İngilizce Bilmeyen İngilizce Öğretmenleri


İnternet Üzerinden İngilizce Öğrenmek
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Evet, yanlış duymadınız. İngilizce öğretmeni olup da İngilizce bilmeyen biri olabilir mi demeyin, çünkü oluyor. Eğitim sistemimizde İngilizce öğretmenlerini denetleyecek bir birim yok. Aklınıza sahte diplomalarla öğretmen olanlar gelmiş olabilir. Haklısınız, bu şekilde İngilizce öğretmeni ve diğer branş öğretmenleri olarak uzun yıllar çalışanları bile duyduk. Ama bugün İngilizce öğretmeni olarak mezun olup İngilizce konuşmayı ve İngilizce öğretmeyi bilmeyen öğretmenlerimiz maalesef var.

İngilizce konuşamayan İngilizce öğretmeni

Türkiye’de maalesef İngilizce öğretmenlerinin %70 i İngilizce konuşamıyor. Bu oran araştırmalar sonucu bulunmuş bir oran olarak son derece üzücü. Zaten 12 yıl boyunca alınan dil eğitimi sonrası hala İngilizce konuşamıyorsak bu durum bir şeylerin ters gittiğinin göstergesidir. Okuldan sonra gelsin kurslar, özel dersler ve İngilizce öğrenme çabaları. İngilizceyi sonradan öğrenmiş birinin İngilizce konuşmayı öğretmesi ciddi bir beklenti olmakta.

İyi bir İngilizce öğretmeni nasıl olmalı?

Bize göre İngilizce öğretmeni ana dili İngilizce olan biraz da Türkçe bilen biri olmalı. Nerden bulunur böyle öğretmen, hele ki okullarda diyorsanız maalesef Türk eğitim sisteminde böyle bir şart yok. Bir başka yazımızda İngilizce öğrenmeye ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi demiştik. O halde daha ilköğretim aşamasında dışarıdan destek almak gerekiyor. İngilizce öğretmenlerinin eline verilen bir müfredat var. Onu yetiştirmek için zaten dersler çok hızlı geçiyor ve sürekli yazarak çalışılıyor. Oysa İngilizce konuşarak öğrenilir.

Okulda alınan İngilizce eğitimi yeterli değil

Yapılan iş başvurularında başvuruların %80’inde İngilizce bilgisi orta veya az işaretleniyor. Bu da gösteriyor ki okulda alınan İngilizce eğitimi yeterli değil. Lise bittiğinde bu sefer de üniversiteye hazırlık ve üniversite hayatı başlıyor. Üniversite bittiğinde ise iş arama maratonu. Bu süreçte iyi bir iş bulmak ve kariyer olarak iyi yerlere gelebilmek için İngilizce bilmek gerek. İngilizce bilmek demek de akıcı bir şekilde İngilizce konuşmaktır.

Okuldan sonra İngilizce

Özellikle üniversiteden sonra kısa bir sürede İngilizce öğrenip konuşmaya başlamak istiyorsanız ana dili İngilizce olan bir öğretmenden ders almalısınız. Bu konuda online İngilizce alternatiflerine son derece hızı sonuç veren bir eğitimdir. Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle konuşarak İngilizce öğrenilir. Böylece telaffuz sorunu da hiçbir zaman yaşanmaz.

Bilgi almak ve kayıt kampanyasından faydalanmak için görsele tıklayabilirsiniz;

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı