İngilizce Dizi İzlemek İngilizcenizi Nasıl Geliştiriyor?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizceyi geliştirmenin en iyi yolu, belki de tek ciddi yolu ‘popüler kültürü takip etmek’tir, İngilizce takip etmektir. Peki bu en iyi nasıl olur? Tabii ki, İngilizcenin en güncel halini, dilin canlı yönünü keşfedebileceğiniz dizileri izleyerek. İngilizce diziler izleyerek, İngilizcenizi nasıl geliştirebilirsiniz, bunu hiç düşünmüş müydünüz?

1. Günlük İngilizceye hakim olursunuz!

İngilizce konuşmak istiyorsanız, yalnızca gramer kitaplarındaki kalıplarla, ya da devlet televizyonlarındaki ciddiyetle konuşmazsınız. Günlük İngilizcenin, yani ‘want yerine wanna’nın, ‘go yerine gonna’nın olduğu o dilden bahsediyoruz. Dizi izlerken, buna sıkça tanık olacağınız için zamanla alışacaksınız.

2. Telafuzunuz gelişir.

Kelime dağarcığınız çok geniş olabilir, cümle kurallarına hakim olabilirsiniz. Ancak aksan, telafuz? Kendimizi iyi ifade edemedikten sonra, bilginin pek bir anlamı kalmıyor. Dizi izlemenin en büyük avantajı, İngilizce telafuzların nasıl olduğunu görmektir.

3. Yeni kelimeler öğrenebilirsiniz

Eğer güncel olarak takip ettiğiniz basılı ya da online bir İngilizce mecra yoksa, yeni kelimeler öğrenme şansınız düşük olabilir. Bunun için en iyi fırsat, sanırız yine diziler…

4. İngilizcenizin gelişmesi için kendinizi zorlamış olursunuz

Özellikle Türkçe alt yazısız izliyorsanız, yani dizide neler olup bittiğini öğrenmek için olan biteni bilme zorunluluğunuz olduğu anlarda, kendinizi zorlayacaksınız. Bu da İngilizce hanenize olumlu yansıyacak!

5. İngilizce Dizi ile birlikte, hem dizilerden hem de İngilizceden keyif almış olursunuz

Tabii ki en eğlenceli yanı, birbirinden kaliteli dizileri izlemek aynı zamanda. Game of Thrones, Narcos, Mr Robot, House of Cards gibi dizilerle hem İngilizceniz gelişecek, hem de zamanınızı keyifli şekilde değerlendirmiş olacaksınız.

Netflix Türkiye’nin de faaliyete başladığı bu günlerde, İngilizce eğitimine bir de dizi rengini katın ve öğrenirken eğlenin, izlerken kendinizi geliştirin…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı