İngilizce Çiçek İsimleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Çiçekli bitkiler dünyası sadece kısa ve uzun ömürlü olmaktan fazlasını içerir. Yüzlerce üzüm, çalı ve soğan çeşidi bahçelere güzellik ve renk katar.

Çiçeklerin dünyasına göz atmaya ve çiçeklerin İngilizce isimlerini öğrenmeye ne dersiniz?

  • Allium: Alyum Bitkisi; Çiçek açan soğan olarak da bilinen bu bitki, bir çiçek soğanından veya tohumdan büyür ve uzun sapların üstünde mor çiçek kümeleri küre üretir. Tam güneşte, nemli fakat iyi drene edilmiş toprakta yetişir.
  • Anemone: Dağ lalesi; Windflower olarak da bilinen bu yumrulu çiçekler, erken ila orta ilkbaharda haşhaş benzeri çiçek açar. Tam güneş veya kısmen gölgede yetişir.
  • Artemisia: Tarhun otu; Bu çok uzun yıllar yaşayabilen bitki daha çok, küçük, beyazdan çok gümüşi renkte çiçekleri ve beyaz yaprakları için yetiştirilir. Ancak uzun ömürlü bir çiçek tarhında çok daha gösterişli çiçekler de verebilir. Tarhun otuna dayanıklı, kuru, orta derecede verimli toprak verin.
  • Alyssum: Kuduz otu; Çok yıllık olarak sınıflandırılan bu bitki, soğuk iklimlerde yıllık olarak yetiştirilir. Küçük çiçek kümeleri, bir yatağın kenarında veya sardunyalar ile saksılarda son derece alımlı görünür.
  • Aster: Saray patı; Saray patılar, diğer birçok uzun ömürlü bitkinin solduğu dönemde, yaz sonunda sonbahar başında çiçek açar. Deniz seviyesinden 2 metre yüksekliğe kadar çeşitlilk gösterebilirler. Papatya benzeri olanları birçok renge sahiptir; en yaygın tonları mor, lavanta, pembe, kırmızı, mavi ve beyazdır. Güneşli bir alanda nemli, iyi drene edilmiş toprakta ekilmelidir.
  • Astilbe: Astilbe; Gölgeli bir bahçeye renk katmak için, birkaç uzun ömürlü astilbe ekilebilir. Bu bitki, tüysü çiçekler ve eğrelti otu yaprakları üretir. Astilbes asidik, nemli toprak ve kısmi gölgeyi tercih eder.
  • Bachelors button: Peygamber çiçeği; İngilizcesine cornflower da denilen bu bitki, çoğu uzun ömürlü bitkiden daha dona dayanıklıdır ve küçük, çok yapraklı çiçekler üretir. Güneşli bir yerde ilkbahar başında bahçede tohumu ekilebilir.
  • Balloon Flower: Balon çiçeği; Balon çiçekleri eski moda çan biçimli çiçekleri ile yazlık bahçelerini akla getirir. Bu uzun ömürlü çiçekleri güneşte veya kısmi gölgede tutmalısınız. Hafif asidik, nemli toprağı tercih ederler.
  • Bee Balm: Acem otu; Uzun ömürlü bir tarhta acem otu ekebilirsiniz, ancak çiçeğe göz kulak olmalısınız. Bu bitki evinize ya da bahçenize bazı minik canlıları da davet edebilir. Büyük parlak çiçekler her zaman kelebekleri ve sinekleri çeker. Güneşte veya kısmi gölgede ve zengin bir toprakta büyütün.
  • Bellflower: Çan çiçeği; Bu eski moda uzun ömürlü çiçekler çan şeklindedir; çoğu çeşidi mavi, lavanta, pembe veya beyazdır. Güneşte büyütülmelidir ve nemli, bereketli toprak severler.
  • Blanketflower: Gayret çiçeği; İngilizcede Gaillardias da denilen gayret çiçekleri; sıcak, kuru yerlerde büyür ve kırmızı, sarı ve altın gibi çeşitli tonlarda papatya benzeri çiçekler üretir. Birçoğu çok renklidir. Bu çiçekleri kumlu, iyi drene edilmiş toprağa dikin ve aşırı sulandırmayın.
  • Bleeding Heart: Şebboy; Bu yerli bitki uzun, kemerli saplarda muhteşem beyaz, pembe veya kırmızı kalp şeklinde çiçek açar. Kısmen gölgede hafif asidik, nemli toprakta yetişir.
  • Bougainvillea: Begonvil; Bu dikenli çalı veya asma benzeri bitki, Güneybatı ve Güneydoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde yetişir. Çiçekleri incedir ve fuşya, pembe, beyaz veya somon gibi çeşitli tonlarda gelir. Isı, tam güneş ve kuru koşulları sever. Kuzeye bakacak şekilde uzun ömürlü olarak büyütebilirsiniz.
  • Broom: Katır tırnağı; Katır tırnağı, açık, kemerli bir yapıya sahip hızlı büyüyen bir çalıdır. İlkbaharda sarı çiçeklerle kaplıdır. Tam güneş ışığı ister. Kötü, kumlu toprağı ve kuraklık koşullarını tolere eder.
  • Butterfly Weed: Kelebek otu; Kelebek otu sütlü otla ilgilidir ve sadece kelebekleri değil tırtılları da çeker. Yaz başında ve ortasında parlak çiçek kümeleri üretir. Kelebek otu tam güneşte hafif, iyi drene toprak sever.
  • Butterfly Bush: Kelebek çalısı; Kelebek otuyla karıştırılmamak için, bu çiçekli çalı 8 metre yüksekliğinde büyüyebilir ve uzun renkli çiçek dikenleri üretebilir. Bitki kuraklığa toleranslıdır ve tam güneşi tercih eder. Sıcak yerlerde invazif olabilir.
  • Camellia: Kamelya; Kamelyalar dayanıklı yapıda çiçeklerdir. Yaşadığınız bölge ılımansa, bahçenizde kamelya yetiştirmemek için hiçbir sebep yoktur. Kırmızıdan pembeye, beyaza kadar farklı renkte ve farklı kokudaki çiçekler, 2 ila 5 inç genişliğindedir ve kışın çiçek açarlar.
  • Catmint: Kedi nanesi; Bu hızlı büyüyen uzun ömürlü bitki; lavanta çiçekleri ve yumuşak, yeşil-gri yapraklar üretir. Tam güneşte veya kısmi gölgede yetişir ve çok kuraklığa toleranslıdır. Ve evet, kediler bunlara bayılırlar.
  • Chrysanthemum: Kasım patı; Kasım patları genellikle soğuk iklimlerde uzun ömürlü olarak yetiştirilir. Bu bitkiler büyük, papatya benzeri çiçeklere, kuruş boyutlu ponponlar üretebilir.
  • Clematis: Yaban asması; Bu çiçekli asma, çeşitliliğe bağlı olarak yaz ortasında veya sonbaharda büyük çiçekler üretir. Tam güneşte yetiştirebilirsiniz, ancak köklerini serin tutmalısınız.
  • Columbine: Haseki küpesi; Bu bitkiler, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ormanlık alanlarda yabani olarak yetişir, ancak güzel, kırılgan çiçek açmaları sonucu uzun ömürlü oldukları anlaşılır. Tam güneş ve kısmi gölgede büyütebilirsiniz.
  • Coneflower: Koni çiçeği; Papatya benzeri çiçeklenmesi ve kolay bakımı, koni çiçeğini uzun ömürlü herhangi bir tarh için iyi bir seçim haline getiriyor. Rudbekya da popüler bir koni çiçeği çeşididir ve 6 inç yüksekliğinde ve 4 feet yüksekliğinde olabilir. Mor koni çiçeği yanardöner merkezleri olan büyük mor çiçekler üretir. Coneflower tam güneşi tercih eder ve kuraklığı tolere eder.
  • Coral Bells: Mercan Çanları; Hassas kırmızı veya pembe çanlar, sırım saplarının üzerinde sallanır. Mercan çanları oldukça dayanıklıdır ve gölge bir bahçede iyi yetişir. İyi drenajlı nemli, verimli toprakları tercih ederler.
  • Coreopsis: Kız gözü bitkisi; Bu sevimli sarı veya turuncu çiçekler, papatyalara benzerler ve neredeyse her koşulda büyürler. Kısa ömürlülerdir, ama kendi kendilerine bakabilirler. Bitkinin düzenli görünmesini sağlamak için çiçeklerini budayın.
  • Cosmos: Kozmos; Kozmos kolayca büyür, yazın çoğu havadar çiçek açar. 4 feet yüksekliğe kadar büyürler ve istifleme gerektirebilirler. Onları tam güneşe veya kısmen gölgeye yerleştirin. Hafif kuru, verimli toprağı tercih ederler.
  • Crocus: Çiğdem; Bu bahar dönemlerinde çiçek açan çiçek soğanı, diğer bitkiler ortaya çıkmadan çok önce açar. Çiçekler çeşitli renklerde gelir ve küçük, narin lalelere benzerler. Güneş veya gölgede yetiştirilebilirler. Boş alanınız varsa, çiçeklenme süresini uzatmak için onları birkaç yere dikebilirsiniz.
  • Dahlia: Yıldız çiçeği; İlkbaharda çiçek açan soğanlara hakim olduktan sonra, yıldız çiçeği gibi yazın çiçek açan çiçek soğanlarında elinizi deneyin. Bu çiçekler, büyük, çok yapraklı çiçeklere sahiptir ve yaz için de kalıcıdır. İlkbaharda ekilirler.
  • Day Lily: Gün güzeli; Bu çiçekler genellikle hendek boyunca ve tarlalarda, az bakım isteyen tarzlarının bir kanıtı olarak büyür. Tam güneş veya kısmi gölgede yetiştirilir. Saksılarını her iki ila üç yılda bir yenilemelisiniz.
  • Delphinium: Hezaren çiçeği; Bu görkemli bitkiler biraz nazlıdır, ancak çiçeklerinin güzel ve ani büyüyüşleri vardır. Serin yazları, zengin alkali toprakları ve nemli koşulları tercih ederler. Devrilmelerini önlemek için uzun boylu saksılar kullanın.
  • Foxglove: Yüksük otu; Bu eski moda bitkinin büyümesi biraz zordur ve soğuk iklimlerde güçsüzleşerek kurtarılması zor olabilir. Kısmi gölgede ekin. Yüksük otu iyi drene edilmiş, nemli, verimli toprakları tercih eder. Yüksükotu zehirli bir bitkidir.
  • Gas Plant: Geyik otu; Geyik otu yavaş büyür, ancak ekeni ilkbahar başında pembe veya beyaz çiçekleri ile ödüllendirir. Bu bitki tam güneşi kısmi gölgeye tercih eder. Bu bitkiler nemli yaz gecelerinde gaz üretir. Hatta bazıları çiçekteki gazın bir kibritle ateşlenebileceğini söyler.
  • Gayfeather: Kabakulak otu; Bu yerli Amerikan kır çiçekleri, narin çiçeklerin uzun saplarını üretir. Bu çiçekleri tam güneş ışığını dik alacak şekilde yetiştirebilirsiniz.
  • Geranium: Sardunya; Genelde sardunyalar, güneşli, kapalı bir yerde iyi bakım almasına rağmen, kuzey kesimlerde daha uzun ömürlü olarak yetiştirilir. Çiçekler çeşitli renklerde gelir ve bitkiler biberli bir kokuya sahiptir. Tam güneş alan yerlerde büyütülmelilerdir.
  • Gladiolus: Kuzgun kılıcı; Yıldız çiçeği gibi, kuzgun kılıcı da yazın çiçek açan bitkilerdendir. Bu bitkiler renkli ve sivri çiçekler üretirler. Güneşli bir yerde büyütün ve ilk sonbahar donu geldiğinde kazın.
  • Globeflower: Küre şeklinde sarı çiçekleri olan bir bitki; Bu uzun ömürlü çiçekler, kısmi gölgede en iyi şekilde büyür ve sarı veya turuncu tonlarında büyük yuvarlak çiçekler açar.
  • Grape Hyacinth: Beyaz sümbül; Bu bitkinin soğanları ilkbaharda çiçek açar, üzümlere benzeyen küçük mavi veya mor çiçek kümeleri üretir. Beyaz sümbülleri yaz sonunda tam güneşte veya kısmen gölgede ekin.
  • Hardy Geranium: Soğuğa dayanıklı sardunya; Bu uzun ömürlü bitkiler bildiğimiz sardunyalar gibi değildir. İlkbaharın sonundan yaza kadar beş yapraklı çiçek açarlar ve kısmi gölgeyi tercih ederler.
  • Hollyhock: Hatmi çiçeği; Gülhatmi ya da hatmi çiçeği, yazlık bahçelerinin uzun ömürlü çiçeklerinden biridir. Bu bienal bitkiler, 7 fit yüksekliğinde büyüyebilecek saplarda çeşitli renklerde kağıtsı çiçekler açarlar. Bu bitkileri nemli, zengin topraklarda tam güneşte ekmelisiniz.
  • Honeysuckle: Hanımeli; Bu eski moda çiçek, beyaz ve altın çiçek açar ve oldukça invaziv olabilir. Güneşe veya gölgeye ekin ve kontrol altında tutmak için budama yapın.
  • Hosta: Hosta bitkisi; Hosta bitkileri beyaz, lavanta veya pembe çiçek açar, ancak gür yeşil veya alacalı yaprakları için daha fazla yetiştirilir. Kısmi ila tam gölgede ekmelisiniz.
  • Hyacinth: Sümbül; Sümbüller, çiçek dikenleri üreten baharda çiçek açan bitki türleridir. Sümbüllerin tatlı kokusu kapalı bir düzenlemede de alınabilir. Bitki sonbahar başında ekilmelidir.
  • Hybrid Tea Roses: Hibrit çay gülü; Hibrit çay gülleri düğün buketleri için en yaygın çiçekler arasındadır. Büyümek için biraz nazlı olmalarıyla birlikte, sağlam çiçekler verir ve güzel, uzun ömürlü çiçek aranjmanları yapılır. Nemli, iyi drene edilmiş topraklarda tam güneşte çay gülleri dikin.
  • Hydrangea: Ortanca otu; Ortanca otları sadece güneyde yetiştirilebilir sanılır ama bu aslında böyle değildir. Paspas başlı ortancalar daha az dayanıklı olsa bile, ‘Annabelle’ gibi diğer birkaç çeşidi soğuk bölgelerde de gelişir. Ortanca otları nemli, hafif asidik toprak sever.
  • Impatient: Cam güzeli; Gölgeli bir yerde hızlı bir renk patlaması istediğinizde cam güzeli çiçeklerini seçebilirsiniz. Bu bitkiler uzun ömürlü olurlar ve genellikle pembe, kırmızı, beyaz, mor veya somon çiçek açarlar. Son dondan sonra ekilmelidirler.
  • Iris: Süsen bitkisi; Süsen bitkisi yumrulardan büyür ve çoğu uzun ömürlüdür; bahar başı ya da ortasında çiçek açar. Hızla büyürler ve her üç ila dört yılda bir bölünme gerektirirler.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı