İngilizce Eğitim Alanlar Nerelerde Çalışabilir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizcenin Önemi ve Geçerliliği

İngilizcenin dünya çapında bir dil olmasıyla birlikte aynı zamanda teknoloji, bilim ve turizmin dili olduğu yadsınamaz bir gerçek. Dünya nüfusuna baktığımızda, İngilizce en çok konuşulan ikinci dildir. İngilizce 67 ülkenin resmi dili olmakla birlikte, 27 ülke de İngilizceyi ikinci resmi dil olarak ilan etmiştir. Bu demek oluyor ki dünya çapında en sık karşılaşacağımız dil İngilizce olmakla birlikte, İngilizce bilmeyen birinin de gündemi, bilimsel ve akademik gelişmeleri takip etmesi pek kolay olmayabilir. Öyle ki, artık mesleğinizde gelişen bir teknolojiyi takip etmeniz, siyaset ve politik gelişmelere objektif bir ulaşmanız, dünyada olup biteni anlamanız için İngilizce bilmeniz artık tercih değil neredeyse zorunluluk haline gelmiştir. Birçok işveren çalışanını seçerken İngilizcesinin yazma, okuma, dinleme ve konuşma alanında ne derece iyi olduğuna bakar. Hatta bunu önemli bir kriter olarak sunar. İngilizce bilmek sizi bir adım daha öteye taşımakla birlikte, İngilizce bilmemek sizi başta mesleki standartlarınız olmak üzere birçok kişinin gerisine atacaktır. Hatta öyle ki, yalnızca İngilizce biliyor olmak dahi size birçok kapı açabilir. Örneğin İngilizce eğitimi vermek, tercümanlık veya rehberlik yapmak, çeviri yapmak… Mesleğiniz için İngilizce bilmekse sizi olduğunuz yerden birkaç seviye yükseltecektir. Yurtdışında da iş imkanları sunulması dışında, sadece dil bilginiz olmasının bile maaşınıza “dil pirimi” olarak yansıtılmasına, iş yaptığınız karşı tarafın daha kapsamlı bir topluluk olabilmesine yarayacaktır. Şu an hizmet verdiğiniz sektörde, aynı hizmeti bir yabancıya verebilmek veya başka bir ülkede verebilmek sizin prestijinizi yükseltebileceği gibi size birçok fırsat kapısı da aralar. Bu fırsatları size sunmaya çalışacağız. Kendinizi geliştirmek veya İngilizce bilmemenin iş hayatınıza olumsuz etkisi artık gözle görülür bir hale geldiği için İngilizce öğrenirseniz bu sizin ne işinize yarar, nerelerde kullanabilirsiniz ve nasıl faydalanabilirsiniz konusunda bir fikir sahibi olacaksınız.

Sağlık Sektöründe İngilizcenin Önemi

Estetik operasyonlardan, kalp ve beyin ameliyatlarına, psikolojik yardımlardan fizyolojik tedavilere kadar birçok alanda başarılı işler çıkaran doktorlarımız yurtdışında giderek isimleri duyulur hale gelmeye başlayınca Türk hastaneleri birçok yabancı hastaya da hizmet vermeye başladı. Sağlık turizmine olan ilginin devam etmesi ve ülkemizde ciddi kazanç haline gelebilmesi için sağlık personelinin yabancı dil eksiklerinin hızla kapatılması gerekiyor. Ülkemizde sağlık personelinin dil bilmesi hem imajımıza çok olumlu katkı sağlayacak, hem de bu alanda ne kadar iyi olduğumuzu iletişimimiz ile de ortaya koymamızı sağlayacaktır. Buraya sağlık hizmeti amacı ile gelmiş bir turist ile doktor, hemşire, hasta bakıcıdan tutun, anestezist, terapist hatta danışmaya kadar herkesin iletişim kurabilmesi gerekiyor. 

Mühendislik ve Temel Bilimler için İngilizcenin Önemi

İngilizcenin bilim ve mühendislik dili yönü olmasını yararı aslında bir döngü halindedir. Akademik alanda en geçerli dil olduğu için yapılan yeni araştırmalar sonucu ortaya çıkan bulgular veya icatlar İngilizce isimlendirilir ve tanıtılır. Bilim tarihinde en çok İngilizce bulgular yer aldığı için de akademik bir dil olmaya devam eder. İngilizce bilmek mühendislik, temel bilimler veya teknoloji alanındaki gelişmeleri daha kolay takip etmenizi  sağlar. Özellikle mühendislik ve temel bilim dalları neredeyse her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı, yeni bulgulara ulaşılan, teorilerin sürekli değiştiği alanlardır. Eğer bunları takip etmezseniz mesleğinizi doğru icra edemeyeceğiniz açıktır. Eğer bir yazılım mühendisiyseniz ve uygulama geliştirmek için çok daha kolay olan bir yazılım programı geliştirilmişse ve siz bunu İngilizce bilmediğiniz için takip edemiyorsanız, hatta öğrenseniz dahi yazılım programlarındaki kodların tamamı İngilizce olduğundan buna ayak uyduramıyorsanız meslektaşlarınızın çok gerisinde kalırsınız. Bu en az zararlı çıkabileceğiniz bir örnek. Bir inşaat veya jeoloji mühendisi olup da yeni teknoloji zemin mekaniği ürünlerinden haberdar değilseniz hem siz hem şirketiniz milyonlarca dolar zarara uğrayabilir. Dolayısıyla zaten şirketler İngilizce bilen çalışan isterler. Aynı şekilde bir bilim insanı olan matematikçi, yanlışlanan bir teoriyi hala kabul ediyor ve öğretiyorsa burada büyük bir hata var demektir. Bu sebeplerden ve alanınızla ilgili en çeşitli ve güvenilir kaynaklar İngilizce olduğundan bu dili bilmeniz beklenir. Bu yüzden İngilizce bilen bir mühendis veya bilim insanı daima ilk seçenektir.

Turizm

Turizm sektöründe çalışabilmek için hizmet vermeyi, başka kültürlerle iç içe olmayı sevmek ve sabırlı olmak gerekiyor. Ama bunların hepsine sahip olunsa bile turizm için en önemli kriter yabancı dil. Eğer yabancı diliniz varsa mutlaka turizm sektöründe iş bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Bu iş imkanı yerel veya yabancı bir otelden tutun, turlarda rehberlik yapmak veya yabancı mutfak restorantlarında çalışmaya kadar geniş bir iş sektörü yelpazesine sahiptir. Özellikle yabancı dil olarak İngilizce bilmek, sizin çok daha fazla sayıda kişiyle iletişim kurabilmenizi sağlayacaktır. Başka kültürlerden insanlara hizmet etmenizin orta noktası, her iki tarafın da İngilizce biliyor olması olacak ve siz de başka kültürlerden insanları tanımak ve onlara yardım etmekten zevk duyacaksınız.

Bankalar ve Sigorta Şirketleri

Yurtdışına çıkıldığında yapılacaklar listesi kişiden kişiye değişir. Muhtemelen her turistin yapmak zorunda olduğu şey seyahat sigortası ve gittiği ülkede bir şekilde para transferi yapabilmek. Bir banka çalışanının İngilizce bilmesi gerekliliğinin yanı sıra, bu gibi durumlarda bankada sadece İngilizce bilen biri bile fazlasıyla önemli hale gelir. Ayrıca, yurtdışı gezilerinde seyahat sigortası yaptırılması gerektiğini biliyorsunuz. Her turistin sigorta şirketlerine uğradığını düşünecek olursak, sigorta şirketleri müşterileri arasında turistler önemli bir yere sahip. Her iki konumda da karşı taraf sizin İngilizce bilmenizi bekleyecek ve siz de İngilizce noktasında buluşup insanlara yardım edebileceksiniz. İyi çeviri yapabilmek bu tip yerlerde çalışabilmeniz için önemli bir fırsattır.

Gazetecilik ve Film

Hepimiz televizyonda ulusal haberleri izlerken yabancı spikerlere denk gelmişizdir. Sık sık farklı ülkelerin de haberleri görürüz ve çoğu zaman ya spiker İngilizce bildiğinden ya da orada bir tercüman yardımı olduğundan haberleri öğrenip bize aktarabilir. Birçok spikerin böyle uluslararası durumlar için İngilizce bilmesi şarttır. Aynı şekilde ülkemiz gazetelerinin uluslararası basımları da vardır ve gazetede yazısı olan her gazetecinin yazıları bir de İngilizce olarak yayımlanır. Bu uluslararası durumlar ve gazetelerin bir de yurtdışı ayağı olması sebebiyle gazetecilerin, köşe yazarlarının, spikerlerin İngilizce bilmesi çok önemlidir. Eğer ilginiz varsa, İngilizce öğrendikten sonra kurs ve sertifikalarla gazetecilik sektörüne girebilir, hatta gazetenizin veya haber kanalınızın yurtdışı ayağında görevli olabilirsiniz.

Hükümet ve Dış İşleri

Hükümet görevlilerinin bir görüşme esnasında tercümanlarının yanlış çevirisi veya kendilerinin yetersiz yabancı dile sahip olması sebebiyle yaşanan karışıklıklara ve yanlış anlamalara birçok kez denk gelmiş olabilirsiniz. Siyaset ve diplomasi konularının hakim olduğu bir konuşmada yanlış anlaşılma olması bir faciaya bile yol açabilir! Tüm ülkelerin hükümet görevlilerinin birbirlerinin dilini bilemeyeceğini ve ortak dil kabul edilen İngilizce ile anlaşabileceklerini varsayarsak iyi seviyede İngilizce anlayan ve konuşan çok sayıda çevirmene ihtiyaç duyulacaktır. Küçük bir belediye ziyaretinde bile görevlilerin yanında birçok tercüman bulunur ve bu tercümanlar iletişimi bizzat sağlar. Bu da iyi derecede İngilizce bilen ve çeviri yapabilecek birçok kişiye iş imkanı anlamına gelir. İngilizcenizi geliştirip, diplomatik İngilizceyle de ilgilenirseniz, bu önemli iletişimleri sağlayanlardan biri olabilirsiniz. Hatta çok iyi yabancı dil bilmek, belki birden çok yabancı dil bilmek, sizi bizzat dış işleri görevlisi bile yapabilir. Ayrıca yurtdışında yine tercümanlık altında bir görevde bulunabilirsiniz.

Çevirmenlik

Başka hiçbir şeye gereksinim duymadan, salt yabancı dilinizle meslek edinebileceğiniz, hobi olarak yapabileceğiniz veya ekstra kazanç için yapabileceğiniz bir iş; çevirmenlik! Birçok çevirmenin asıl meslekleri başkadır, hatta lisansta yabancı dil adına profesyonel bir eğitim bile almamışlardır. Sonradan öğrenip kendilerini geliştirerek kitap çevirmeye başlarlar ve bunu ikinci bir meslek olarak yaparlar. Bunu eğer yabancı dillere ilginiz varsa sırf hobi olarak bile yapabilirsiniz, kazancı da cabası! Yalnızca kitap değil dizi, film ve oyun da çevirebilirsiniz. Yabancı dizi sitelerinde izlediğiniz dizilerin altında çıkan, yabancı dil sahibi insanların rumuzları gibi sizin de havalı bir rumuzunuz olabilir! Oyun çevirmenliği ise çok daha iyi para kazanabileceğiniz bir alan olmakla birlikte, bir oyun çeviriyor olmanın da sizi eğlendireceğinden şüphemiz yok.

Havaalanı Görevlisi

Yabancı bir ülke kadar çok sayıda yabancı dil konuşan insanların çalıştığı bir diğer yer de havaalanlarıdır. Mutlaka her uçuş esnasında ve havaalanında yabancı dil bilen birilerinin olması zorunludur. Bu pilot, hostes, bilet kesme görevlisi, danışma, havaalanı mağaza çalışanları gibi çok sayıda yabancı dil bilen insanın olmasıdır. Kendi dilinizden çok başka dilleri duyacağınız bir yerde çalışabilmek için iyi seviyede yabancı dile hatta belki birden fazla dile sahip olmanız havaalanında çalışabilmek için fazlasıyla avantajlı olmanızı sağlar.

İnsan Kaynakları

İnsan kaynakları, şirketlerde işe alım süreçlerini üstlenen bölümdür. İşe alınacak kişiyle mülakat yapar ve hangisinin işe alınmasının uygun olduğuna karar verirler. Tabii adayların yabancı dil seviyesini de mülakatta onlar belirlemeye yardımcı olur. Adayla gerekli olan yabancı dilde konuşur ve adayın yeterli olup olmadığına karar verirsiniz. Çoğu şirkette insan kaynaklarının, şirketin muhatap olduğu yabancı dili bilmesi zorunludur.

Sonuç olarak, bunlar gibi birçok alanda yabancı dil bilmek işinizi fazlasıyla kolaylaştırırken, yalnızca yabancı dil yetkinliğinizle bile yapabileceğiniz işler bulunuyor. Durum böyleyken yabancı dil öğrenmek bir tercihten çok gerekliliğe dönüşüyor.

Bu yazı da ilginizi çekebilir:

Almanya’da İngilizce Tıp Eğitimi Veren Üniversiteler

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı