Gazi Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından Gazi Üniversitesi’ne girmeye hak kazanan bazı öğrenciler yabancı dil sınavına girmek zorundadır. Eğer kazandığınız bölüm İngilizce ise büyük ihtimal hazırlık sınavına girmek zorundasınız. Detaylar yazımızda..

Tercih sonucu açıklandıktan sonra öğrencileri bir sınav daha bekliyor: Hazırlık Sınavı. Hazırlık sınavı eğer kazandığınızı bölüm İngilizce veya diğer diller ile eğitim veriyorsa hazırlık sınavı şartı var. Gireceğiniz bu sınavda o dile ait yetenekleriniz ölçülür. Her ne kadar 2020-2021 eğitim yılında Gazi Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı’nın ne zaman yapılacağı belli olmasa da geçen seneki tarihlerlerden corona virüs sebebiyle 1 ay sonra yapılacağını düşünüyoruz. Gazi Üniversitesinde muafiyet sınavı iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamayı geçen öğrenciler ikinci aşamaya girme şansı elde edecektir. Sınavların tümü Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleşecektir. Sınıflarla ilgili bilgiye http://ydyo.gazi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Gazi Üniversitesi İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı Soruları

Birinci aşama Okuma (Reading) ve Dinleme (Listening) bölümlerinden oluşmaktadır. Birinci aşamadan 59,5 ve üstü puan alan adaylar sınavı başarı ile tamamlayıp ikinci aşamaya girme şansı elde edeceklerdir. Sınavın ikinci aşaması ise Yazma(Writing) ve Konuşma (Speaking) bölümlerden oluşmaktadır. Bu aşamada ilk aşamada olduğu gibi 59,5 ve üstü puan alan öğrenciler hazırlık okumadan fakültelerinde eğitim almaya başlayacaklardır. Bu puandan düşük alan adaylar hazırlık sınıfını okumak zorundadırlar. Hazırlık sınavı için öğrencilerin fotoğraf kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi da olabilir), öğrenci kimliği veya kayıt olduktan sonra verilen öğrenci belgesinin olması gerekmektedir. Yurt içinde ve dışında başka bir üniversiteden yatay veya dikey geçiş yapan adayların zorunlu olarak hazırlık sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavda başarısız olan öğrencilerin seviye tespiti ve sınıf bölümü için üniversitenin belirttiği tarihte tekrar İngilizce sınava girmeleri gerekmektedir. Gazi Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı hakkında detayları sizlerle paylaştık. Şimdi Gazi Üniversitesi’nde bulunan İngilizce Bölümlere bakalım.

Gazi Üniversitesi İngilizce Bölümler

Bu yazımızda İngilizce eğitim veren bölümleri derledik. Eğer bu bölümlerden birine girmeye hak kazandıysanız hazırlık sınavına girmek zorundasınız. Gazi Üniversitesi Hazırlık sınavı detayları için yukarıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

                    BölümPuan TürüKontenjanTaban PuanıBaşarı Sıralaması
Tıp (İngilizce)SAY100506,735585176
İngilizce ÖğretmenliğiDİL130428,071938553
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)SAY40456,5899926389
Makine Mühendisliği (İngilizce)SAY40437,8191237773
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)SAY40436,1065038882
İnşaat Mühendisliği (İngilizce)SAY40377,5347683500
Kimya Mühendisliği (İngilizce)SAY60358,87803101677

 

Daha fazla detay için tıklayın

Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği

Bu bölüm dil puanından öğrenci alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Genel kontenjan 130 olmakla beraber 4 tane okul birincisi kontenjanı vardır. Eğer okul birincisiyseniz ve sıralamanız daha düşük ise yine de Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğine girme şansınız var demektir. Bu programa yerleşenlerin ortalama TYT netleri 59 olmakla beraber ortalama YDT netleri 72,8’dir. Yerleşenlerin ortalama TYT puanları 342,657 ortalama YDY netleri ise 433’dür. Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğretim görevli sayıları ise şöyle : 6 Profesör, 3 Doçent, 2 Doktor Öğretim üyesi. Öğretmenlik bölümleri genel anlamıyla öğretmeyi öğreten bir lisans programıdır. Bu bölümde okuyacak adaylar sabırlı, öğrenmeye açık ve iletişimi kuvvetli bireyler olmalıdır. Bu bölümde alınan bazı dersler şunlardır: İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil( Almanca, Fransızca), Bilişim Teknolojileri, Eğitime Giriş, Eğitim Sosyolojisi, Okuma- Yazma becerileri, Dil bilim, Fonoloji, Öğretim Teknolojileri, Sınıf yönetimi vs. Bu bölümden mezun olan adaylar devlette ve özelde öğretmenlik (Devlet için KPSS şartıyla), Çeviri Ofislerinde veya Reklam Ajanslarında çalışabilir.

Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

Bu bölüm dil puanından öğrenci alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Genel kontenjan 60’dır ve 2 okul birincisi kontenjanı bulunmaktadır. 2017’deki verilere göre kayıt yaptıranların 37’si kız, 25’i erkektir. Bu bölüme yerleşenlerin ortalama YGS netleri 61, LYS-5 Yabancı Dil ortalaması ise 60,1’dir. Yerleşenlerin ortalama YGS puanları 346,49-351,40’dır. Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim kadrosu ise şöyle: 2 Profesör, 1 Doçent ve 5 Yardımcı Doçent. Şuan bölüme kayıtlı olan 283 öğrenci bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyanların gördükleri bazı dersler ise şöyle : İleri İngilizce Dil Bilgisi, İngilizce Fonetik Bilgisi, Öykü ve Metin İnceleme, Mitoloji, İngilizce Yazılı Anlatım, Türk Dili, İnkılap, İngiliz Kültür Tarihi, Amerikan Kültürü, Edebiyat Kavramları, Yabancı Dil ( Fransızca), İngiliz Şiiri, İngiliz Tiyatrosu, İngiliz Romanı, Amerikan Edebiyatı vs.

Bu bölümde okuyacak adaylar araştırmayı seven, edebiyat ve şiirle ilgilenen ve okumayı sevmesi gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir. Çünkü adından da anlaşıldığı üzere sadece dil değil aynı zamanda edebiyat dersleri de vardır. Son iki sene ise teorik derslerin arttığını hatırlatmakta fayda var.

Bu bölümden mezun olan adayların İngilizce Öğretmenliğine kıyasen iş bulma şansları biraz daha fazladır. Formasyon alarak öğretmen olabilirler ve aynı zamanda  çeviri ofisleri, çeşitli web sitelerinde editörlük, makale yazarlığı ve kitap çevirmenliği gibi meslekleri icra edebilirler.

Gazi Üniversitesi İngilizce Tıp

Sayısal puanla alım yaban Gazi Üniversitesi İngilizce Tıp bölümü 4 yıl zorunlu tıp eğitiminin ardından 2-3 sene de uzmanlık istenen bölüme göre eğitim verir. Genel kontenjan 100 kişi, okul birinciliği ise 3 kişiliktir. En güncel verilere göre cinsiyet dağılımı 63 kız 40 erkek’tir. Bu bölüme yerleşenlerin ortalama TYT netleri 100,7 iken ortalama AYT netleri 100’dür. Yerleşenlerin Ortaöğretim Başarı Puanı(OBP) ise 477,278’dir. Ortalama YKS puanları ise 496,454 civarındadır. Yerleşenlerin ortalama başarı sırası 8.192’dir. Gazi Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi öğretim kadrosunda 281 Profesör, 67 Doçent, 44 Doktor Öğretim Üyesi vardır. Ayrıca Türkiyedeki en yüksek kadroya sahip üniversitesinden biridir. Halihazırda bölüme kayıtlı olan toplam 767 öğrenci bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi’nde İngilizce Tıp okuyacakların alacakları bazı dersler şunlardır: Medical Biology, Medical Biochemistry, Biophysics, Public Health, Medical Genetics, Medical History and Ethics vs.

Bu bölümde okuyacak adayların başta çalışkan, sabırlı ve insan ilişkilerinde iyi olması gerekmektedir. Yine Voltaire’nin dediği gibi “Her şeyden önce insan olunmalı; ondan sonra doktor.”

Bu bölümden mezun olacak adaylar TUS sınavına girebilir, Aile hekimi, Pratisyen Hekim ya da uzmanlıklarını başka alanlarda yapabilirler. Devlette ve Özelde çalışma imkanları vardır. Diğer mesleklere karşın istihdam kapısı hiç kapanmayacak bir meslektir.

Gazi Üniversitesi İngilizce Kursu

Gazi Üniversitesinde öğrencilik hayatında devam eden ve dil alanında kendine yatırım yapmak isteyenler için üniversitenin sunduğu harika bir fırsat var: İngilizce Kursları. Bu kurslardan biri İngilizce Akademik Konuşma Kursudur. Bu kurslar koronavirüs sebebiyle dönemlik olarak online verilmektedir. Dersler Öğretim Görevlileri tarafından verilmektedir. Hafta içi 6 saat ders verilmektedir. 11 hafta süren bu kurs totalde 60 saat’tir. Kurs ücreti 2.000tl’dir.  Fakat Gazi Üniversitesi öğrencisi, personel veya mezunuysanız 1.500 tl’ye kadar indirim mevcut. Daha detaylı bilgi için Gazi Üniversitesi’nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gazi Üniversitesi’nin sunduğu bir diğer kurs ise İNGİLİZCE YDS/ YÖKDİL HAZIRLIK KURSU. Bu kurs adından da anlaşıldığı üzere akademik sınavlara hazırlık eğitimi vermektedir. Dersler virüs sebebiyle şu anlık online olarak verilmektedir. Yabancı dil hocaları tarafından eğitim verilmektedir. Toplam 84 saatlik bir ders planı vardır. Kurs maliyeti dışarıdan öğrenciler için 1.500tl’dir. Gazi Üniversitesi öğrenci, personel ve mezunlarında ise 1.250tl’dir. Detaylı bilgi için üniversitenin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İngilizce kurslarının yanı sıra Arapça YDS/ YÖKDİL kursu, Almanca Edebi Metin Çeviri Kursu , Temel Fransızca Kursu’da bulunmaktadır.

Gazi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Geçme Kelimeleri

Bu listedeki kelimelere çalışarak Gazi Üniversitesi İngilizce Hazırlık sınavına çalışabilirsiniz.

HAZIRLIK ÇALIŞMA KELİMELERİTÜRKÇE ANLAMLARI
resistancedirenç
fragmentarybölük pörçük
representationtemsil etme
distributedağıtmak
undergouğramak, maruz kalmak
appreciationtakdir etme
exertuygulamak (güç, etki)
regretfullymaalesef
dominantlybaskın bir şekilde
denyinkâr etmek
crucialönemli, hayati
convictionmahkûmiyet, kanaat
incorporatebütünleştirmek
inclusivelydahil ederek
consecutiveardışık
consistencytutarlılık
structureyapı
seriouslyciddi bir şekilde
applaudalkışlamak
rainfallyağış
approve ofonaylamak
vainlykibirli bir şekilde
futileboşuna, boş yere (in vain)
signifyişaret etmek
illuminateaydınlatmak
promisesöz vermek
layerkatman
intensiveyoğun
supplementaryilave, ek
indulgent in-e düşkün
reactiontepki
variationdeğişiklik
dissidenceuyuşmazlık, uyumsuzluk
revelationaçığa vurma
shyutangaç
prescribereçete yazmak
declineazalmak, kibarca reddetmek
shrinkçekmek, kısalmak, küçülmek
treatmenttedavi, davranış
drasticallyçarpıcı bir şekilde
departureayrılış, kalkış
proclaimilan etmek
commityapmak, işlemek, adamak
confide ingüvenmek, sırrını açmak
distressmutsuz etmek, üzmek
spoilbozmak, şımartmak
unexpectedlybeklenmedik bir şekilde
evadeelinden kaçmak, kurtulmak
equivocallymuğlak bir şekilde
infrequentlyseyrek bir şekilde
completetamamlamak
responsetepki, cevap
unfavourablyolumsuz bir şekilde
susceptible tosavunmasız
insurancesigorta
discloseifşa etmek, açıklamak
supplementdesteklemek
attainableulaşılabilir, başarılabilir
suspiciouslyşüpheli bir şekilde
repressivebaskıcı
indifferentumursamaz
looselygevşek bir şekilde
sensiblemantıklı
inadequacyyetersizlik
coherenttutarlı, anlaşılır
aware offarkında
candidateaday
desolatemutsuz; terkedilmiş
defectivelykusurlu bir şekilde
feasibleuygulanabilir
degenerateyozlaşmak, bozulmak
complimentiltifat etmek
containiçermek
partialkısmi
demandtalep (etmek)
repudiateaksini iddia etmek, reddetmek
suddenlyaniden
tremendouslyolağanüstü bir şekilde
indefinitelybelirsiz bir şekilde
bizarretuhaf, garip
impressetkilemek
guide torehberlik etmek
ignorancecehalet
employistihdam etmek, kullanmak
targethedef, hedef almak
deceitaldatma
acceleratehızlandırmak
impact onetki
involve iniçermek, dahil olmak
dazzlinggöz kamaştırıcı
connectionbağlantı
familiarlyaşina bir şekilde
alienyabancı, dünya dışı varlık
compatible withile uyumlu
perpetuallysürekli olarak
remarkablekayda değer
casualsıradan
be accustomed toalışkın olmak
vitalitycanlılık
dramaticallyepeyce, bir hayli
accuse ofsuçlamak
courteouslynazik bir şekilde
consistent withtutarlı
predictiontahmin
compensate fortelafi etmek
productivelyverimli bir şekilde
evidencekanıt
inadvertentlyfarkında olmadan
abundantlybolca
impulsivelytepkisel olarak
implicitimalı
comparablykıyaslanabilir bir şekilde
absolutelytamamen
sufficiencyyeterlilik
pigeonholeyanlış tanımak
comparekarşılaştırmak
rarelynadiren
resentküsmek, gücenmek
maintainbakımını yapmak, iddia etmek
erroneoushatalı
embitteriğnelemek
additionalilave, ek
deficitaçık, eksik
manifestationişaret, gösterge
customgelenek
impulsivetepkisel
shylyutangaç bir şekilde
progressilerlemek
prescriptivekuralcı
defiantlymeydan okuyarak
contestyarışma
developmentgelişme
deceptionaldatma
refundparasını iade etmek
permanentkalıcı
range from .. toarasında değişmek
discoverykeşif
amplificationgüçlendirme
thoroughlybaştan sona, tamamen
preventiveönleyici
adverseters
abolishyürürlükten kaldırmak
consciouslybilinçli bir şekilde
impressivelyetkileyici bir şekilde
createyaratmak
interferearaya girmek, müdahale etmek
objection toitiraz
legitimacymeşruluk
quantitativenicel
anticipateönceden tahmin etmek
distinctlybelirgin bir şekilde
encloseiliştirmek, ekte yollamak
remedyçare
sustenancesürdürme
investyatırım yapmak
attractiveçekici
basetemel; dayandırmak
unaccountableaçıklanamaz
orderdüzen, sipariş etmek, emretmek
controversialtartışmalı
investmentyatırım
preservationkoruma
cooperationiş birliği
graftdoku nakli yapmak
comprehensivekapsamlı
filldoldurmak
robustsağlam, gürbüz, güçlü, sağlıklı
permeateiçine sızmak, nüfuz etmek
wastefullysavurgan bir şekilde
separateayırmak; ayrı
unstableistikrarsız
rightlyhaklı olarak
outrageouscüretkâr, çirkince, abartılı
alreadyzaten, çoktan
entiretüm
competitiverekabetçi
intrinsiciçsel
influentiallynüfuzlu bir şekilde
occurrencevaka, olay
privatelyözel olarak
lawyasa, kanun
proposalteklif, öneri
marginallyçok az
desperatelyumutsuz bir şekilde
conferbahşetmek, vermek
indispensablevazgeçilmez
dutygörev
irrepressiblebaskı altına alınamaz
establishkurmak
impetuousfevri, düşünmeden davranan
possessivesahiplikle ilgili
urgentlyacilen
componentbileşen, parça, unsur
constituteoluşturmak
destructiveyıkıcı
mutualkarşılıklı, müşterek
speedilyhızlıca
sensitivehassas
superficiallyyüzeysel olarak
degradeaşındırmak
produceüretmek
compositionoluşum
preciousdeğerli
exclusionhariç tutma
extractçıkarmak
irresponsibilitysorumsuzluk
pervadeyayılmak
retireemekli olmak
obstinatelyinatçı bir şekilde
communicateiletişim kurmak
deficiencyeksiklik
let downyüzüstü bırakmak
overthrowalaşağı etmek, devirmek
hostiledüşmanca
recognitiontanıma
formerlyeskiden, önceden
perceptionalgı
revisegözden geçirmek
recreationrekreasyon, dinlence
patternkalıp
recurrencenüksetme
borrowödünç almak
refrain from…den kaçınmak
diseasehastalık
abductadam kaçırmak
randomlyrastgele
attainelde etmek, başarmak
comparativelynispeten
widelybüyük ölçüde
haphazardrastgele
improvegelişmek, iyileşmek, iyileştirmek
seeminglygörünüşe bakılırsa
pursuetakip etmek
distributiondağıtma
viewmanzara, görüş
fertileverimli, üretken
refinementarıtma; kibarlık
assertiddia etmek
declareilan etmek
pricefiyat
decentuygun
steadysabit, değişmeyen
affordableucuz
addictionbağımlılık
allocationtahsis etme
loudlygürültülü bir şekilde
confiscationmalına el koyma
spectaclegüzel manzara
taskgörev
destroyyıkmak, yok etmek
offerteklif, teklif etmek
exposure tomaruz kalma
levelseviye
physicallyfiziksel olarak
discussiontartışma
commitmentbağlılık, kendini adama
purposeamaç
insight intoiç görü, içe bakış
extensionuzantı, uzatma
disturbingrahatsız edici
appreciatetakdir etmek
continuallysürekli olarak
leisurelyrahat bir şekilde
abundancebolluk

 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı