Hızlı Konuşulan İngilizceyi Anlamak


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Hızlı konuşulan İngilizceyi anlamak ilk etapta zor görünebilir. “Çok hızlı konuşuyor, kelimeleri yuvarlıyor, anlayamıyorum” diyenlerdenseniz hızlı anlama becerileri üzerine hazırladığımız bu yazımızda sorularınızın cevabını bulacaksınız.

Akıcı ve hızlı İngilizce

İngilizcenin akıcı olması demek takılmadan konuşabilmek demektir. Hızlı İngilizce konuşma ise akıcılığın yanında normal konuşma temposuna nazaran kelimeleri çok daha seri söylemektir. Bu şekilde İngilizce konuşanlar ana dili İngilizce olanlar ve ileri seviyede İngilizce bilgisine sahip olanlardır. İngilizce konuşmayı öğrenmede konuşma ve dinleme egzersizlerinin ne denli önemli olduğunu defalarca vurguladık. Dinleme egzersizleri yaparken seviyenize uygun bir kaynak seçmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde hem akıcı hem de hızlı konuşulan bir kaynakla yapacağınız dinleme egzersizlerinde hiçbir şey anlayamadığınızı görüp hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Hızlı konuşulan İngilizceyi anlamanın yolu dinlemeden geçiyor

Önce yavaş tempolu bir dinleme ardından biraz daha hızlı ve sonrasında akıcı ve hızlı dinleme egzersizleri yapılmalıdır. Bunu yaparken eğlenceli metotları tercih etmeniz çalışmanızı keyifli hale getirecektir. Mesela alt yazısız film izlemek, belgesel seyretmek veya konusu bilinen bir hikâye ya da romanı dinlemek gibi.

Dinlemenin en iyi yolları

İngilizce dinleme aşamasında amaç kulağımızı geliştirmektir. Konuşabilmek için dinlediğini anlamak gerek. Dinlemenin en etkili yolu karşılıklı konuşabileceğiniz birini dinlemektir. Yani arada cevap hakkının doğduğu konuşmalardan oldukça iyi verim alabilirsiniz.

Online İngilizce eğitimi

Online İngilizce eğitimi, dinleme ve konuşma sistemli olup öğretmen ve öğrencinin Skype üzerinden canlı olarak konuştuğu bir eğitim sistemidir. Okuma parçaları önce öğrenci tarafından okunur. Öğretmen sorular sorar. Öğrenci de hem dinler hem de cevaplar. Bu arada hatalı cümleler ve telaffuz problemleri anında düzeltilir. Ders sonunda okuma, dinleme, konuşma, kelime ve gramer olarak puanlar verilir.

Sinema

Sinema olayında görsellik olduğundan hem dinleme hem de izleme söz konusudur. Keyifli ve oldukça etkilidir. Alt yazısız filmleri internette indirebilir, anlamadığınız yerde ger dönerek tekrar izleyip dinleyebilirsiniz.

Televizyon

Televizyon da iyi bir dinleme aracıdır. Yabancı kanalları takip edebilir, ana dili İngilizce olan kişilerden haber, belgesel, Show ve daha birçok yayını takip ederek dinleme becerinizi geliştirebilirsiniz.

 

Yabancılarla konuşmak

Hem konuşmak hem de onları dinleyerek bir şeyler öğrenmek için turistlerle sohbet edilebilir. Yabancı arkadaşlar edinilebilir.

Sözün özü: Hızlı konuşulan İngilizceyi anlamak için bol-bol İngilizce konuşma dinlemek gerekiyor. Dinleme çalışması yapmak için de yöntemi seçmek size kalmış. Hangisinden keyif alıyor ve hızlı yol kat ediyorsanız onunla devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu arada alacağınız profesyonel bir İngilizce eğitimi işinizi en çok kolaylaştıracak şey olacaktır. Ana dili İngilizce olan bir öğretmenden özel ders almanın ne kadar etkili ve keyifli olduğunu görmek istiyorsanız online İngilizce eğitimini denemelisiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı