İngilizce Brüksel Lahanası Tarifi


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Sizler için oldukça sağlıklı bir sebze olan Brüksel lahanası tarifi hazırladık. Brüksel lahanası, herkesin çok sevmediği bir sebze olsa da aslında hepimizin tüketmesi gereken bir yiyecek. İşte karşınızda Brüksel lahanası tarifi…

Brussels Sprouts Tarifi / Brüksel Lahanası Tarifi

Ingredients / Malzemeler

  • 600 grams of brussels sprouts: 600 gram Brüksel lahanası
  • 4 tablespoons olive oil: 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 medium onions: 2 adet orta boy soğan
  • 2 medium tomatoes: 2 adet orta boy domates
  • 2 medium red peppers: 2 adet orta boy kırmızı biber
  • 1 medium carrot: 1 adet orta boy havuç
  • 1 clove of garlic: 1 diş sarımsak
  • 1.5 cups of hot water: 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3 tablespoons rice: 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 teaspoon of sugar: 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 teaspoon of salt: 1 çay kaşığı tuz

Recipe / Tarif

First, wash the Brussels cabbage in plenty of water and then clean the hard root parts. Chop the two onions into small cubes. Slice one garlic into thin rings. Then peel the carrot and cut it in a manner similar to onions. Cut the tomatoes in half and grate with a grater. Then cut the red peppers in the middle and cut into half a month.

İlk önce, Brüksel lahanaları bol suda yıkayın ve sonra sert kök kısımlarını temizleyin. İki soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bir adet sarımsağı ince halkalar halinde dilimleyin. Ardından havucun kabuğunu soyun ve soğanlara benzer şekilde kesin.  Domatesleri ortadan ikiye kesin ve rende ile rendeleyin. Daha sonra kırmızı biberleri de ortadan ikiye kesin ve yarım ay şeklinde doğrayın.

Heat the olive oil in a large saucepan. Add the carrot cubes and sauté over medium heat until light. Then add the bulbs to the pot. Respectively; Add the pieces of red pepper, grated tomatoes and garlic slices and continue roasting on low heat. Add the extracted Brussels cabbage, sugar and salt to the pot. Transfer about 1.5 cups of hot water into the pot until it is over the cabbage.

Zeytinyağını büyük bir tencerede kızdırın. Havuç küplerini ekleyin ve hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun. Ardından tencereye kuru soğanları ekleyin. Sırasıyla; kırmızı biber parçaları, rendelenmiş domates ve sarımsak dilimlerini ekleyip kavurma işlemini kısık ateşte sürdürün. Tencereye ayıklanmış Brüksel lahanaları, şeker ve tuzu ilave edin. Lahanaların üzerine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın.

After adding the rice you washed in plenty of water, cook in a closed saucepan over low heat until the cabbage softens. Finally, you can add freshly squeezed lemon juice after cooking. Enjoy your meal!

Bol suda yıkamış olduğunuz pirinci ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Son olarak pişirme işlemi sonrasında taze sıkılmış limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı