Bilkent Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bilkent Üniversitesi’nde eğitim almaya hak kazanan öğrenciler diledikleri takdirde hazırlık atlama imkanından faydalanabilmektedir. Peki ama Bilkent hazırlık atlama kuralları nedir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Bilkent Üniversitesi’nde hazırlık atlama imkanı yalnızca uluslararası düzeyde geçerliliği olan sınavlardan geçerli puan almakla mümkündür. Lisans programında okuyan öğrenciler için hazırlık atlama kuralları uluslararası düzeyde geçerli sınavlardan geçer not almakla olmaktadır. IELTS akademik sınavının her bölümünden en az 5.5 puan almış olmak koşuluyla genel ortalamadan 6.5 puan ya da TOEFL IBT (internet-based) sınavından 87 puan alanlar Bilkent’te hazırlıktan muaf olmaktadır.

Bu tipte sınav puanı olmayanlar ise hazırlık eğitimi almakla yükümlüdür. Bilkent Üniversitesi’nde İngilizce Hazırlık Programı’nın normal süresi bir yıldır. Başarısızlık nedeniyle ders tekrar etmek durumunda kalan lisans öğrencileri için bu süre dört yarıyıla kadar uzayabilir. Programa daha üst düzeylerden başlayan öğrenciler için ders tekrarı durumuna göre programın süresi bir yarıyıldan dört yarıyıla kadar değişebilir.

İngilizce Hazırlık Programı’nı iki yılda bitiremeyen lisans öğrencileri, Bölüm Öncesi (Pre-Faculty) dersini tamamlamamış olsalar dahi izleyen yarıyıl başında yapılan iki aşamalı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girebilir. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler kabul edildikleri eğitim programlarına başlar. Başarılı olamayan veya sınava girmeyen öğrencilerin üniversiteyle ilişkisi kesilir.

Bilkent Üniversitesi’nde İngilizce Hazırlık Dersleri Nelerdir?

Bilkent Üniversitesi hazırlık sınıflarında beş farklı düzeyde eğitim verilmektedir. Hazırlık okuyacaksanız, akademik yılın başında, İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’nda (PAE) aldığınız puana göre bu düzey derslerinden birine yerleştirilirsiniz. İngilizce Hazırlık Programı’nda verilen dersler aşağıda bulunmaktadır:

  • PREP 111 Temel Düzey Dersi: İngilizce becerileri düşük olan öğrenciler bu düzeye yerleştirilir. Bu düzeyde, özellikle sözcük bilgisi ve dilbilgisinin öğrenilmesine ve temel okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesine önem verilir. Dersin süresi yaklaşık 8 haftadır (39 gün).
  • PREP 121 Orta Öncesi Düzey Dersi: Bu düzeye yerleştirilen öğrenciler, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini daha da geliştirir; aynı zamanda sözcük bilgisi ve dilbilgisi seviyelerini de ilerletir. Dersin süresi yaklaşık 8 haftadır (39 gün)
  • PREP 131 Orta Düzey Dersi: Orta düzeye yerleştirilen öğrencilerin İngilizce dil becerileri açısından sağlam bir temeli vardır. Bu öğrenciler, akıcı ve doğru dil kullanımını geliştirmeye devam eder. Dersin süresi yaklaşık 8 haftadır (39 gün)
  • PREP 141 Orta Üstü Düzey Dersi: Bu ders, daha ileri düzey dil becerilerini içerir. Öğrencilerden yazılı ve sözlü olarak kendilerini açık ve öz bir şekilde ifade etme becerisini göstermeleri, etkin bir şekilde okumaları, dinlemeleri, yazmaları ve konuşmaları beklenir. Dersin süresi yaklaşık 8 haftadır (39 gün)
  • PREP 151–155 Bölüm Öncesi Düzey Dersleri: Bu düzey, öğrencilerin becerilerini bölümlerine başlamaları için gereken düzeye getirir. Bölüm Öncesi düzey, öğrencilerin bu düzeye yıl içinde ne zaman başladığına bağlı olarak, 8 ya da 13 hafta sürebilir. Bu nedenle, haftalık ders yükü iki dersten hangisinde olduğunuza göre değişiklik gösterir.

Bilkent Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin başkenti Ankara’da yer alan vakıf üniversitesi. İhsan Doğramacı tarafından, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararlarıyla 20 Ekim 1984’te, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Okulun bünyesinde 9 adet fakülte ve 32 adet lisans bölümü bulunmaktadır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı