İngilizce Bildiklerimi Unutmamak İçin Ne Yapmalıyım?


İngilizcede En Sık Kullanılan Soru Kelimeleri
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenenlerden en sık duyulan cümle “yabancı dil nankördür, kullanmazsan çabuk unutursun” cümlesidir. Aslında bu doğrudur. Yani emek vererek öğrenilen İngilizce kullanılmazsa çabuk unutulur. Öğrenilen bir dili unutmamanın yolu ondan kopmamaktan geçmektedir. Yani okuyarak, yazarak ve dinleyerek arada tekrar ve pratikler yapmak öğrenilenlerin unutulmasını engeller. İngilizce bildiklerimi unutmamak için ne yapmalıyım diyorsanız tavsiyelerimize kulak verin.

En keyif aldığınız İngilizce aktiviteyi yapın

İngilizce öğrendikten sonra bildiklerinizi unutmamak için İngilizce olarak en çok neyi yapmak size eğlenceli geliyorsa bize göre onu yapmalısınız.

  • Kitap okumayı seviyorsanız arada sırada İngilizce hikâyeler okuyun
  • Film izlemek bilgilerinizi canlı tutuyorsa İngilizce alt yazısız film izleyin.
  • Yabancılarla chat yaparak bilgilerinizi taze tutuyorsanız birkaç chat arkadaşı edinin.
  • İngilizce şarkılar dinleyebilir, turistlerle sohbet edebilirsiniz.
  • İngilizcesi sizin gibi iyi olan bir arkadaşınız varsa Türkçe konuşmayı bırakın ve her birbirinizi gördüğünüzde İngilizce sohbet edin.

Kelime oyunları ile öğrendiğiniz kelimeleri unutmayacağınız gibi kelime hazinenize yeni kelimeler de ekleyebilirsiniz.

Kelimeleri kolay hatırlamak için

İngilizce Bildiklerimi Unutmamak İçin Ne Yapmalıyım?

İnsan hafızasının işleyişi oldukça farklıdır. Psikolog Tom Stafford “bir insanın yeni bilgileri hatırlaması için önemli olan onlarla ne kadar bağlantı oluşturulmuş olduğudur, onları ne kadar çok hatırlamak istediği değil.” demiştir. Yani kelimeler hafızada pasif halde ise, kullanılmıyor, cümlelere dökülüp konuşulmuyor ise kişi istese de kelimeyi hatırlamayacaktır. Kullanılmayan kelimeler unutulmaya mahkumdur. Kullanılanlar ise ihtiyaç duyulduğunda dilinin ucundan cümlelere dökülecek ve hatırlamak kolay olacaktır. Bir kelimenin önemli olaylarda ve konularda kullanılması kuvvetli bir bağlantı kurmayı sağlayacaktır. Ezberlenen yüzlerce kelime bol-bol farklı ifadelerde kullanılarak hatırlamak kolaylaştırılabilir.

İngilizceyi hayatınıza katın

İngilizceyi yaşamınıza ne kadar dahil ederseniz bırakın unutmayı daha da geliştirirsiniz. Her gün İngilizce aktiviteler yapmak, online eğitimler alarak canlı sınıflarda 10-20 veya 30’ar dakikalık sohbetlere katılmak, ana diliz İngilizce olan öğretmenlerle İngilizceyi çok daha geliştirmek mümkündür. Oyunlar, testler, sohbetler, konuşma, dinleme, okuma ve yazma aktiviteleri ile İngilizceniz her zaman canlı kalır.

İngilizceyi canlı tutmak

İngilizce öğrenilen kelime, gramer ve cümle kalıplarının unutulmaması İngilizceyi canlı tutmaya bağlıdır. İngilizceyi canlı tutmak demek sürekli pratik yapar bilgilerin taze kalmasını sağlamak demektir. Konuşma, yazma, dinleme ve okuma pratikleri birçok şekilde yapılabileceğinden tamamen kişinin ilgi alanına kalmıştır.

İngilizce bildiklerimi unutmamak için ne yapmalıyım sorusuna en iyi yanıtlar bu şekilde kısacası…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı