İngilizce Film Özeti Okuyabileceğiniz Siteler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Sinema bir kültürdür, ancak bunun da dışında İngilizceyi geliştirme özelinde oldukça etkili bir enstrümandır. Filmlerdeki replikleri, betimlemeleri İngilizce olarak takip ederek yabancı dilinizi ciddi anlamda geliştirebilirsiniz. Bunun için alt yazılı dizi ve filmler izlemenin yanı sıra, film özetlerine de bakabilirsiniz. Sizler için, kült filmlerin İngilizce özetlerini takip edebileceğiniz önemli internet sitelerini sıraladık!

Filmlerin İngilizce film özeti bulabileceğiniz site önerilerimiz:

1. iMDb

imdb-televizyon-dunyasinin-top-250-listesini-sunar_130841300690411702

Elbette aradığınız neredeyse tüm filmleri ve özetlerini bulabileceğiniz en iyi site. Arama butonu sayesinde istediğiniz film özetine hemen ulaşabiliyorsunuz. Sitenin genel düzeni de oldukça iyi. Çok karışık değil ayrıca gözünüzü tırmalayan reklamlarda yok.

iMDb’de aynı zamanda filmlerin cast listesi ve filmle ilgili merak ettiğiniz birçok bilgiye de ulaşabilirsiniz. Filmlere verilen ziyaretçi puanları, günümüzde sinema endüstrisi içinen belirleyici kalite parametrelerinden biri haline gelmiştir.

http://www.imdb.com/

2. Roger Ebert

roger-ebert-film-ozeti

Imdb kadar olmasa da aradığınız birçok filmin özetini bulabileceğiniz bir site. Bloglar, reklamlar ve makaleleri de içerisinde barındırdığı için biraz karışık gelebilir ama bunlara hiç takılmadan sadece arama butonu ile muhatap olabilirsiniz. Roger Ebert, önemli film eleştirmenlerinden, kaliteli film özetleri ve film eleştirileri için siteye göz atmanız yeterli.

http://www.rogerebert.com/

3. Wikipedia

Wikipedia

Her bir şeyi bilen ve nerdeyse her dilde anlatabilen wikipedia yı söylemeden geçemeyiz tabi ki. Birçok filmi burada da bulabilirsiniz ama özetler sizin için yeterli olur mu emin değilim.

Bunun dışında wikipedia’nın filmlere özel konseptte geliştirdiği bir sitesi de var. Replikleri, diğer bilgileri bu site üzerinden bulabilirsiniz.

https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

4. Yahoo Movies

Yahoo Movies

Sadece filmlerin değil dizilerin de özetlerini bulabileceğiniz güzel bir site. Gerçi arama motoru mantığıyla sizi özeti bulabileceğiniz başka sitelere yönlendiriyor ama olsun neticede oldukça faydalı bir İngilizce film özeti okuma sitesi, sinema dünyasının önemsediği bir mecra.

https://uk.movies.yahoo.com/

5. The Guardian

gu-logo-fallback

Tertipli, düzenli, klas bir çizgisi olan başarılı bir site. Özetini istediğiniz filmi arama motoruna yazmanız yeterli. Düzeyli ve o seviyeyi hiç bozmayan sade bir anlatımla özetliyor filmleri. Ah birde o reklamlar olmasaydı. Guardian, iyi bir İngilizce film özeti sitesi diyebiliriz.

http://www.theguardian.com/uk/film

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı