Hollanda İngilizce Tanıtımı ( Kısa )


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Most of the lands of Netherlands is located in East Europe and the country also has 3 islands in Caribbean. Lands of Netherlands are mostly below the sea level and that is why it is called as “Netherlands” in English which means bottom lands. 

This country is specifically known with its cheese, windmills, bikes, tulips, social rights and cows which are called as Holstein. 

Gay marriage is legal in Netherland and it is also a member of NATO, OECD and European Union. Netherlands is a kind of natural heaven and it has 20 national park and many preserves. 

Capital of the country is Amsterdam. Netherlands has 12 provinces and 3 oversea public administrations which are in Caribbean Islands. Although the capital is Amsterdam, govern center is in Lahey. Lahey is an important political stop for whole world. 

Official language in Netherlands is Dutch however English is also very common in the country. 

In terms of a religion, most of the people in the country do not believe any religion. Other part of the population is Christian and Muslim. 

If you are planning to go to Netherlands, you need to know that it is generally cold in the country. Only between the months of May and September you may see the temperature over 20 centigrade. Although it is cold almost in all seasons, so many tourists visit the country around the year. You also should keep in mind that humidity level is very high. 

Netherlands (Holland is also used) has a very powerful economy among all the European countries. Shipping, fishing, trade and banking cover most of the economy of country. 

Netherlanders are very open minded, and they respect to other opinions. In this way it is not so hard to understand how the country develops. It is a free country in almost all areas and people who lives in here are very happy according to researches. 

Netherlands cuisine is not very rich because of the hard and cold climate. It is hard to grow crops such lands. Their traditional dishes generally include meat, cabbage and potato. Yet, country welcomes so many different nationalities and this causes a rich variety in cuisine. 

Firstly of course we recommend you to try Holland cheese which is famous worldwide. Here are the bests; Gouda, Jong and Geitenkaas. 

Natural beauty of this country is proverbial, so you have many different stops to choose. Amsterdam, Delft, Eindhoven, iethoorn, Groningen, Lahey, Maastricht, Marken, Nijmegen, Roterdam, Schoon, Utrecht, Volendam and Zaanse Schans can be chosen to visit at any time of the year. 

In the country there are two important festivals; Prinsengracht where you can listen to classical music and Holland festival. Holland Festival is a very extensive one including theatre, modern dance, music and opera. Its history goes back to 1947 and it welcomes many famous names all around the world. This kind of activities just attract tourists every year, so accommodation is not a real matter in Netherlands. You can easily find somewhere to stay. Just remember to be early bird and benefit the early booking prices. 

We hope our post is helpful for you to have an idea about this beautiful country! We wish you a nice holiday!

Türkçe Çevirisi

Hollanda topraklarının çoğu Doğu Avrupa’da yer alır ve ülke Karayipler’de üç adaya sahiptir. Hollanda arazisinin büyük kısmı deniz seviyesinin altında olduğu için ülke, İngilizcede “alçak arazi” anlamına gelen “Netherlands” ismini almıştır. 

Ülke özellikle peyniri, rüzgar değirmenleri, bisikletleri, laleleri, gelişmiş sosyal hakları ve “Holstein” denilen inekleri ile tanınır.

Hollanda’da eşcinsel evlilik yasaldır ve ülke aynı zamanda NATO, OECD ve Avrupa Birliği’ne üyedir. Hollanda tam manasıyla doğal bir cennettir ve 20 ulusal park ile birçok doğal koruma alanına ev sahipliği yapmaktadır. 

Ülkenin başkenti Amsterdam’dır. Hollanda’da 12 şehir ve Karayip Adaları’nda yer alan 3 deniz aşırı kamusal yönetim yer almaktadır. Başkent Amsterdam olmasına rağmen, ülkenin yönetim merkezi Lahey’dir. Lahey tüm dünya için son derece önemli bir siyasal noktadır. 

Hollanda’nın resmi dili Flemenkçe’dir fakat yine de ülkede İngilizce de oldukça yaygındır. 

Dini inanışlara baktığımızda ise, ülkede yaşayan insanların büyük çoğunluğu herhangi bir dine mensup değildir. Nüfusun diğer kısmı ise genellikle Hristiyan ya da Müslümandır. 

Eğer Hollanda’ya gitmek gibi bir niyetiniz varsa ülkenin genelde soğuk olduğunu bilmenizde fayda var. Sadece Mayıs ve Eylül ayları arasında sıcaklıkların 20 derecenin üzerine bir miktar çıktığını görebilirsiniz. Fakat tüm mevsimleri soğuk olmasına rağmen, yıl boyunca birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca nem oranının çok yüksek olduğunu hatırlatmakta da fayda var. 

Hollanda (İngilizce Holland ya da Netherlands olarak da kullanıılr), Avrupa ülkeleri arasında ekonomisi en iyi olanlardan biridir. Gemicilik, balıkçılık, ticaret ve bankacılık ülkenin temel geçim kaynaklarını oluşturur. 

Hollandalılar oldukça açık görüşlü insanlardır ve diğer görüşte olanlara karşı saygı duyarlar. Bu bakımdan ülkenin nasıl bu derece geliştiğini de anlamak zor olmasa gerek. Hemen hemen her alanda oldukça özgürler ve araştırmalar burada yaşayan insanların son derece mutlu olduğunu gösteriyor. 

Hollanda zorlu ve soğuk hava koşulları nedeniyle çok da zengin bir mutfağa sahip değil. Bu topraklarda ürün yetiştirmek gerçekten de çok zor. Geleneksel yiyecekleri genellikle içinde et, kabak ve patates barındırıyor. Fakat ülkedeki pek çok farklı etnik kökenin varlığı mutfağını zenginleştirmesine yardımcı oluyor. İlk önerimiz dünya çapında üne sahip olan Hollanda peynirini denemeniz yönünde olacak. En iyileri; Gouda, Jong ve Geitenkaas.

Bu ülkenin doğal güzelliğinin dillere destan olduğundan bahsettik ve bu yğzden ziyaret edebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Amsterdam, Delft, Eindhoven, iethoorn, Groningen, Lahey, Maastricht, Marken, Nijmegen, Roterdam, Schoon, Utrecht, Volendam ve Zaanse Schans yılın herhangi bir vakti ziyaret için tercih edilebilir. 

Hollanda’da iki önemli festival bulunuyor; klasik müzik dinleyebileceğiniz Prinsengracht ve Hollanda Festivali. Hollanda Festivalinin kapsamı oldukça geniş, tiyatrodan modern dansa, müzikten operaya kadar pek çok alanda eser sahneleniyor. Bu festivalin geçmişi 1947’ye kadar uzanıyor ve dünyaca ünlü pek çok isme yer veriliyor. Bu tip etkinlikler her yıl turistlerin ilgisini epey çekiyor bu da size konaklama seçenekleri konusunda yardımcı oluyor. Hollanda’da kalacak yer bulmak oldukça kolay fakat erkenci davranmakta fayda var. Böylece erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilir ve düşük fiyata konaklayabilirsiniz. 

Umuyoruz ki yazımız size bu güzel ülke hakkında fikir sahibi olabilmeniz için yardımcı olmuştur. İyi tatiller!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı