İngilizce A An The Alıştırmalar ve Konu Anlatımı

Türkiye’nin En İyi Online İngilizce Eğitim Sistemi Konuşarak Öğren’den Ücretsiz Konuşma Dersi Almak İçin Tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

 

İngilizce a an the konusu, sözcüklerle zaman zaman birlikte yer alan artikeller açısından zaman zaman karşılaştırılan bir konu. Bundan ötürü, İngilizce a an the alıştırmalar içeriği hazırladık ve bu konudaki bilgimizi test edelim dedik! Ne dersiniz?

Hepsinin öncesinde, kısaca a-an ile the arasındaki farka bir bakalım.

Temel bir örnekle ifade etmek gerekirse, a ve an, genel bir artikeldir, birlikte kullanıldığı sözcüğü özel olarak anlamamızı sağlamaz. The ise bunu yapar!

Örnek olarak, 5 dakika önce önünüzden geçen bir kediyi arkadaşınıza sorarken,

Where is cat, yerine, Where is the cat? dersiniz. Kedi nerede dersiniz.

Cat tüm kedileri, “the cat” ise az önce oradan geçen kediyi ifade eder zira. Kendinizi test etmek için, İngilizce a an the alıştırmalar içinde yer alan sorulara cevaplar vermeyi deneyin bakalım. ????

İngilizce A An The Alıştırmalar

I have …. dog

a) a  b) an  c) the

Cevap: A

 

Ayşe is …. nurse

a) the  b) a  c) an

Cevap: B

 

I was born in …. village

a)an  b) big) c) a

Cevap: C

 

She has …. umbrella

a)an  b) a  c) blue

Cevap: A

 

Is this….egg?

a) small  b)an  c) a

Cevap: B

 

Meryem is …. engineer

a) a  b) good c) an

Cevap: C

 

I’m not …. doctor

a) an  b) famous  c) a

Cevap: C

 

Is Canan…. good student?

a) a  b) an  c) the

Cevap: A

 

Is that ….owl?

a) a  b) the  c) an

Cevap: C

 

Not: a ve an artikelleri sadece tekil isimleri belirtmek ve genel olarak bir nesneyi tanımlamak için kullanılır.

 

İngilizce the için alıştırmalar

Bilinen bir isimin belirtilmesinde kullanılan the kelimesinin Türkçede direkt bir anlamı yoktur.

 

A cat (Bir kedi)

This cat (Bu kedi)

The cat (Kedi)

 

Buradaki kedi bilinen bir kedi olup belli olan ve bilinen bir kediyi vurgulamaktadır.

 

The woman is a nurse (Kadın bir hemşiredir)

The lemons are yellow (Limonlar sarıdır)

 

There are two cars in the Street.. .. Mercedes and mine is ….BMW

  1. The-the
  2. A-the
  3. The-a

Cevap: B

 

…. Beautiful girls….teachers.

  1. The-is
  2. Are- the
  3. The-are

Cevap: C

 

…. apples.. there on …. table

  1. An-are-the
  2. The-are-the
  3. The-is-a

Cevap: B

 

…. house has been sold

  1. A
  2. An
  3. The

Cevap: C

 

Not: Vurgu olarak kullanılan the, şehir ve insan isimlerinden önce kullanılmamaktadır.

Belli bir zaman dilimini anlatırken

Coğrafi bölgeleri tanımlarken

Çoğul ülkelerden önce

Gazete isimlerinden önce

Ünlü bina ve eser isimlerinden önce

Soy isimlerden önce

Eşsiz isimlerden önce

Daha önce bahsi geçen isimlerden önce the kulanılır.

İngilizce A An The Alıştırmalar ve Konu Anlatımı son güncelleyen: Eylül 22nd, 2018nihat

Konuşarak Öğren uygulaması ile İngilizcenizi geliştirin.