İngilizce Eğitim Veren Tıp Fakülteleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İdealiniz olan tıp fakültesini kazanabilmek için yıllarca emek verdiniz, çalıştınız, geceniz gündüzünüze karıştı… Bu yazdıklarımız henüz gerçekleşmemiş ama üniversiteye hazırlık aşamasında gerçekleşecek de olabilir. Puanların ne kadar yüksek olduğundan bahsetmemize gerek yok herhalde. Bu ideali taşıyan insanlar bunun bilincinde olup çalışma düzenlerini de bu yönde planlıyorlar.

Tıp fakültesini de diğer pek çok fakültede olduğu gibi İngilizce okumak da hayallerinizden biri olabilir.

Baştan söylemekte fayda var, tercih edeceğiniz okulun tıp fakültesinin İngilizce eğitim verip vermediğini araştırmalısınız. Biz de sizin için konu hakkında bir derleme yaptık.

  1. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi

Başkent Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi 1994 yılında kurulmuş olup, üç ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri ve Dahili Tıp Bilimleri’dir.

  1. Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi

Bezmialem, Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğunda kurulmuş bir vakıf üniversitesidir ve sağlık alanında Türkiye’de kurulmuş ilk tematik üniversitedir. Şu an Bezmialem Valide Sultan Vakıf Gureba adıyla hizmet vermektedir. Bunun dışında üniversite, tıp, diş, eczacılık ve sağlık bilimleri alanında 4 fakülte, sağlık meslek yüksek okulu ile sağlık bilimleri, adli tıp ve biyoteknoloji alanında 3 enstitüden oluşmaktadır.

  1. Bozok Üniversitesi (Yozgat) Tıp Fakültesi

Çoğu öğrenci ya da üniversite adayı tarafından bilinmese de Yozgat’ta bulunan Bozok Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi de bir yıl hazırlık programı uygulamakta ve İngilizce eğitim vermektedir. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 18 profesör, 13 doçent, 65 doktor öğretim üyesi barındırmaktadır.

  1. İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

Cerrahpaşa’nın adını duymayan belki de yoktur ve birkaç okul ile birlikte en kaliteli eğitime sahip tıp fakültelerinden biridir. Öğrenciler burada ister Türkçe ister İngilizce tıp eğitimi alabilmektedirler. Bunun yanında her iki dilde eğitimde de tıp fakülteleri akredite edilmiştir. Bu da tercih edilmesi için ayrıca bir etkendir.

  1. Hacettepe Üniversitesi (Ankara) Tıp Fakültesi

Türkiye’de Tıp Fakültesi dendiğinde belki de akla gelen ilk üniversitelerden biri olan ve kalitesinden ödün vermeyen bir devlet üniversitesidir Hacettepe. Hacettepe Üniversitesi’nde de Tıp Fakültesi eğitimi İngilizce verilmektedir. Üniversite bünyesinde kurulmuş ilk fakültenin tıp fakültesi olduğunu ve TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı başladığından beri Hacettepe’nin bu sınavda en başarılı üniversite olduğunu da belirtmekte fayda var.

  1. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi

Medipol Üniversitesi de %30 İngilizce program uygulayan okullardan. Bir yıl hazırlık sınıfı mevcut olan üniversitede yurt dışı İngilizce eğitimi fırsatı da bulunuyor. Bünyesinde ise Genel Hastane, Onkoloji Hastanesi, Kalp – Damar Cerrahisi ve Diş Hastanesi olmak üzere 4 ayrı hastaneyi barındırmaktadır.

  1. Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon) Tıp Fakültesi

Türkiye’nin en büyük tıp fakültelerinden birine sahip olan Karadeniz Teknik Üniversitesi, bünyesinde birçok anabilim dalı ve bilim dalı barındırmaktadır. Bunlar; Temel Tıp Bilimleri Bölümünde 10, Dahili Tıp Bilimleri Bölümünde 20, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünde 13 olmak üzere toplam 43 Anabilim Dalı ve bu anabilim dallarına bağlı olarak kurulmuş 25 bilim dalı şeklindedir.

  1. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara) Tıp Fakültesi

İngilizce eğitim veren tıp fakültelerinden biri de TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Her ne kadar çok eski bir üniversite olmasa da akademik kadrosuyla adından söz ettirmeyi başaran okullar arasına girmiştir.

  1. Ufuk Üniversitesi (Ankara) Tıp Fakültesi

Vakıf üniversitelerinden biri olan Ufuk Üniversitesi de tıp fakültesinde İngilizce eğitim vermektedir. Sayılarla anlatmak gerekirse, Ufuk Üniversitesi bünyesinde; 176 akademisyen, 255 yatak kapasiteli yurt barındırmakta ve 334 mezunu bulunmaktadır.

  1. Uludağ Üniversitesi (Bursa) Tıp Fakültesi

Devlet üniversitelerinden olan Bursa Uludağ Üniversitesi de %30 İngilizce eğitim veren tıp fakültelerinden birine sahip. Birçok anabilim dalı ve bilim dalını bünyesinde barındıran üniversitede, 166 profesör, 60 doçent ve 27 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı