İngilizcenizi Geliştirecek Bilgisayar Oyunları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Çok etkili bir İngilizce öğrenme yöntemidir. Bazı oyunlar, özellikle birçok kullanıcılı online oyunlar o kadar etkileyicidir ki insanı İngilizce öğrenmeye teşvik eder. İngilizce öğretecek, İngilizcenizi geliştirecek birkaç oyun:

1. The Sims

TS1_ingame_screenshot

Oyunun amacı aslında basit. Bir ev satın alıyorsunuz, içine bir aile yerleştiriyorsunuz ve mümkün olan en lüks şekilde yaşamalarını sağlıyorsunuz. Oyunu İngilizce versiyonu ile oynadığınızda birçok komut ve görev İngilizce olacağından ister istemez sözlük kullanmanız gerekiyor. Sonra da zaten sık tekrarlandığı için bu kelimeleri ve anlamlarını ezberliyorsunuz.

2. Championship manager

3_champ10

Bir futbol oyunu olduğu için biraz daha erkeklere yönelik bir oyundur. İngiliz yapımı olan bu oyun sırasındaki konuşmalar da İngiliz aksanıyla. Telafuzları anlama açısından faydalı bir oyun.

3. Empire earth

Empire-Earth-3-Hileleri

Artık seriye bağlamış strateji oyunu. Oyuncuların yeni bir medeniyet kurmalarını amaçlayan bu oyunda çok fazla kelime ile karşılaşmıyorsunuz ancak online seçeneğiniz seçer ve birkaç oyuncuyla rekabet haline girerseniz ki bunlar da İngilizce konuşan oyuncularsa o zaman iş değişiyor.

4. LoL

League-Background-for-real

League of Legends (kısaca LoL), dünyada en fazla oyuncusu olan oyunlardan biri. Birkaç harita üzerinden, ancak grup olarak oynanabilen bir oyun olma özelliğini taşıdığı için farklı dillerde oyuncularla karşılaşmak olası.

5. Call of Duty

call-of-duty-advanced-warfare-2014-other_kkgc_1920

Bence İngilizce öğreten en iyi oyunlardan biri.  Oyun, II. Dünya Savaşı’nın yoğunluğunu tarihi oluşturan müttefik ülkelerin onlarca askerinin ve adı geçmeyen kahramanların gözünden anlatmaktadır. Bu yüzden oyun süresince sürekli bir dinleme ve anlama durumu içerisinde oluyorsunuz. Yani ister istemez İngilizceyi dinleyerek anlayabilme yetiniz gelişiyor.

6. GTA

GIGA YouTube-Thumbnail-Maske

Amerikan İngilizcesini öğrenebileceğiniz en iyi oyundur. Konusu ve amacını övmüyoruz yanlış anlaşılmasın zira adam öldürme, hırsızlık, gasp gibi suçların normal karşılandığı hatta bazen görev olarak verildiği bir oyun sonuçta. Ancak kullanılan aksan ve telaffuzlar Amerikan İngilizcesinde bolca karşılaşılan örnekler.

7. World of Warcraft

Warcraft Movie King Llane Wrynn HD Wallpaper

Kısaca WoW çevrimiçi çok oyunculu fantastik bir oyun olmasının yanı sıra oyun süreci de oldukça uğraşı gerektiriyor. Karakteri oluşturup oyuna katmak için bile bir sürü İngilizce komutu yerine getirmeniz gerekiyor. Dünyanın her yerinden İngilizce konuşan oyuncularla oynarken konuşma imkânı da bulabiliyorsunuz.

8. WORDMASTER

wordmaster_19890dp

Kimseyle uğraşmadan, yabancılarla konuşmadan oyun oynayarak İngilizce öğrenmek istiyorum ben diyenler için de İngilizce Kelime Oyunu olan WORDMASTER tavsiye olunur.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı