İngilizce Biyografi (Kısa) Nasıl Yazılır?


İngilizce Hayat Hikayesi Nasıl Yazılır?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce biyografi yani hayat hikayesi hazırlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu hatırlatmak isteriz. İngilizce hayat hikayesi nasıl yazılır, nelere dikkat edilir örnek hayat hikayesi ile açıklayalım. Öncelikle ister kendi hayat hikayenizi yazın ister ünlü birininkini, sonuçta aynı adımları takip etmeniz gerekir.

İngilizce Hayat Hikayesi Nasıl Yazılır?

İngilizce Biyografi – Hayat Hikayesi Hazırlama

Birinci bölümde Kişinin kendisi kısaca tanıtılmalıdır. Adı, soyadı, doğum yeri ve yılı gibi bilgiler ve genel hatları ile tüm hayatından kısaca bahsedilir.

İkinci bölümde fiziksel görüntüsü, hobileri ya da genel olarak yaptığı işler anlatılır.

Üçüncü bölümde kişiliği ve başarılarından bahsedilir.

Örnek

Fatih Sultan Mehmet was born on 29th March 1432, in Edirne. He was the son of Sultan Murad II. His mother’s name was Huma Hatun. He was tall, strong and muscular man.

Fatih Sultan Mehmet was a statesman and a military leader. He was also interested in literature, fine arts and monumental architecture. He was educated by famous scholar Akşemseddin. Fatih Sultan Mehmet was speaking seven languages fluently. Another worthy tribute to the Ottoman ruler is the famous portrait of him by Gentile Bellini. He also interested in philosophy and science. He invited Ali Kuşçu the famous astronomer to the observatory in Istanbul.

Mehmet II was ascended the throne in his 20th year. He took the name “Fatih” after the conquest of İstanbul on 29th May 1453. He capture of Istanbul was followed by a long succession of campaigns which resulted in a tremendous extension of direct Ottoman rule. He had died on 3rd May 1481.

İngilizce Kendi Hayat Hikayeniz

Adınız soyadınız ve doğum tarihinizle başlayın.

Öğrenci ya da çalışansanız onu belirtin.

Boyunuz kilonuz ve dış görünüşünle ilgili bilgiler verin.

Hobilerinizden, yapmaktan hoşlandığınız her şeyden bahsedebilirsiniz.

Karakter olarak nasıl biri olduğunuzu anlatın, hayallerinizden bahsedin. Hedeflerinizin neler olduğunu ve onlara ulaşmak için neler yapmak istediğinizi anlatın.

Güçlü yönlerinizi vurgulayarak size olan getirilerinden bahsedin. İngilizce pratik siteleri ile yazımı sürdürün, asla vazgeçmeyin…

SORU CEVAP

İngilizce Hayat Hikayesi Nasıl Yazılır?

İngilizce hayat hikayesi yazarken kurallara dikkat etmelisiniz. Türkçede olduğu gibi giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşmalıdır…

İngilizce Biyografi Kuralları Nelerdir?

Birinci bölümde Kişi kendisini kısaca ifade etmelidir. Adı, soyadı, doğum yeri ve yılı gibi genel bilgiler ve genel hatları ile tüm hayatından bahsetmelidir. İkinci bölümde ise fiziksel görüntüsü, hobileri ya da genel olarak yaptığı işleri anlatabilir. Üçüncü bölümde kişiliği ve başarılarından söz etmelidir.

İngilizce Kendi Hayat Hikayemi Nasıl Yazarım?

Adınız soyadınız ve doğum tarihiniz ile giriş yapabilirsiniz. Öğrenci ya da çalışansanız onu belirtebilirsiniz. Boyunuz kilonuz ve dış görünüşünle ilgili genel bilgiler verebilirsiniz. Hobilerinizden, yapmaktan hoşlandığınız her şeyden bahsedin. Karakter olarak nasıl biri olduğunuzu anlatın, hayallerinizden sözedin.

İngilizce Hayat Hikayesi Ne Demek?

İngilizcede hayat hikayesi life story olarak ifade edilir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı