Her Gün İngilizce Kelime Ezberleme


açık mavi arka plan üzerinde konuşarak öğren logosu, her gün ingilizce kelime ezberleme yazısı ve 5 tane üst üste koyulmuş kitap vektörel çizimi
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

 

İngilizce öğrenmek için kelime ezberlemenin ve bunu gramerle birlikte götürerek pratik yapmanın ne kadar önemli olduğunu sürekli vurguluyoruz. Kelime ezberlemek için ne yapmalı, en kolay nasıl kelime ezberlemeli bunlar önemli konular.

Grameriniz yeterli fakat kelime bilginiz yeterli değilse İngilizce konuşamazsınız

İngilizce seviyelerinde her bir seviyede bir insanın bildiği ortalama kelime sayıları tespit edilmiştir. A2 seviyesinde olan birinin İngilizce bildiği kelime sayısı 1.000 civarıdır. A2 seviyesinden itibaren iletişimde yaşanan sorunlar minimize edildiğine göre, sorunsuz bir İngilizce için en az 1.000 kelime bilmek gerek.

Kelime ezberlemenin en kolay yolu

İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu duyularınızı da işin içine kattığınız ezber yoludur. Yani görerek, duyarak, yazarak ve görselleştirerek hafızaya kaydetmektir. Çünkü hafıza denen yapı bilgiyi duyularla kodlamakta ve kaydetmektedir. O zaman hızlı bir şekilde İngilizce kelime ezberlemek için duyuların işin içinde olduğu bir teknik kullanmak gerek. Göze kulağa hitap eden ve sıkılmadan İngilizce kelime ezberlemeyi sağlayan bir teknik.

En hızlı kelime ezberleme tekniği

Kelimeleri ezberleyip öğrendiğinizi düşünseniz bile bir müddet sonra unutabilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimeleri doğru telaffuz etmek ve pratik yaparak cümle içinde kullanmak unutmamak için önemlidir. Günümüzde İngilizce öğrenmenin, kelime ezberlemenin en keyifli ve en hızlı yolunun online İngilizce eğitimi olduğu görülmüştür. Çünkü online İngilizce eğitimleri her gün aksatmadan alınan ve seviye uygun başlayarak her gün bambaşka konularla devam eden bir eğitimdir. Üstelik Amerikalı eğitmenler rehberliğinde her yanlış telaffuz anında düzeltilerek en doğru telaffuz öğrenilir.

Mobil uygulama ile İngilizce kelime öğrenmek

Dilerseniz kelime öğrenimine yeni bir soluk getiren, modern kelime öğrenme uygulaması Wordly uygulamasını indirip, her gün bir kelime öğrenerek de kendinizi geliştirebilirsiniz. İngilizcede her seviyeden insan için Wordly, gelişmiş bir sistem sunuyor. Size her gün bir kelimeyi bildirim olarak göndermekte, üstelik örnek cümleler ile birlikte… Bu sayede ezberleten değil, öğreten bir modelle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Pratik yapmak

Öğrendiğiniz kelimelerle ilgili pratik yaparken yeni kelimeler de öğrenirsiniz. Çünkü cümleyi tamamlamak için illaki farklı kelime arayışınız da olacak, cümleyi en güzel şekilde bitirmek için kendiliğinden gelişen bir kelime öğrenme çabası içinde olacaksınız. Pratik yapmak için online İngilizcede her gün öğretmeninizle sohbet edebilir, yabancı arkadaşlar edinerek chat yapabilir, turistlerle konuşarak pratik fırsatı yaratabilir, yabancı film ve dizileri internette izleyerek gerektiğinde durdurup kelime tekrarı yapabiliriniz.

Kelime telaffuzlarını ana dili İngilizce olan birinden dinleyin

Öğrendiğinizi düşündüğünüz kelimeleri doğru telaffuz etmezseniz ne söylediğiniz anlaşılır ne de duyduğunuzu anlarsınız. Bu nedenle telaffuz çok önemli. Ana dili İngilizce olan eğitmenlerse online İngilizce eğitimi ile her gün skype üzerinden İngilizce öğretiyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı