İngilizce Geliştirme Yolları Nelerdir?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yabancı dil öğrenmek belirli süreçlerin ve azimle çalışmanın sonucunda gerçekleşmektedir. Günümüzde en çok kullanılan dil Çince olmasına rağmen dünya üzerinde her noktada kullanılan tek dil İngilizce dilidir. Bu sebepledir ki İngilizce dünyanın ortak dili olarak kabul edilmektedir.

İngilizce öğrenmek de diğer dilleri öğrenmek gibi zorlu bir yoldan geçer. Öğrenme ve ingilizce geliştirme iki farklı alan gibi algılanabilir. Ancak öğrenirken geliştirme eylemini de gerçekleştirdiğimizden farklı alanlar değildir.

ingilizce gelistirme yollari

Çoğumuz İngilizce öğrenmek için ilkokuldan ya da ortaokuldan başlayan bir süreçten geçeriz ve yapacağımız işe göre ingilizce bilgimizin önemi artabilir. Peki önemi bu kadar fazla olan bir dili yani İngilizce geliştirme yolları nelerdir?

İngilizce Yayınları Takip Etmek

Ülkemizde ingilizce altyazılar ile yayın yapan televizyon kanalları bulunmaktadır. Çoğu insan bu televizyon kanallarını takip ederek ingilizce anlama yeteneğini geliştirmeye çalışmaktadır. Ayrıca ingilizce yayın yapan radyolar da yine aynı şekilde takip edilerek ingilizce anlama yetenekleri geliştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu durum konuşmanızı geliştirmez. Bunun için daha farklı yöntemlere başvurmalısınız.

Sosyal Medya Kullanarak Yeni İnsanlar Tanımak

Sosyal medyanın bu denli revaçta olmadığı dönemlerde insanlar mIRC gibi programlar aracılığı ile ingilizce kanallara girerek yeni arkadaşlar edinmeye ve edindiği arkadaşlarla ingilizce yazışma yeteneklerini geliştirmeye çalışıyorlardı. Sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte insanlar bu fırsatı daha fazla kullanmaya başladılar. Sosyal medya bu konuda oldukça faydalı olabilmekte.

Yazarak Çalışmak

Öğrenmek istediğiniz kelimeleri yazarak öğrenmeye çalışmak da İngilizce geliştirme yollarından biridir. Bu çalışma şekli size yeni kelimeler ezberletecektir. Ancak ezberlenen kelimelerin kullanılmaması durumunda unutulma oranları oldukça yüksektir. Bu yöntem de size düzenli çalışma ve pratik imkanı sunmadığından başarı oranı oldukça düşüktür.

İngilizce Setler Almak

İngilizce setler her ne kadar 1980’li yıllarda çıkmış ve gelişme noktasında çok küçük katkıları olsa da günümüzde hala pazarlaması yapılan araçlardır. Bu araçlar ile ingilizce öğrenmek ya da ingilizce geliştirmek imkansıza yakındır. Çünkü içlerinde bulunan bilgiler yenilenmeyen, yöntemler neredeyse 30 yıldır aynı ve öğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz bir ortamınız yok. Bu sebeple ingilizce eğitim setleri ile ingilizce öğrenme ya da ingilizce geliştirme şansınız oldukça düşüktür.

Yurtdışına Gitmek

Ekran Resmi 2015-04-06 12.25.33

Yurtdışına giderek İngilizce öğrenebilir ya da mevcut İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Tabi bunun için yanınızda Türkçe konuşan bir kişinin olmaması ve kendinizi zorlamanız gerekmektedir. Ancak yurtdışına çıkarak İngilizce öğrenmek maddi külfeti olan bir uygulamadır ve çok az kişi bu şansı kendisine tanıyabilmektedir.

Bunun yerine size daha kolayını göstermemize izin verin

Türkiye’nin En Etkili İngilizce Öğrenme ve Geliştirme Yöntemi

İngilizce geliştirmek için uygulanan başka yöntemler de mevcuttur. Ancak Türkiye’nin en etkili İngilizce öğrenme ve geliştirme yöntemi Konuşarak Öğren’dir. Konuşarak Öğren İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde oluşturulmuş ve dilin nasıl öğrenilmesi ve aktif tutulması noktasında temellerini atmış bir sistemdir.

Çalışma şekli ise basittir. Günde 10, 20 veya 30 dakikalık paketlerden birini seçerek Amerika’lı eğitmenler ile Skype veya telefon üzerinden konuşursunuz,  Ana dili ingilizce olan eğitmenlerle günlük pratik yaparak hem ingilizce öğrenebilir hem de mevcut ingilizcenizi geliştirebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “İngilizce Geliştirme Yolları Nelerdir?

  1. Yazarak çalışma da en iyi yollardan biri. Ben genelde film izleyip hiç duymadığım kelime ve sıfatları not ediyorum..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı