İngilizce Kemal Sunal’ın Hayatı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Kemal Sunal was born on 11 November 1944 in Malatya. The eldest of three children, Sunal’s mother was a housewife and his father Mustafa Sunal was a worker at Migros. Kemal Sunal’s younger brothers are Cengiz and Cemil. Sunal spent his childhood in Küçükpazar. Kemal Sunal, who was known to be a shy child during his primary and secondary school years, changed this feature during his high school years.
Kemal Sunal started his education in Mimar Sinan Elementary School and graduated from Vefa High School. Afterwards, Sunal started his university education in Marmara University, Faculty of Communication, Department of Radio, Television and Cinema. His interest in theater during his youth caught the attention of Philosophy teacher Belkıs Bakır. Although his father initially opposed Kemal Sunal’s desire to be a theater actor, he later supported him. Kemal Sunal’s teacher Belkis Bakır took him to the Kenter Theater and introduced him to Müşfik Kenter.
Sunal’s artistic career began with the play “Zoraki Tabip”. After working at Kenterler Theater for a year, he worked at Devekuşu Cabaret Theater. In 1973, he made his film debut with Tatlı Dillim, directed by Ertem Eğilmez. Kemal Sunal, who is still known as one of the biggest comedians of Turkish cinema, has achieved great success both financially and morally in his successive films. In 1976, he won the Golden Orange Best Actor Award at the Antalya Film Festival in 1977 for his success in the film Kapıcılar King. He became famous by everyone with his Hababam Class series.
He married in 1974 and had two children, Ali Sunal and Ezo Sunal. In 1977, Sunal won the Best Actor Award at the Antalya Film Festival. He graduated from Marmara University, Faculty of Communication, Department of Radio, Television and Cinema in 1995 and started his graduate studies. Hismaster thesis was published in 2005 by his family under the name of “Kemal Sunal Güldürüsü in TV and Cinema”. A total of 82 films throughout his life, Kemal Sunal died on July 3, 2000, on a plane he went to Trabzon to begin shooting Balalaika.

Kemal Sunal’s Movies

[table id=246 /]

Kemal Sunal’s Theatre Games

[table id=247 /]

Kemal Sunal’s Books

[table id=248 /]

Kemal Sunal’s Awards

[table id=249 /]

Kemal Sunal’ın Hayatı

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. Ailenin üç çocuğunun en büyüğü olan Sunal’ın annesi ev hanımı, babası Mustafa Sunal ise Migros’ta işçiydi. Kemal Sunal’ın kendisinden küçük kardeşleri ise Cengiz ve Cemil’dir. Sunal, çocukluk yıllarını Küçükpazar’da geçirdi. İlkokul ve ortaokul dönemlerinde çekingen bir çocuk olarak tanınan Kemal Sunal, bu özelliğini lise yıllarında değiştirdi.
Okul hayatına Mimar Sinan İlkokulunda başlayan Kemal Sunal, Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde üniversite öğrenimine başlayan Sunal, 12 Eylül döneminde öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Gençlik yıllarında tiyatroya olan ilgisi Felsefe öğretmeni Belkıs Bakır’ın dikkatini çekti. Babası, başlangıçta Kemal Sunal’ın tiyatrocu olma isteğine karşı çıksa da sonradan kendisine destek oldu. Kemal Sunal’ın öğretmeni Belkis Bakır onu Kenter Tiyatrosuna götürdü ve Müşfik Kenter ile tanıştırdı.
Sunal’ın sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez’in yönettiği Tatlı Dillim filmiyle sinemaya adımını attı. Türk sinemasının hala en büyük komedyenlerinden biri olarak anılan Kemal Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerinde hem maddi hem de manevi büyük bir başarı kazanmıştır. 1976 yılında rol aldığı Kapıcılar Kralı filminde gösterdiği başarısı ile 1977 yılında Antalya Film Festivalinde Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Sinema filmlerinde Şaban tiplemesi ile adından söz ettirerek Hababam Sınıfı serisi ile herkes tarafından sevilen biri oldu.
1974 yılında evlenen Kemal Sunal’ın Ali Sunal ve Ezo Sunal adlarında, iki çocuğu oldu. 1977’de de Antalya Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedyenliğe yeni bir soluk getirerek, kendinden sonrakilere ilham verdi. 12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü’nden 1995 yılında mezun oldu ve yüksek lisansa başladı. Yüksek lisans tezi 2005 yılında ailesi tarafından “TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü” ismi ile kitap haline getirilip yayınlandı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol alan Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “İngilizce Kemal Sunal’ın Hayatı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı