şirketin web sitesi üzerinden online başvuru yapabilirsiniz. Genel başvuru için ise şirketin internet sitesine özgeçmişinizi ekleyerek profil oluşturabilirsiniz. Başvurunuz sonrasında şirketin yetenek kazandırma ekibi ön değerlendirme yapar ve uygun adayları mülakat için çağırırlar. Mülakat sonrası bilgilendirme, yetenek kazandırma ekibi tarafından telefonla veya eposta aracılığı ile yapılır ve hem sözlü hem yazılı olarak  ingilizce bilginiz ölçülür. Sonrasında ilgili bölümün yöneticisi ile ikinci bir görüşme yapılır. Bütün bu süreçleri başarıyla geçerseniz son olarak grup mülakatına çağırılırsınız. Burada gruplardan verilen vakayı çözümleyip konuyla ilgili sunum yapması istenir. Sonuç eğer olumlu ise işe alım sonucu adaylara bildirilir. Ayrıca şirket işe alımlarda bazı pozisyonlar için kişilik testi de isteyebilir.

Çalışanlara Sunulan İmkanlar ve Çalışma Şartları 

Hayat Kimya çalışanları için yasal olarak belirlenmiş çalışma süreleri geçerlidir. Eğitime özellikle önem veren ve Hayatı Keşfet Programı ile öğrenciler ve yeni mezunlar için farklı programlar uygulayan Hayat Kimya, bunların yanı sıra tiyatro, yelken, spor, gezi kulüpleri gibi şirketin farklı sosyal aktivite kulüpleri ile hem çalışanların ilgi alanlarında aktif olmasına hem de motivasyonlarının artmasına destek oluyor. 

Hayat Kimya Hakkında  

Hayat Kimya’ ya mülakata çağırılırsanız firma ve sektör hakkında bilgi sahibi olmak sizi diğer adaylar içerisinde bir adım öne çıkaracaktır. Aşağıdaki bilgileri gözden geçirmeniz bu noktada sizler için faydalı olacaktır.

1937 yılında kurulan Hayat Holding A.Ş bünyesinde yer alan Hayat Kimya, 1969 yılında Kastamonu entegre yonga levha üretimi ile ilk sanayileşme adımını atmıştır. 1987’ de deterjan, 1982 de bebek bezi fabrikalarını kuran şirket hijyen (Molped, Molfix, Bebem, Baby Go, Joly, Envoy), ev bakım ürünleri (Bingo, HAS, Test), temizlik kağıtları (Papia, Teno, Focus, Familia, Nelex) gibi ürünleri ile 100’ den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Türkiye’nin ardından Mısır, İran, Rusya, Cezayir, Nijerya ve Pakistan’da üretim tesisleri; Bulgaristan, Fas ve Kenya’ da dağıtım şirketleri olan Hayat Kimya İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 47. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Türkiye’nin En Büyük İhracatçıları sıralamasında 41. sıradadır. Birçok ülkeden farklı marka ve ürünleriyle çok sayıda ödül kazanmışlardır.

Hayat Kimya İngilizce Mülakatına Konuşarak Öğren ile Hazırlanın!

İş başvurunuz sırasında İngilizce mülakatı stres yaşamadan başarıyla geçebilmeniz için Konuşarak Öğren olarak bizler yanınızdayız! ABD Ofisimizden alanında uzman ve ana dili İngilizce olan eğitmenlerimiz size Skype üzerinden sizin uygun olduğunuz saatlerde ulaşıyor ve sadece dinleyerek değil konuşarak pratiğinizi arttırma imkanı sunuyor. Bu sayede hem eksik yanlarınızı görüp pekiştirme hem de konuşmanızı daha akıcı bir hale getirme fırsatı yakalamış oluyorsunuz. Detaylı bilgi için internet sitemizi inceleyerek bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı