İngilizce Çorba Tarifleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Çorba adlarını öğrenebileceğiniz içeriği sizler için hazırladık. Sıra geldi çorba tarifi vermeye. Sizin için hazırladığımız bu içerikte, tanıştığınız yabancı kökenli bir arkadaşınıza rahatlıkla Türk mutfağından yemekler hazırlamayı öğretebilir ve onlara tarif verebilirsiniz. Hayatınızın çeşitli anlarında işe yarayacak bilgiler için yapmanız gereken tek şey ise, içeriğin devamını okumak. İşte karşınızda en önemli çorbalar ve onların İngilizce yapılış tarifleri…

Mercimek Çorbası Tarifi / Lentil Soup Recipe

Ingredients / İçindekiler

1 cup red lentils: Bir bardak kırmızı mercimek

1 medium size onion: Bir adet orta boy kuru soğan

1 carrot: Bir havuç

1 tablespoon tomato or pepper paste: Bir çorba kaşığı domates ya da biber salçası

1 teaspoon salt: Bir çay kaşığı tuz

6 cups of water: Altı bardak su

2 tablespoons oil: İki çorba kaşığı yağ

Recipe / Tarif

Put everything for the soup in a medium pot and cook on medium heat until the lentils are soft, for about 25-30 minutes. Smoothen it with a blender. If you don’t have a hand blender or if you want to have a chunky soup, chop the onion finely and grate the carrot before you cook them.

Çorba için gerekli tüm malzemeleri orta boy bir tencere içine koyun ve mercimekle yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından tüm malzemeleri bir karıştırıcı yardımıyla karıştırın. Eğer bir karıştırıcı sahibi değilseniz ya da biraz daha kıvamlı bir çorba istiyorsanız; soğan ve havuçları pişirmeden önce iyice doğramalısınız.

Domates Çorbası Tarifi / Tomato Soup Recipe

Ingredients / İçindekiler

10 Tomatoes: 10 Domates

4 cloves of garlic: 4 diş sarımsak

1 carrot: 1 havuç

1 medium size onion: Bir adet orta boy kuru soğan

Basil leaves a few: Birkaç fesleğen yaprağı

1 teaspoon sugar: 1 çay kaşığı şeker

1 teaspoon oil: Bir çorba kaşığı yağ

4 Peppercorns: Dört adet taze çekilmiş karabiber

1 teaspoon salt: 1 çay kaşığı tuz

Recipe / Tarif

Wash and cut tomatoes into quarters. Peel, wash and chop garlic. Peel, wash and cut carrots. Peel, wash and slice onion. Wash basil leaves and cut into thin strips. Heat oil and butter in a pan, add peppercorn, sliced onions and sauté until translucent. After then, you should add water.

Domatesleri yıkayıp doğrayın. Sarımsakları soyun, yıkayın ve doğrayın. Havuçları soyun, yıkayın ve kesin. Soğanı soyun, yıkayın ve dilimleyin. Fesleğen yaprakları yıkayın ve ince şeritler halinde kesin. Bir tencerede yağ ve tereyağını ısıtın, karabiber, dilimlenmiş soğan ekleyin ve yarı saydam olana kadar soteleyin. Ardından suyu ilave edin.

Bring it to a boil. Cook for ten to fifteen minutes covered with a lid. Strain the blended mixture through a strainer. Blend in a mixer to get a smooth puree. Pass it through a sieve or strainer. Put it back on heat. Add salt, freshly crushed peppercorns and let it simmer for a couple of minutes. Just before serving, add the basil leaves.

Tüm malzemeleri kaynamaya bırakın. Tencerede kapalı halde bulunan karışımı 10-15 dakika pişirin. Harmanlanmış karışımı bir süzgeçten geçirin. Pürüzsüz bir püre elde etmek için karıştırıcı da kullanabilirsiniz. Tekrar sıcağa koyun. Tuz, taze ezilmiş karabiber ekleyin ve birkaç dakika kaynamaya bırakın. Servis yapmadan hemen önce ise, hazırladığınız fesleğen yaprağını ekleyin.

Ezogelin Çorbası Tarifi / Ezogelin Soup Recipe

Ingredients / İçindekiler

2/3 cup red lentil, washed and drained: 2/3 su bardağı yıkanmış, süzülmüş kırmızı mercimek

1/3 cup rice, washed and drained: 1/3 su bardağı yıkanmış, süzülmüş pirinç

1/3 cup fine bulgur, washed and drained: 1/3 su bardağı yıkanmış ve süzülmüş ince bulgur

1 onion: 1 adet soğan

3 tablespoon flour: 3 çorba kaşığı un

2 tablespoon (tbsp) tomato paste: 2 çorba kaşığı domates salçası

2 tablespoon butter: 2 çorba kaşığı tereyağ

2 tablespoon sunflower oil: 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 tablespoon(tbsp) dried mint: 1 çorba kaşığı kurutulmuş nane

2 cups cold and 6 cups warm water: 2 bardak soğuk ve 6 bardak ılık su

1 teaspoon salt: 1 çay kaşığı tuz

1 tsp red pepper flakes: 1 çay kaşığı pul biber

Recipe / Tarif

Place red lentil, rice and bulgur in a large pot. Add 6-7 cups warm water. Bring to a boil over high heat. Then close the lid and cook over low heat, till all the grains are cooked for about 20-30 minutes.

Geniş bir tencereye mercimek, bulgur ve pirinci alın. Üstlerine 6 bardak ılık su ilave edin. Bu karışımı, yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Ardından kapağı kapatın ve kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.

Meanwhile, put butter, sunflower oil and onions in a small saucepan. Then add flour and saute till it turns yellow. Stir in tomato paste, mint and red pepper flakes. Cook for 2 minutes and add 2 cups cold water. And then, pour this mixture inside the pot and add salt. Once the soup boils, close the lid halfway and simmer over low heat for about 10 minutes.

Bu sırada da ufak bir tencerede tereyağ, ayçiçek yağı ve soğanları karıştırın. Ardından unu ilave edin ve onları renkleri sararana kadar kısık ateşte karıştırın. Domates salçası, nane ve pul biberi ilave edin. Yaklaşık 2 dakika sonra, karışıma 2 bardak soğuk su ekleyin. Karışımın hazır hale gelmesinin ardından hepsini tencereye ilave edin ve güzelce karıştırın. Karışımın içine tuzu ilave edin ve güzelce karıştırın. Çorba kaynamaya başlatınca kapağını yarı aralık hale getirin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. 

Sebze Çorbası Tarifi / Vegetable Soup Recipe 

Ingredients / İçindekiler

2/3 cup tomato, petite diced: 2 su bardağı küp küp doğranmış domates

1 tbsp tomato paste: 1 çorba kaşığı domates salçası

1 chopped onion: 1 adet doğranmış soğan

2 tbsp olive oil: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 

1 chopped leek: 1 adet doğranmış pırasa

2 sliced carrots: 2 adet dilimlenmiş havuç

1 chopped green pepper: 1 adet doğranmış yeşil biber

1 chopped potato: 1 adet doğranmış patates

2 cloves of garlic: 2 diş sarımsak

1 teaspoon salt: 1 çay kaşığı tuz

4 cups hot water: 4 bardak sıcak su

Dried mint for top: Çorba üzeri için kurutulmuş nane

Place chopped onion, garlic and olive oil in a pot. Saute over medium heat and stir and add tomato paste. Saute for 2 minutes. Then, stir in pepper, leek, carrot and potatoes. Cook for about 5 minutes. Add salt and tomatoes. Then, add hot water and bring to a boil. 20-30 minutes or until the vegetables are cooked. Sprinkle with dried mint on top if desired.

Doğranmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Bunları orta sıcaklıkta kavurun ve domates salçasını ekleyin. 2 dakika kadar kavurun. Sonra, biber, pırasa, havuç ve patatesleri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun ve ardından tuz ve domatesleri ekleyin. Kaynamaya başlamasının ardından sıcak suyu tencereye ekleyin. Karışımı, 20-30 dakika ya da sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte tutun. Arzunuza göre üzerine nane serperek servis yapın. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

One thought on “İngilizce Çorba Tarifleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı